Hogeschool VIVES ontvangt hybride bus van IVECO om te gebruiken in Technology-opleidingen

woensdag, 26 juli 2023 16:21
Hogeschool VIVES ontvangt hybride bus van IVECO om te gebruiken in Technology-opleidingen

Opnieuw een mooi verhaal voor de toekomstige studenten van het graduaat voertuigtechnieken en de bachelor autotechnologie bij Hogeschool VIVES. Nadat de opleidingen vorige maand een Tesla in ontvangst namen, schenkt IVECO hun nu een hybride bus van TEC, de Waalse tegenhanger van De Lijn

Uniek in Vlaanderen
Het wagenpark van de opleiding groeit de laatste jaren sterk. Recent nam VIVES een hypermoderne Tesla in ontvangst om de studenten van het graduaat voertuigtechnieken en de bachelor autotechnologie optimaal voor te bereiden op de mobiliteitstransitie. Dat was al een mooie aanvulling op hybride wagens van Mercedes en Volvo, een BMW I3, een Toyota MIRAI, een Nissan Leaf, en verschillende elektrische scooters en elektrische fietsen.

Serie hybride bus
Nu komt daar dus een hybride bus bij, geschonken door IVECO. Thomas Vanhalst, opleidingshoofd autotechnologie: “De bus rijdt in dit geval volledig elektrisch. De motor laadt enkel de accu bij indien nodig. We kunnen terugvallen op sterke samenwerkingen met onze partners. Op die manier maken onze studenten kennis met de modernste technologieën. Dat geeft ze echt een voorsprong als ze straks het werkveld intrekken.”

Samenwerking met bedrijven
IVECO is een internationale producent van vrachtauto’s en autobussen. Het bedrijf schonk naast de hybride bus ook alle technische info en software aan Hogeschool VIVES. Op die manier kunnen studenten de bus van A tot Z uitlezen, zoals deelektrische aandrijving en accu. “Als hogeschool vinden we het belangrijk om mee te evolueren met de transities die we doormaken als maatschappij. Bij autotechnologie en voertuigtechnieken draait het uiteraard rond mobiliteit en energie. Samenwerkingen met bedrijven als Tesla en IVECO zijn de toekomst, ook naar betaalbaarheid van moderneapparatuur en infrastructuur binnen onze opleidingen”, aldus Veerle De Mey, directeur van de groep biotechniek en Technology.

Waterstof
Hogeschool VIVES blijft eveneens sterk inzetten op waterstof. Thomas Vanhalst: “We beschikken over meerdere collega’sdie onderzoek doen naar waterstoftoepassingen. Vorig jaar openden we ons waterstofonderzoekscentrum. Onze onderzoekers volgen de trends op de voet en vertalen die vanuit hun rol als docent naar lesmateriaal.”

Getagged onder:
iveco
Laatst aangepast op vrijdag, 04 augustus 2023 10:38

Gerelateerde items (op tag)

IVECO ondersteunt klanten op de weg van elektromobiliteit met zijn IVECO S-eWay en eDaily reeksen

IVECO is al lang een pionier op het gebied van alternatieve brandstoffen en helpt klanten hun efficiëntie te verbeteren en tegelijkertijd hun uitstoot te verlagen. Elektrische voertuigen zijn een belangrijk element in de multi- energieaanpak om de weg naar nuluitstoot in te slaan met oplossingen die niet ten koste gaan van de winstgevendheid van de klant of de productiviteit van het bedrijf. Dat is wat de nieuwe IVECO S-eWay - de eerste volledig door IVECO geproduceerde elektrische zware vrachtwagen - en de verbeterde eDaily bieden.

IVECO zet fors in op alternatieve brandstoffen

Eerste elektrische vrachtwagen wordt dit najaar gelanceerd
IVECO, een wereldwijde fabrikant van lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigen, wil in de toekomst voor elke missie een mix van alternatieve brandstoffen aanbieden, zoals elektriciteit, gas, waterstof en diesel. Begin dit jaar werd de elektrische bestelwagen eDAILY op de markt gebracht. Eind dit jaar wordt de elektrische vrachtwagen NIKOLA geïntroduceerd. In 2025 volgt de eerste vrachtwagen op waterstof. We praten hierover met Jochen Lanckmans, verantwoordelijke voor de alternatieve brandstoffen.

Iveco Group en Nikola Corporation gaan een nieuwe partnerschapsfase in; Iveco Group wordt eigenaar van JV

Iveco Group N.V. (MI: IVG) en Nikola Corporation (NASDAQ: NKLA) kondigen vandaag aan dat ze verheugd zijn om een nieuwe fase in te gaan van hun partnerschap, dat in 2019 van start ging en tot nu toe alle mijlpalen heeft gehaald om de desbetreffende expertise te benutten om zero-emissie zware vrachtwagens (Klasse 8) in Noord-Amerika en Europa in te zetten. De twee bedrijven werkten samen in een gestaag tempo, ondanks Covid-19 en uitdagingen in de toeleveringsketen, om de resultaten van de vorige fase, de lancering van Battery Electric Vehicles (BEV) en Fuel Cell Electric Vehicles (FCEV) voor regionaal en langeafstandstransport, te bereiken..

IVECO gaat elektrisch met de nieuwe eDAILY

  • Geen limieten: emissievrij, geluidloos en beperkingsvrij reizen met verbeterde efficiëntie en comfort. • Geen beperkingen: dezelfde carrosserievarianten, laadcapaciteit en prestaties als de Daily. 
  • Het is niet nodig om processen en gewoonten te veranderen: dezelfde rijeigenschappen en laadvermogen,  autonomie tot 400 km in stedelijk gebruik in de praktijk. 
  • De eDAILY vult alle gaten in de markt voor elektrische lichte bedrijfsvoertuigen en biedt een betrouwbare en  winstgevende emissievrije oplossing voor zowel stadsleveringen als voor beroepsvoertuigen. Met de eDAILY  kunnen ook carrosseriebouwers deelnemen aan de elektrische revolutie. 
  • De productiviteit en het gebruiksgemak van de eDAILY worden verbeterd door een compleet ecosysteem  van digitale en elektrische diensten: van het opzetten van de juiste laadinfrastructuur tot het dagelijkse  energiebeheer, van diagnose op afstand en proactief onderhoud tot het nieuwe, paradigma-veranderende  GATE "pay-per-use" bedrijfsmodel.