IVECO ondersteunt klanten op de weg van elektromobiliteit met zijn IVECO S-eWay en eDaily reeksen

dinsdag, 19 december 2023 17:58
IVECO ondersteunt klanten op de weg van elektromobiliteit met zijn IVECO S-eWay en eDaily reeksen

IVECO is al lang een pionier op het gebied van alternatieve brandstoffen en helpt klanten hun efficiëntie te verbeteren en tegelijkertijd hun uitstoot te verlagen. Elektrische voertuigen zijn een belangrijk element in de multi- energieaanpak om de weg naar nuluitstoot in te slaan met oplossingen die niet ten koste gaan van de winstgevendheid van de klant of de productiviteit van het bedrijf. Dat is wat de nieuwe IVECO S-eWay - de eerste volledig door IVECO geproduceerde elektrische zware vrachtwagen - en de verbeterde eDaily bieden.

De wereld is getuige van een snelle overgang naar elektrische mobiliteit en de bedrijfswagensector is een essentieel onderdeel van deze ontwrichtende verandering. De verkoop van elektrische vrachtwagens verdrievoudigt sinds 2019 en zal naar verwachting blijven stijgen. Een ondersteunend ecosysteem is essentieel om de opschalingsfase van eMobility mogelijk te maken en aan de marktvraag te voldoen. Daarom heeft IVECO zijn eMobility serviceportfolio uitgebreid met oplossingen die specifiek zijn ontworpen voor batterij-elektrische voertuigen (BEV): een innovatieve combinatie van producten, diensten en bedrijfsmodellen om klanten die overstappen op elektrisch vervoer volledig te ondersteunen.

IVECO gaat verder om de toegang tot de groene transitie te vergemakkelijken met de introductie van de innovatieve start-up GATE, een all-inclusive pay-per-use formule voor de verhuur op lange termijn van groene bedrijfsvoertuigen.

IVECO S-eWay is 'van nature elektrisch' en klaar voor zware taken
De volledig elektrische IVECO S-eWay is geschikt voor een uitgebreide reeks missies, zoals hub-to-hub of hub- to-city, en heeft een bereik tot 500 km. Dit voertuig wordt aangedreven door een innovatief batterijsysteem dat bestaat uit negen 82kWh batterijen met een totaal vermogen van 738kWh.

Met snelladen tot 350kW kan S-eWay 80% van de SOC-batterij opladen in 90 minuten. Deze accu's zijn getest in echte omstandigheden, met extreme temperaturen van -30 tot +50°C om het geavanceerde thermische beheersysteem te perfectioneren.

De 4x2 S-eWay-trekker wordt aangedreven door een eAxle met dubbele motor van FPT Industrial, het zustermerk van IVECO dat gespecialiseerd is in geavanceerde aandrijflijntechnologieën, en levert een continu vermogen van 480 kW en een koppel van 1.800 Nm. De eAxle levert niet alleen de beste dynamische prestaties in zijn klasse, maar dankzij het compacte ontwerp kunnen alle batterijmodules in het chassis worden ondergebracht, zodat er geen 'rugzak' op de cabine nodig is. Dankzij deze verpakking kunnen IVECO S-eWay bestuurders optimaal profiteren van de lengte van de oplegger en de draaicirkel minimaliseren. Zes regeneratieve modi helpen de efficiëntie te maximaliseren en geven de bestuurder meer controle over het gedrag van de aandrijflijn.

De ruime cabine is voorzien van indrukwekkende opbergruimtes, een focus op ergonomie en een reeks technologische voorzieningen. Een groot 12,8 inch digitaal bestuurdersdisplay is ontworpen om alleen de meest relevante informatie te tonen om de cognitieve belasting te verminderen.

Een toonaangevend 17-inch infotainmentdisplay biedt een rijke gebruikersinterface die gemakkelijk te navigeren is dankzij de grotere pictogrammen. Een navigatiesysteem specifiek voor zware vrachtwagens toont de routebeperkingen op basis van aanhangwagengewicht, laadgrootte en classificatie van gevaarlijk materiaal.

eDaily 'meer dan elektrisch' heeft nu 50kW ePTO en vierde batterijoptie voor extra veelzijdigheid
eDaily staat bekend om zijn innovatieve modulaire batterijtechnologie, die een actieradius tot 400 km mogelijk maakt bij reëel gebruik in de stad, en een vierde batterij kan nu worden geconfigureerd op 72C 7,2 ton GVW  100mm chassis cabine modellen. De uitbreiding van de accucapaciteit tot 148 kWh maakt een actieradius tot 240 km mogelijk. IVECO eDaily-modellen met drie of vier accu's kunnen ook sneller worden opgeladen met een 115kW-snellaadcapaciteit, waardoor de actieradius van 100 km in slechts 20 minuten kan worden bereikt. Bovendien krijgen de chassis cabine voertuigen de flexibiliteit van een optionele aan de zijkant gemonteerde laadpoort om het gemak voor de bestuurder te optimaliseren.

