Renault Rafale : opening van de bestellingen in België van de high-performance versie E-Tech 4x4 300 pk

dinsdag, 03 september 2024 13:44
Renault Rafale : opening van de bestellingen in België van de high-performance versie E-Tech 4x4 300 pk

Rafale E-Tech 4x4 met 300 pk, die in mei 2024 werd onthuld, wijdt een hoogwaardige motor in, met een gloednieuwe, 300 pk sterke oplaadbare E-Tech hybrid-motor. Het extra vermogen wordt verkregen door de toevoeging van een elektromotor op de achteras. In combinatie met de vierwielsturing 4Control Advanced beschikt Rafale over een permanent actieve vierwielaandrijving voor meer grip en een optimale wegligging in alle omstandigheden. Het afwerkingsniveau Atelier Alpine gaat nog een stap verder op het vlak van rijplezier, met een sportiever afgesteld onderstel en een intelligente actieve ophanging die de schokdemping permanent aanpast aan de obstakels op de weg.

De technologische uitmuntendheid van Renault, versterkt door Alpine
De motor van Rafale E-Tech 4x4 300 pk is ontwikkeld op de technische basis van de 200 pk sterke E-Tech hybrid-aandrijving. Onder de motorkap doet de motor een beroep op een nieuwe turbocompressor, die zijn vermogen en koppel verhoogt tot 110 kW (150 pk) respectievelijk 230 Nm. De multimode-versnellingsbak met klauwkoppelingen werd van zijn kant geoptimaliseerd om zich aan deze evoluties aan te passen.

Aan deze thermische basis worden drie elektromotoren gekoppeld (twee hoofdmotoren en een secundaire motor) voor een totaal systeemvermogen van 300 pk. De toevoeging van een tweede hoofdmotor die permanent met de achteras is verbonden, verhoogt de elektrische output met 100 kW (136 pk) en 195 Nm. Het systeem wordt gevoed door een lithium-ionbatterij van 22 kWh/400 V voor een elektrisch rijbereik tot 105 kilometer en een totaal rijbereik tot 1.000 kilometer met een volle brandstoftank van 55 liter.

Naast zijn uiterst performante aandrijflijn biedt Rafale E-Tech 4x4 300 pk ook de ongeziene ‘Atelier Alpine’-versie. Deze onderscheidt zich door specifieke stijlkenmerken zoals de koetswerkkleur Bergblauw satijn, de zwevende spoiler in Sterzwart, de 21”-velgen 'Chicane' met Continental-banden en het iconische blauwe vloertapijt. Bovendien bezit deze versie met de veelzeggende naam alle knowhow van de ingenieurs van Alpine Cars om de ‘Alpine-ervaring’ te bieden aan het stuur van Renault Rafale. Concreet kreeg het onderstel een specifieke afstelling (schokdempers, veren, aanslagpunten, stabilisatorstang) en kan de wendbaarheid worden geregeld in drie modi (Comfort / Dynamisch / Sport) om de configuratie eenvoudig af te stemmen op de wensen van de bestuurder. Tot slot krijgt Rafale E-Tech 4x4 300 pk Atelier Alpine een intelligente gestuurde ophanging voor nog meer comfort aan boord.

Prijzen en gamma van Rafale E-Tech 4x4 300 pk
De standaard al rijkelijk uitgeruste Rafale E-Tech 4x4 300 pk biedt een duidelijk gamma, bestaande uit twee uitrustingsniveaus: Esprit Alpine vanaf 52.400 euro incl. btw in België en Atelier Alpine vanaf 56.900 euro incl. btw in België.

Getagged onder:
renault

Gerelateerde items (op tag)

Symbioz, een Evolution-versie vanaf 29.950 € in België

Nadat Renault in mei van dit jaar de bestellingen voor de eerste drie versies opende, vult het merk het klantenaanbod nu aan met de versie evolution. Die laatste positioneert zich als instapmodel van het Symbioz-gamma, dat ook de uitvoeringen techno, esprit Alpine en iconic omvat.

R17 electric restomod x Ora Ïto: de elegante restomod van de iconische Renault 17 door Ora Ïto

Sinds 2021 heeft Renault verschillende unieke creatieve projecten voorgesteld die het buitengewone erfgoed van het merk, rijk aan iconische modellen die deel uitmaken van de popcultuur, herinterpreteren. Deze projecten laten zien dat het merk in staat is om erfgoed, design en innovatie samen te brengen. Het is een bijzonder speelveld voor hedendaagse ontwerpers. Renault doet vandaag een beroep op de creatieve verbeelding van Ora Ïto, een van de meest vooruitstrevende ontwerpers van zijn generatie, om de esthetiek van de Renault 17 opnieuw uit te vinden en op die manier een gedurfde en moderne visie te bieden op deze historische wagen.