Elon Musk werkt aan een nieuw 'masterplan' voor Tesla

vrijdag, 10 februari 2023 20:34
Elon Musk werkt aan een nieuw 'masterplan' voor Tesla

Met zijn nieuwe masterplan wil Musk de weg vrijmaken naar "een volledig duurzame energietoekomst voor de aarde". Maar er is ook sprake van een nieuw platform voor goedkopere Tesla-modellen.

Elon Musk had in 2022 al aangekondigd dat hij bezig is aan een nieuwe leidraad voor Tesla, als vervolg op de masterplans van 2006 en 2016. Deel drie wordt op de investeerdersdag op 1 maart 2023 voorgesteld en moet Tesla in staat stellen een groenere en efficiëntere constructeur te worden en een meer energieduurzame toekomst voor de planeet voor te bereiden. Om dit te bereiken zal de miljardair naar verwachting plannen aankondigen om Tesla uit te breiden met een nieuw platform voor goedkopere – en compactere? – modellen om de doorbraak van elektrische auto's op de wereldmarkt te bevorderen.

panasonic tesla 4680 cell 2

Lees de rest van dit artikel op Autogids.be

Getagged onder:
tesla

Gerelateerde items (op tag)

Test: Tesla Model X Plaid

Space X

Het topmodel bij Tesla luistert naar de naam Model X en is er al sinds 2015. Deze krijgt nu een update en komt met een topmodel met prestaties om duizelig van te worden. Wij gingen op pad met de Tesla Model X Plaid.

Tesla moet alle FSD-wagens terugroepen in de VS

Maar liefst 363.000 Tesla's krijgen te maken met een recall omdat het Full Self Driving-systeem als onveilig is bevonden door de Amerikaanse NHTSA. Een troost voor de klanten: het probleem kan verholpen worden met een update.

Move2Green ontvangt Tesla Model X Plaid

Net voor de feestdagen mocht CEO Tim Van den bussche de sleutels in ontvangst nemen van de eerste afgeleverd Tesla Model X Plaid in Europa. Deze unieke wagen hebben zij meteen aan de tand gevoeld en in een video-review gegoten. Ontdek hun ervaringen onderaan dit artikel.