De ongeëvenaarde ePTO-mogelijkheden van 15 kW van de eDaily zijn ook uitgebreid en bieden nu een uitzonderlijk vermogen van 50 kW in hoogspannings- en mechanische ePTO-vormen. Deze aanzienlijke toename in vermogen kan nu een zero-emissie oplossing bieden voor apparatuur die wordt gebruikt in veeleisende gespecialiseerde missies zoals het reinigen van kolken, brandbestrijding, sneeuwploegen, afvalinzameling en nog veel meer.

De IVECO eDaily 42S met een GVW van 4,25 ton kan nu worden uitgerust met AIR-PRO Pneumatische vering, waarmee met een rijbewijs 'B' kan worden gereden - gebaseerd op de nationale implementatie van de Europese regelgeving. Deze unieke continu dempende ophanging zorgt voor een soepele rit en vermindert tegelijkertijd de overhelling van de carrosserie. Een handige eigenschap van AIR-PRO is de geheugenfunctie waarmee de chassishoogte van het voertuig kan worden ingesteld voor het lossen en via de geheugenfunctie kan worden opgeslagen voor herhaalde leveringen.

Net als bij de introductie van een dynamisch digitaal bestuurdersdisplay en een indrukwekkend nieuw multimediascherm, biedt de nieuwe eDaily nu Smart Routing-functies via het nieuwe infotainment of de eDaily Routing-app. Hiermee kan de bestuurder de voorspelde actieradius controleren, waarbij het systeem adviseert wanneer tussentijds moet worden opgeladen, rekening houdend met de route en de geschatte actieradius via Artificial Intelligence.

De functionaliteit is ook uitgebreid zodat chauffeurs en wagenparkbeheerders efficiënter kunnen werken met eRemote-besturingselementen waarmee de instellingen van het voertuig op afstand kunnen worden beheerd via de Easy Daily App of via het IVECO ON-portaal. De wagenparkbeheerder kan op afstand de status van voertuigfuncties controleren, zoals de Hi-Matic instellingen en de Eco-modus, en deze vergrendelen om een maximale brandstofefficiëntie tijdens het rijden te garanderen. Deze functie maakt het nu mogelijk om de ADAS- instellingen op afstand te bedienen om de actieve en passieve veiligheid van het voertuig te garanderen.

GATE: het complete ecosysteem van diensten voor een soepele overgang naar elektrische mobiliteit
Het Green & Advanced Transport Ecosystem (GATE) van IVECO, dat in juli 2023 in Italië als proefproject werd gelanceerd, biedt een all-inclusive formule op basis van betalen per gebruik voor de verhuur op lange termijn van groene bedrijfsvoertuigen, die beschikbaar zullen zijn voor eDaily en IVECO S-eWay. Het is een echt ecosysteem van diensten die worden aangeboden in drie pakketten - Easy, Energy en eManager - met oplopende dekkingsniveaus, elk gebundeld met opties voor laadstations en oplossingen op maat. De innovatieve pay-per- use formule stelt klanten in staat om hun gebruik van het voertuig te voorspellen en dienovereenkomstig te betalen, waarbij ze overstappen van een vast maandelijks bedrag naar een op maat gemaakt aanbod met Premium diensten. IVECO begint in 2024 met de uitbreiding van GATE naar nieuwe landen met als doel geleidelijk alle Europese markten te dekken.

IVECO Services: voor een complete mobiliteitsoplossing op maat van de klant
De IVECO S-eWay en eDaily worden geleverd met een holistische dienstenportfolio die ontwikkeld is om de productiviteit en winstgevendheid van de bedrijven van klanten te verbeteren door de beschikbaarheid en efficiëntie van de voertuigen, de veiligheid van de bestuurder en de bescherming van het milieu te maximaliseren. Het doel is om klanten een complete mobiliteitsoplossing te bieden die perfect aan hun eisen voldoet.
eMobility-diensten zijn ontworpen om de overgang naar elektrische mobiliteit te vergemakkelijken door de productiviteit te verhogen, de TCO te verlagen en de actieradius en energie-efficiëntie van het voertuig te maximaliseren. Uptime-diensten zijn erop gericht de stilstandtijd van het voertuig te minimaliseren door ongeplande stilstand te voorkomen via realtime monitoring, diagnose op afstand en onderhoudsschema's. Productiviteits- en efficiëntiediensten helpen klanten om het brandstofverbruik te verminderen, routes te optimaliseren en de rijstijl te verbeteren. Driver Care en Safety & Security services zijn ontworpen om veiliger rijgedrag te bevorderen, de prestaties van bestuurders te controleren en hun veiligheid te vergroten.

