Nieuwe Hyundai Tucson

vrijdag, 12 juli 2024 12:54
Nieuwe Hyundai Tucson

Tucson van de vierde generatie heeft een facelift gekregen met vernieuwd binnen-en buitendesign en nieuwe technologische, connectiviteits- en veiligheidsvoorzieningen.

01 Tucson in een oogopslag

Overzicht

  • Tucson van de vierde generatie heeft een facelift gekregen met vernieuwd binnen-en buitendesign en nieuwe technologische, connectiviteits- en veiligheidsvoorzieningen.
  • Sinds de lancering in 2004 is de Tucson een succesvol model, met meer dan 1,4 miljoen verkochte auto's in Europa en 7 miljoen wereldwijd.
  • Met meer geëlektrificeerde varianten vertegenwoordigt Tucson Hyundai's toewijding aan milieuvriendelijke oplossingen.

Ontwerp

  • Het design van Tucson is gebaseerd op de Sensuous Sportiness-designidentiteit van Hyundai.
  • Het bijgewerkte exterieurdesign heeft vernieuwde bumpers, grotere dagrijverlichting, vernieuwde lichtmetalen velgen en nieuwe kleuropties.
  • Het volledig vernieuwde interieur omvat updates aan het dashboard, stuurwiel, stoelen en infotainmentsysteem, gericht op meer comfort en gemak voor alle inzittenden.

Connectiviteit

  • Tucson is uitgerust met Hyundai's nieuwste generatie voertuigarchitectuur en infotainmentsysteem, de Connected Car Navigation Cockpit (ccNC).
  • Het nieuwe panoramisch gebogen display combineert een 12,3-duims digitaal instrumentenpaneel en een 12,3-duims infotainment touchscreen in één naadloze eenheid.
  • Over-the-Air (OTA) updates voor naadloos onderhoud en toegang tot Features on Demand zorgen voor de nieuwste software en infotainmentmogelijkheden.
  • Klanten kunnen profiteren van de opgefriste graphics van het nieuwe systeem en de geavanceerde Bluelink® Connected Car-services, met functies als Connected Routing, Hyundai Live Services en realtime verbinding met de Bluelink®-app.

Comfort en gemak

  • Tucson is uitgerust met een reeks comfortfuncties, waaronder klimaatregeling met drie zones, verwarmde zetels voor en achter en geventileerde zetels vooraan.
  • De achterbank kan met een druk op de knop of op afstand worden opgeklapt in een 4:2:4 verhouding voor nog meer gebruiksgemak.
  • Tucson is ruimer dan ooit met een bagageruimte van maar liefst 620 liter.

Veiligheid

  • Tucson is uitgerust met een verbeterd airbagsysteem met zeven airbags, waaronder een zij-airbag in het midden om te voorkomen dat voorpassagiers met elkaar in botsing komen.
  • Crosswind Stability Control (CWC) werkt tegen sterke wind bij het rijden met hoge snelheden door een gedeeltelijke rem- en stuurkoppelcontrole toe te passen om de rijstabiliteit te verbeteren.

Rijden en wegligging

  • Tucson heeft een Electronic Controlled Suspension (ECS) voor een soepeler en stabieler rijgedrag.
  • Via Mode Select kunnen bestuurders de Eco-, Normal- of Sport-modus selecteren, afhankelijk van hun rijvoorkeuren.
  • Er zijn drie bandenmaten ontwikkeld om het comfort, de geluidsisolatie en de wegligging te verbeteren.

Aandrijflijnen

  • Tucson biedt één van de breedste assortimenten van geëlektrificeerde aandrijflijnen in zijn segment.
  • De aandrijflijn van Tucson is gestroomlijnd en biedt klanten meer hybride opties.
  • Het elektrisch vermogen van de hybride variant is verhoogd van 44,2 kW naar 47,7 kW, terwijl de plug-in hybride variant van 66,9 kW naar 72 kW gaat.
  • Een plug-in hybride met tweewielaandrijving is toegevoegd aan de nieuwe Tucson.

