Tesla Model Y RWD nu beschikbaar in België - UPDATE

vrijdag, 26 augustus 2022 23:52
Tesla Model Y RWD nu beschikbaar in België - UPDATE

Tesla breidt het aanbod uit van de Model Y met een nieuw instapmodel voor onze markt. De Model Y RWD krijgt ook een kleinere batterij mee dan de Long Range en Performance-modellen, wat de prijs drukt.

De Tesla Model Y RWD was al langer beschikbaar in zijn Amerikaanse thuismarkt, maar maakt nu ook de oversteek naar Europa en zal vanaf december 2022 geleverd worden bij klanten. Net als de Model 3 RWD 'Standard Range' heeft de Model Y RWD een enkele elektromotor op de achteras met een vermogen van 204 pk en 350 Nm, waarmee hij in 6,9 seconden van 0 naar 100 km/u spurt en een topsnelheid haalt van 217 km/u. Zijn batterij van 50 kWh geeft hem een WLTP-range van 430-455 km, afhankelijk van de velgen. Superchargen gaat tot 170 kW in plaats van 250 kW voor de AWD-varianten, maar de batterij heeft natuurlijk ook minder stroom nodig om op te laden.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
tesla

Gerelateerde items (op tag)

Test: Tesla Model X Plaid

Space X

Het topmodel bij Tesla luistert naar de naam Model X en is er al sinds 2015. Deze krijgt nu een update en komt met een topmodel met prestaties om duizelig van te worden. Wij gingen op pad met de Tesla Model X Plaid.

Tesla moet alle FSD-wagens terugroepen in de VS

Maar liefst 363.000 Tesla's krijgen te maken met een recall omdat het Full Self Driving-systeem als onveilig is bevonden door de Amerikaanse NHTSA. Een troost voor de klanten: het probleem kan verholpen worden met een update.