Renault onthult een conceptcar en Master H2-Tech prototype in wereldpremière op 16 september in Hannover

maandag, 09 september 2024 14:18
Renault onthult een conceptcar en Master H2-Tech prototype in wereldpremière op 16 september in Hannover

Renault houdt van autosalons en is daar al historisch aanwezig. Dat geldt ook voor de IAA Transportation, die sinds 1992 de erkende spelers op de markt van bedrijfsvoertuigen verwelkomt, evenals een groeiend aantal professionele en particuliere bezoekers.

Voor deze editie van 2024 zal de autoconstructeur een conceptcar in wereldpremière onthullen, die de visie van het merk voor bedrijfsvoertuigen en de manier waarop deze op korte termijn opnieuw uitgevonden kunnen worden, zal voorspiegelen.

Een prototype van de Renault Master H2-Tech zal ook worden gepresenteerd tijdens de persconferentie op de stand op maandag 16 september om 09:40. Deze persconferentie kan ter plaatse worden bijgewoond in hal 13 en via een livestream gevolgd worden.

Het Renault-gamma van bedrijfsvoertuigen, evenals een selectie van omgebouwde voertuigen, zullen zowel op de binnenstand als in de buitenzone te zien zijn.

Dagelijkse "keynotes" zullen bezoekers de gelegenheid bieden om de producten, diensten en innovatieve oplossingen van het merk te ontdekken, speciaal voor professionals.

De stand zal ook een HYVIA-hoek hebben waar het merk de Master H2-Tech Prototype en zijn waterstofecosysteem voor intensief professioneel gebruik zal presenteren.

Het merk Mobilize zal de Bento tentoonstellen, zijn 100% elektrische micro-bestelwagen, en zijn diensten voorstellen die gericht zijn op transport- en logistiekprofessionals: financiering, verzekering, betalingen, vlootbeheer en laadoplossingen.

De persconferentie is te volgen op maandag 16 september vanaf 09:40 op de Renault-stand of via livestream door hier te klikken.

IAA Transportation Beurs: Hannover Messe, Duitsland

Renault-stand: Hal 13, stand E70

Getagged onder:
renault

Gerelateerde items (op tag)

Renault Estafette Concept: elektrisch bedrijfsvoertuig geïnspireerd door de stad en de professionals die er werken

Onder impuls van online verkoopplatforms is de sector van het goederenvervoer exponentieel gegroeid, terwijl stedelijke centra hun toegang steeds verder beperken. In deze nieuwe realiteit wordt duidelijk dat traditionele bestelwagens steeds minder geschikt zullen zijn voor chauffeurs, zakelijke gebruikers en handelaars. Gesterkt door het nieuwe FlexEVan-platform voor elektrische bedrijfsvoertuigen, ontwikkeld door Flexis (een onderneming waarvan Renault Group partner is), ontwierp Renault de ideale nieuwe stadsbestelwagen, 65 jaar na de Estafette, die destijds een revolutie teweegbracht in de wereld van de bestelwagens. Daartoe werd het lastenboek opgesteld op basis van een studie van de behoeften, de feedback en de ervaringen van zakelijke gebruikers op het terrein, met twee belangrijke pijlers: de veiligheid van de bezorger en zijn lading en tijdswinst.

Symbioz, een Evolution-versie vanaf 29.950 € in België

Nadat Renault in mei van dit jaar de bestellingen voor de eerste drie versies opende, vult het merk het klantenaanbod nu aan met de versie evolution. Die laatste positioneert zich als instapmodel van het Symbioz-gamma, dat ook de uitvoeringen techno, esprit Alpine en iconic omvat.

R17 electric restomod x Ora Ïto: de elegante restomod van de iconische Renault 17 door Ora Ïto

Sinds 2021 heeft Renault verschillende unieke creatieve projecten voorgesteld die het buitengewone erfgoed van het merk, rijk aan iconische modellen die deel uitmaken van de popcultuur, herinterpreteren. Deze projecten laten zien dat het merk in staat is om erfgoed, design en innovatie samen te brengen. Het is een bijzonder speelveld voor hedendaagse ontwerpers. Renault doet vandaag een beroep op de creatieve verbeelding van Ora Ïto, een van de meest vooruitstrevende ontwerpers van zijn generatie, om de esthetiek van de Renault 17 opnieuw uit te vinden en op die manier een gedurfde en moderne visie te bieden op deze historische wagen.