Renault Master H2-Techt prototype, nieuwe referentie op het vlak van waterstof, met een rijbereik van 700 km* en tankbeurt in 5 minuten

woensdag, 18 september 2024 16:59
Renault Master H2-Techt prototype, nieuwe referentie op het vlak van waterstof, met een rijbereik van 700 km* en tankbeurt in 5 minuten

Kopers van Nieuwe Renault Master beschikken steeds over het meest efficiënte voertuig in zijn klasse, ongeacht de motorversie die ze verkiezen.

Kopers van Nieuwe Renault Master beschikken steeds over het meest efficiënte voertuig in zijn klasse, ongeacht de motorversie die ze verkiezen.

Nieuwe Renault Master is het enige voertuig in zijn klasse dat in Frankrijk wordt gebouwd op basis van een multi-energieplatform (verbrandingsmotor, elektriciteit en waterstof) en alle koetswerkvarianten rollen van dezelfde assemblagelijn in de fabriek van Batilly (niet ver van Metz). Ook de productie van de motoren en versnellingsbakken en de assemblage van de batterijen gebeuren in Frankrijk en 84 procent van de leveranciers is in Frankrijk gevestigd.

Terwijl de versies met verbrandingsmotor en elektromotor al op de markt zijn, wordt nieuwe Renault Master eind 2025 verkrijgbaar in de waterstofversie H2-Tech.

Deze wereldpremière van Master H2-Tech Prototype bevestigt de kenmerken aan van de nieuwe emissievrije Master-versie, ontwikkeld door HYVIA, een joint venture tussen Renault Group en Plug, gewijd aan waterstofmobiliteit.

Renault, reeds vijftien jaar pionier en marktleider op het gebied van elektrische bedrijfsvoertuigen, hanteert dezelfde benadering voor waterstofoplossingen: het merk biedt een nieuwe energiebron aan zonder toegevingen te doen op het vlak van gebruik en combineert ze met een ecosysteem dat voor en met professionele klanten werd gebouwd.

Met het grootste rijbereik in zijn segment – 700 kilometer over de WLTP-cyclus*, ongeacht de weersomstandigheden – en een tanktijd van 5 minuten bevestigt Renault Master zijn status als nieuwe referentie op het gebied van waterstof.

Deze compromisloze versie met nuluitstoot is aangepast aan de verschillende toepassingen van professionals (bestelwagen, platform-cabine, chassis-cabine) en aanpasbaar voor de meest veeleisende behoeften, dankzij onze erkende Renault Pro+ carrosseriebouwers.

Nieuwe Renault Master H2-Tech Prototype is een belangrijke en baanbrekende innovatie die mogelijk werd gemaakt door de waterstofexpertise die de ingenieurs van HYVIA de voorbije drie jaar hebben opgedaan en feedback van klanten over de eerste twee H2-Tech-versies, die sinds 2023 beschikbaar zijn.

Deze innovatie garandeert de betrouwbaarheid en prestaties dankzij een waterstofarchitectuur die van bij het ontwerp van het voertuig volledig geïntegreerd werd in het platform zonder daarbij het laadvolume of het nuttige laadvermogen aan te tasten.

De energiezuinige 'Dual Power'-energiearchitectuur met een nieuwe generatie van batterij en brandstofcel biedt een ongeëvenaard rijbereik tot 700 km* mogelijk, met een geïntegreerd multimediasysteem dat een geoptimaliseerd beheer van de autonomie en het H2-verbruik mogelijk maakt.

De toekomstige Renault Master H2-Tech zal door Renault worden gecommercialiseerd en zal genieten van een netwerk van H2-Tech specialistische dealers, opgeleid in de uitdagingen van waterstof, voor de verkoop en after-sales service van deze nieuwe versie. Het voertuig wordt een volwaardig model in het gamma bedrijfsvoertuigen van Renault en plukt zo de vruchten van alle commerciële expertise van het merk.

Renault Master H2-Tech zal nog steeds worden aangedreven door de H2-expertise van HYVIA, dankzij zijn vermogen om H2-ecosystemen te initiëren, ontwikkelen en ondersteunen met een uniek en compleet aanbod: waterstofbestelwagens, H2-tankstations, levering van koolstofvrije waterstof en financieringsoplossingen.

Getagged onder:
renault
Laatst aangepast op woensdag, 18 september 2024 17:01

Gerelateerde items (op tag)

Renault Estafette Concept: elektrisch bedrijfsvoertuig geïnspireerd door de stad en de professionals die er werken

Onder impuls van online verkoopplatforms is de sector van het goederenvervoer exponentieel gegroeid, terwijl stedelijke centra hun toegang steeds verder beperken. In deze nieuwe realiteit wordt duidelijk dat traditionele bestelwagens steeds minder geschikt zullen zijn voor chauffeurs, zakelijke gebruikers en handelaars. Gesterkt door het nieuwe FlexEVan-platform voor elektrische bedrijfsvoertuigen, ontwikkeld door Flexis (een onderneming waarvan Renault Group partner is), ontwierp Renault de ideale nieuwe stadsbestelwagen, 65 jaar na de Estafette, die destijds een revolutie teweegbracht in de wereld van de bestelwagens. Daartoe werd het lastenboek opgesteld op basis van een studie van de behoeften, de feedback en de ervaringen van zakelijke gebruikers op het terrein, met twee belangrijke pijlers: de veiligheid van de bezorger en zijn lading en tijdswinst.

Symbioz, een Evolution-versie vanaf 29.950 € in België

Nadat Renault in mei van dit jaar de bestellingen voor de eerste drie versies opende, vult het merk het klantenaanbod nu aan met de versie evolution. Die laatste positioneert zich als instapmodel van het Symbioz-gamma, dat ook de uitvoeringen techno, esprit Alpine en iconic omvat.