Autosalon van Parijs 2024 : Renault Group, de meest vooruitstrevende Europese autoconstructeur, met 5 stands, 7 wereldpremières en 2 conceptcars

vrijdag, 06 september 2024 09:09
Autosalon van Parijs 2024 : Renault Group, de meest vooruitstrevende Europese autoconstructeur, met 5 stands, 7 wereldpremières en 2 conceptcars

Van 14 (dag voor de media) tot 20 oktober 2024 zal Renault Group met zijn 4 merken Renault, Dacia, Alpine en Mobilize aanwezig zijn op het Autosalon van Parijs, Porte de Versailles (hal 6). Met 7 wereldpremières en 2 conceptcars versnelt de Groep zijn transformatie tot de meest vooruitstrevende Europese autoconstructeur.

Renault: innovatie en 100% elektrisch offensief
In een dynamiek van technologie en nieuwe producten voerde Renault eerst een offensief uit in het C- en D-segment om de Europese klanten een dubbel gamma voertuigen aan te bieden: enerzijds 100% elektrische voertuigen en anderzijds hybride voertuigen.

Op het Autosalon van Parijs zal het merk Renault 4 in wereldpremière onthullen, een elektrische wagen uit het B-segment. Die werd ontwikkeld in samenwerking met Ampere, de specialist op het gebied van intelligente elektrische voertuigen. Dit model zal het elektrische offensief van het merk ondersteunen, naast de Renault 5, een van de verwachte auto’s op het salon, en zeer binnenkort ook Nieuwe Twingo in het A-segment.  

Belangrijkste presentaties:

  • E-Tech electric-gamma waaronder Renault 4, Renault 5 en Scénic, verkozen tot auto van het jaar 2024
  • Een conceptcar die de toekomst van het merk belichaamt op het vlak van duurzame ontwikkeling en decarbonisatie
  • E-Tech Full hybrid-gamma waaronder Symbioz en Rafale

Renault Pro+: de nieuwe generatie bestelwagens
Op de Renault Pro+-stand stelt Renault een conceptcar voor die vooruitblikt op de volgende generatie bestelwagens. Het merk zal ook het prototype van nieuwe Master H2-Tech voorstellen, een versie op waterstof die het elektrische en verbrandingsaanbod aanvult, ontwikkeld door HYVIA, een joint venture tussen Renault Group en Plug.  Ook het volledige gamma bedrijfsvoertuigen van Renault en een selectie omgebouwde voertuigen zullen op de stand te zien zijn.

Belangrijkste presentaties:

  • Een conceptcar voor bedrijfsvoertuigen van de nieuwe generatie
  • Prototype van nieuwe Master H2-Tech
  • Gamma Renault bedrijfsvoertuigen

Dacia – De basisprincipes herdefiniëren om de beste verhouding prijs/prestaties op de markt aan te bieden
Dacia stelt op het autosalon van Parijs zijn volledige gamma voor: Nieuwe Duster, Nieuwe Spring, Sandero, de meest verkochte wagen in Europa dit jaar, en Jogger. Het merk zal ook een nieuw voertuig tentoonstellen om zijn offensief in het C-segment te lanceren.

Tot slot zal het grote publiek het prototype Sandrider in de finale versie kunnen ontdekken, waarmee het merk vanaf 2025 deelneemt aan de Dakar-rally en het Wereldkampioenschap woestijnrally.

Belangrijkste presentaties:

  • Dacia-gamma waaronder Nieuwe Duster en Nieuwe Spring
  • Een nieuw voertuig in het C-segment
  • Prototype Sandrider vanaf 2025 ingezet in de Dakar-rally en het Wereldkampioenschap Rally-Raid

Alpine – Een exclusief merk met autosport in zijn DNA
Alpine stelt in wereldpremière zijn nieuwe showcar voor, die vooruitblikt op het volgende voertuig uit de Dream-garage, naast de A290, die sinds deze zomer gecommercialiseerd is.

Alpine, dat zich richt op sportieve wagens met een lage uitstoot, zal ook in wereldpremière de Alpenglow Hy6 onthullen, uitgerust met de gloednieuwe 6-cilinderverbrandingsmotor met waterstofverbranding, die werd ontwikkeld door het merk.

Ook de iconische A110 zal van de partij zijn om alle huidige en toekomstige modellen van het merk voor te stellen aan alle Alpine-liefhebbers, bij wijze van sportieve omkadering voor de huidige A524.

Belangrijkste presentaties:

  • Elektrisch gamma: een nieuwe showcar en de A290
  • Waterstof prototype : Alpenglow Hy6
  • Alpine A110, met voorbeelden van de nieuwe personaliseringsmogelijkheden Atelier Alpine

 

Mobilize – Micromobiliteit en laadoplossingen
Mobilize zal in wereldpremière de seriemodellen voorstellen van Duo, de elektrische vierwieler beschikbaar met en zonder rijbewijs, en van Bento, de micro-bedrijfswagen voor stedelijke en voorstedelijke omgevingen.

Mobilize zal ook haar oplossingen voor thuisladen en snelladen voorstellen om de overgang naar een elektrische voertuig eenvoudiger te maken.

Belangrijkste presentaties:

  • Duo, Bento
  • Laadoplossingen Mobilize Fast Charge en Mobilize Powerbox
Getagged onder:
renault
Laatst aangepast op donderdag, 05 september 2024 09:13

Gerelateerde items (op tag)

Symbioz, een Evolution-versie vanaf 29.950 € in België

Nadat Renault in mei van dit jaar de bestellingen voor de eerste drie versies opende, vult het merk het klantenaanbod nu aan met de versie evolution. Die laatste positioneert zich als instapmodel van het Symbioz-gamma, dat ook de uitvoeringen techno, esprit Alpine en iconic omvat.

R17 electric restomod x Ora Ïto: de elegante restomod van de iconische Renault 17 door Ora Ïto

Sinds 2021 heeft Renault verschillende unieke creatieve projecten voorgesteld die het buitengewone erfgoed van het merk, rijk aan iconische modellen die deel uitmaken van de popcultuur, herinterpreteren. Deze projecten laten zien dat het merk in staat is om erfgoed, design en innovatie samen te brengen. Het is een bijzonder speelveld voor hedendaagse ontwerpers. Renault doet vandaag een beroep op de creatieve verbeelding van Ora Ïto, een van de meest vooruitstrevende ontwerpers van zijn generatie, om de esthetiek van de Renault 17 opnieuw uit te vinden en op die manier een gedurfde en moderne visie te bieden op deze historische wagen.

Renault Rafale : opening van de bestellingen in België van de high-performance versie E-Tech 4x4 300 pk

Rafale E-Tech 4x4 met 300 pk, die in mei 2024 werd onthuld, wijdt een hoogwaardige motor in, met een gloednieuwe, 300 pk sterke oplaadbare E-Tech hybrid-motor. Het extra vermogen wordt verkregen door de toevoeging van een elektromotor op de achteras. In combinatie met de vierwielsturing 4Control Advanced beschikt Rafale over een permanent actieve vierwielaandrijving voor meer grip en een optimale wegligging in alle omstandigheden. Het afwerkingsniveau Atelier Alpine gaat nog een stap verder op het vlak van rijplezier, met een sportiever afgesteld onderstel en een intelligente actieve ophanging die de schokdemping permanent aanpast aan de obstakels op de weg.