Nieuwe Renault Master verkozen tot Van Of The Year 2025

donderdag, 19 september 2024 14:02
Nieuwe Renault Master verkozen tot Van Of The Year 2025

Op 16 september 2024 werd Nieuwe Renault Master verkozen tot ‘Van Of the Year 2025’ tijdens de ‘International Van Of The Year’-ceremonie (IVOTY) op het IAA Transportation-salon in Hannover.

De bestelwagen werd unaniem verkozen door een jury van experts uit 25 Europese landen.

"De IVOTY-jury was onder de indruk van het nieuwe design en het niveau van innovatie en technologie ontwikkeld voor het nieuwe Master-gamma. De nieuwkomer onderscheidt zich door een geavanceerde aerodynamica, een groter gebruiksgemak en meer efficiëntie, ruimte, veiligheid en comfort. Bovendien leent het nieuwe multi-energieplatform zich voor diesel-, elektro- en waterstofmotoren. Dat zijn stuk voor stuk aspecten die beantwoorden aan de criteria van het beloningsprogramma. Toekomstbestendig. We feliciteren Renault met dit welverdiende succes." Jarlath Sweeney, Juryvoorzitter, International Van of the Year Award

"Dit is een erg mooie bekroning en een ware erkenning voor alle teams die aan dit project hebben meegewerkt. Nieuwe Master bevestigt als geen ander wat de bedrijfsvoertuigen van Renault al meer dan 120 jaar tot een referentie maakt: innovatieve, baanbrekende multi-energieproducten, ontworpen om bijna eindeloos te worden gepersonaliseerd om in te spelen op de behoeften van al onze zakelijke klanten." Heinz-Jürgen LÖW, Directeur Bedrijfsvoertuigen, Renault

Nieuwe Renault Master is al het vijfde voertuig van het merk dat deze prestigieuze titel in ontvangst mag nemen, na Renault Master II (IVOTY 1998), Renault Trafic II (IVOTY 2002), Kangoo Z.E (IVOTY 2012) en Kangoo Van III (IVOTY 2022).

Aangezien Renault Scenic E-Tech electric in februari van dit jaar werd verkozen tot Auto van het Jaar, mag Renault dit jaar twee titels bijschrijven op zijn palmares, die van ‘Car Of the Year’ en die van ‘Van Of the Year.

De laatste keer dat het merk beide prijzen na elkaar behaalde, was 27 jaar geleden met… Renault Scénic I en Master II. Never change a winning team!

Getagged onder:
renault
Laatst aangepast op woensdag, 18 september 2024 17:05

Gerelateerde items (op tag)

Renault Estafette Concept: elektrisch bedrijfsvoertuig geïnspireerd door de stad en de professionals die er werken

Onder impuls van online verkoopplatforms is de sector van het goederenvervoer exponentieel gegroeid, terwijl stedelijke centra hun toegang steeds verder beperken. In deze nieuwe realiteit wordt duidelijk dat traditionele bestelwagens steeds minder geschikt zullen zijn voor chauffeurs, zakelijke gebruikers en handelaars. Gesterkt door het nieuwe FlexEVan-platform voor elektrische bedrijfsvoertuigen, ontwikkeld door Flexis (een onderneming waarvan Renault Group partner is), ontwierp Renault de ideale nieuwe stadsbestelwagen, 65 jaar na de Estafette, die destijds een revolutie teweegbracht in de wereld van de bestelwagens. Daartoe werd het lastenboek opgesteld op basis van een studie van de behoeften, de feedback en de ervaringen van zakelijke gebruikers op het terrein, met twee belangrijke pijlers: de veiligheid van de bezorger en zijn lading en tijdswinst.

Symbioz, een Evolution-versie vanaf 29.950 € in België

Nadat Renault in mei van dit jaar de bestellingen voor de eerste drie versies opende, vult het merk het klantenaanbod nu aan met de versie evolution. Die laatste positioneert zich als instapmodel van het Symbioz-gamma, dat ook de uitvoeringen techno, esprit Alpine en iconic omvat.