Onderdelen & accessoires bieden een uitgebreid aanbod voor het aanpassen van het voertuig. Daarnaast biedt IVECO CAPITAL klanten een uitgebreide financiële oplossing inclusief financiering, leasing en verzekeringsdiensten in alle markten.

IVECO's modulaire aanpak van zijn dienstenaanbod maakt het voor klanten gemakkelijker om de diensten af te stemmen op hun specifieke behoeften. IVECO heeft ook een aantal diensten voorgebundeld op basis van zijn ervaring, te beginnen met het eStart Pack, dat is ontworpen om het voertuigbeheer voor klanten te vereenvoudigen met het IVECO ON Klantenportaal om het voertuig te bewaken en de efficiëntie van het

wagenpark te optimaliseren, Uptime Monitoring & Management om de verbonden eDaily te maximaliseren en de nieuwe Easy Daily App om het leven van de bestuurder te vergemakkelijken.

eDaily klanten kunnen de dienstenoplossing op maat maken met een keuze uit premium pakketten. ePRO omvat de Routing App en eCharge management voor een volledige ondersteuning bij openbaar opladen en het maximaliseren van de voertuigefficiëntie. eFLEET omvat ePRO en rapportage zoals professioneel e-report & safe report om een efficiëntere en veiligere rijstijl te bevorderen.

 

Getagged onder:
iveco
Laatst aangepast op dinsdag, 19 december 2023 18:02

Gerelateerde items (op tag)

IVECO zet fors in op alternatieve brandstoffen

Eerste elektrische vrachtwagen wordt dit najaar gelanceerd
IVECO, een wereldwijde fabrikant van lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigen, wil in de toekomst voor elke missie een mix van alternatieve brandstoffen aanbieden, zoals elektriciteit, gas, waterstof en diesel. Begin dit jaar werd de elektrische bestelwagen eDAILY op de markt gebracht. Eind dit jaar wordt de elektrische vrachtwagen NIKOLA geïntroduceerd. In 2025 volgt de eerste vrachtwagen op waterstof. We praten hierover met Jochen Lanckmans, verantwoordelijke voor de alternatieve brandstoffen.

Iveco Group en Nikola Corporation gaan een nieuwe partnerschapsfase in; Iveco Group wordt eigenaar van JV

Iveco Group N.V. (MI: IVG) en Nikola Corporation (NASDAQ: NKLA) kondigen vandaag aan dat ze verheugd zijn om een nieuwe fase in te gaan van hun partnerschap, dat in 2019 van start ging en tot nu toe alle mijlpalen heeft gehaald om de desbetreffende expertise te benutten om zero-emissie zware vrachtwagens (Klasse 8) in Noord-Amerika en Europa in te zetten. De twee bedrijven werkten samen in een gestaag tempo, ondanks Covid-19 en uitdagingen in de toeleveringsketen, om de resultaten van de vorige fase, de lancering van Battery Electric Vehicles (BEV) en Fuel Cell Electric Vehicles (FCEV) voor regionaal en langeafstandstransport, te bereiken..

IVECO gaat elektrisch met de nieuwe eDAILY

  • Geen limieten: emissievrij, geluidloos en beperkingsvrij reizen met verbeterde efficiëntie en comfort. • Geen beperkingen: dezelfde carrosserievarianten, laadcapaciteit en prestaties als de Daily. 
  • Het is niet nodig om processen en gewoonten te veranderen: dezelfde rijeigenschappen en laadvermogen,  autonomie tot 400 km in stedelijk gebruik in de praktijk. 
  • De eDAILY vult alle gaten in de markt voor elektrische lichte bedrijfsvoertuigen en biedt een betrouwbare en  winstgevende emissievrije oplossing voor zowel stadsleveringen als voor beroepsvoertuigen. Met de eDAILY  kunnen ook carrosseriebouwers deelnemen aan de elektrische revolutie. 
  • De productiviteit en het gebruiksgemak van de eDAILY worden verbeterd door een compleet ecosysteem  van digitale en elektrische diensten: van het opzetten van de juiste laadinfrastructuur tot het dagelijkse  energiebeheer, van diagnose op afstand en proactief onderhoud tot het nieuwe, paradigma-veranderende  GATE "pay-per-use" bedrijfsmodel.