Nieuwe Renault Master vanaf nu te bestellen in België

donderdag, 11 juli 2024 14:25
Nieuwe Renault Master vanaf nu te bestellen in België

Nieuwe Master, die op 21 november jongstleden werd onthuld op de jongste Solutrans-beurs in Lyon, is voortaan te bestellen in België om "verder te gaan, meer te laden en minder uit te geven".

Sinds hij in 1980 het levenslicht zag, werden al meer dan drie miljoen exemplaren van Renault Master verkocht, stuk voor stuk gebouwd in de fabriek van Batilly, niet ver van Metz (Frankrijk). Als historisch marktleider in Europa en Frankrijk biedt nieuwe Renault Master van bij zijn lancering een compleet gamma voor alle toepassingen (in en rond de stad) en alle behoeften van zakelijke gebruikers. Diverse koetswerkuitvoeringen en een oneindig aantal conversies zijn af fabriek verkrijgbaar. Ook kan hij prat gaan op een hoger nuttig laadvermogen, een laadvolume van 11 tot 17 m³ met voorwielaandrijving of achterwielaandrijving, en een toegangsbreedte en laadlengte die tot de beste in dit segment behoren.

Uitrustingsniveaus
Nieuwe Master, bestelwagen van de nieuwe generatie en referentie in zijn segment op het vlak van verbruik, innovatie en uitrusting, is verkrijgbaar in twee rijkelijk uitgeruste uitvoeringen: advance en extra.

Motoren en tarieven
Nieuwe Master is het efficiëntste voertuig in zijn klasse dankzij zijn 'Aerovan'-ontwerp met een 20% lagere SCx-waarde en is de enige in zijn categorie die in Frankrijk wordt geassembleerd. Alle versies rollen van dezelfde montagelijn in Batilly, voor een nog grotere flexibiliteit. De productie van de motoren en versnellingsbakken en de assemblage van de batterijen gebeuren eveneens in Frankrijk en 84 procent van de leveranciers is in het land gevestigd.

Klanten krijgen de keuze uit drie versies van de Blue dCi-dieselmotor met handgeschakelde versnellingsbak, met vermogens van 130, 150 en 170 pk. Ze bieden gevoelig lagere verbruikswaarden (gemiddeld -1,5 l/100 km) en CO2-cijfers (-39 g/km), waardoor ze onder de 200 g/km blijven. De negentrapsautomaat wordt aan het einde van het jaar gecommercialiseerd.

De instapprijs voor België bedraagt 33.355 euro excl. btw voor de Advance-uitvoering met de Blue dCi 130-motor.

Nieuwe Master, de nieuwe referentie onder de elektrische bestelwagens in Europa, is ook leverbaar in een E-Tech electric-versie met twee batterijen van 40 kWh (gericht op de stad) en 87 kWh (groot rijbereik). Zo biedt hij een antwoord op alle behoeften, met een recordrijbereik van meer dan 460 km(1).

Hij is in België verkrijgbaar met een stadsrijbereik vanaf 44.850 euro excl. btw en een groot rijbereik vanaf 48.850 euro excl. Btw.

Zo kan Nieuwe Renault Master recordwaarden voorleggen met een nuttig laadvermogen van 1.625 kilogram voor rijbewijs B, een rijbereik tot meer dan 460 kilometer(1) over de WLTP-cyclus en een sleepvermogen van 2,5 ton. Het verbruik blijft binnen de perken, met een WLTP-waarde van 21 kWh/100 km voor de versie met 87 kWh-batterij, dankzij een innovatief thermobeheersysteem. Met de snellader van 130 kW DC kan hij in nauwelijks 30 minuten 229 kilometer rijbereik recupereren. Thuis kan het voertuig in minder dan vier uur van 10 tot 100 procent worden opgeladen met een wallbox van 22 kW AC.

De zuiver elektrische en thermische versies met handgeschakelde versnellingsbak zijn vanaf nu te bestellen in België, en de eerste leveringen zijn voorzien in september. De versies met verbrandingsmotor en automatische versnellingsbak komen in het laatste kwartaal van 2024.

(1) volgens WLTP-norm (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures)

Getagged onder:
renault
Laatst aangepast op donderdag, 11 juli 2024 14:27

Gerelateerde items (op tag)

Renault Rafale : opening van de bestellingen in België van de high-performance versie E-Tech 4x4 300 pk

Rafale E-Tech 4x4 met 300 pk, die in mei 2024 werd onthuld, wijdt een hoogwaardige motor in, met een gloednieuwe, 300 pk sterke oplaadbare E-Tech hybrid-motor. Het extra vermogen wordt verkregen door de toevoeging van een elektromotor op de achteras. In combinatie met de vierwielsturing 4Control Advanced beschikt Rafale over een permanent actieve vierwielaandrijving voor meer grip en een optimale wegligging in alle omstandigheden. Het afwerkingsniveau Atelier Alpine gaat nog een stap verder op het vlak van rijplezier, met een sportiever afgesteld onderstel en een intelligente actieve ophanging die de schokdemping permanent aanpast aan de obstakels op de weg.

Renault Symbioz : aan boord van de gezinsauto om in te leven

Symbioz sluit zich aan bij het erfgoed van de 'gezinswagens om in te leven’ uit de geschiedenis van Renault. Dit compacte en veelzijdige model verenigt het beste van het merk in het C-segment op het vlak van design, moduleerbaarheid, laadvolume, connectiviteit en efficiëntie. Symbioz richt zich tot gezinnen, maar ook tot bedrijfsvloten, en vervolledigt het compacte gamma van Renault om klanten nog meer keuze te bieden.