02 Ontwerp

Tucson belichaamt Hyundai's kenmerkende designfilosofie van sensuele sportiviteit en is een visueel meesterwerk met SUV charme en een vooruitstrevende look die perfect aansluit bij de hedendaagse smaak.

De nieuwe Hyundai Tucson heeft een dynamischer uiterlijk dat de vooruitstrevende visie van het bedrijf op toekomstige mobiliteit belichaamt. Hij erft de essentie van de "Parametric Dynamics" designtaal van het huidige model, maar evolueert met een meer verfijnde en krachtige esthetiek.

Exterieur Ontwerp

De ontwerpers van Hyundai zijn bij het herontwerp van de Tucson afgestapt van traditionele tekentechnieken en hebben in plaats daarvan gekozen voor geavanceerde digitale technologie en geometrische algoritmen, een methode die bekend staat als "parametrische dynamiek". Deze innovatieve aanpak maakt gebruik van digitale gegevens om lijnen, hoeken en vormen te genereren, wat resulteert in een gedurfde en ongekende designesthetiek. Overal aan de buitenkant van de SUV zijn opvallende geometrische patronen, ook wel "parametrische juwelen" genoemd, prominent aanwezig, wat het model een vooruitstrevend karakter geeft.

Een opmerkelijk voorbeeld van deze parametrische juwelen is te zien in de grille van Tucson, waar de Parametric Hidden Lights een sterke eerste indruk achterlaten. In niet-actieve toestand vertoont de grille donkere geometrische patronen die naadloos overgaan in de kenmerkende LED-dagrijverlichting (DRL's). Het herkenbare 'engelenvleugel'-design werd opnieuw ontworpen met grotere dagrijlichten en behield het halfspiegeleffect in de grille, verfijnd met lasercutprecisie en lichtbehandeling aan het oppervlak om een volledig verlicht effect te creëren. Daarnaast werd een nieuw ontwerp voor de voorbumper geïntroduceerd, met optioneel glanzend zwarte sierlijsten en een nieuwe beschermplaat voor extra bescherming. Bijgewerkte grille mazen dragen bij aan de gemoderniseerde uitstraling van de voorkant van het model.

Maar wanneer de DRL's branden, transformeert de geavanceerde halfspiegelverlichtingstechnologie het uiterlijk van de grille in juweelachtige vormen, wat een aandachttrekkend element toevoegt aan het slanke design. Tucson heeft projectie-LED's met IFS-koplampen voor een betere verlichting en zichtbaarheid in verschillende rijomstandigheden. LED richtingaanwijzers en LED mistachterlichten (exclusief voor de N Line variant) zorgen voor een betere zichtbaarheid en veiligheid op de weg. De LED MFR-koplampen met statische bochtverlichting verbeteren de zichtbaarheid in bochten, terwijl LED-dagrijverlichting in combinatie met positielichten zowel stijl- als veiligheidsvoordelen biedt.

Parametrische dynamiek speelt ook een belangrijke rol in het zijprofiel van de auto, waar slanke contouren en gedurfde hoeken een gevoel van beweging creëren, zelfs bij stilstand. Hoekige wielkasten gaan naadloos over in strakke atletische vormen, aangevuld met krachtige lichtmetalen velgen.

Aan de achterkant zorgen brede achterlichten met parametrische verborgen lichtdetails voor continuïteit in het design. De vernieuwde achterbumper bevat parametrische patroondetails met een driedimensionaal effect en nieuwe skid plates.

Tucson-klanten kunnen kiezen uit tien exterieurkleuren, waaronder vier nieuwe opties: de lanceringskleur Cypress Green Pearl, Ecotronic Grey Pearl, Ultimate Red Metallic en Sailing Blue Pearl. Bovendien is de lanceringskleur van de N Line Serenity White Pearl met een zwart tweekleurig dak.

De lengte van Tucson is toegenomen door het nieuwe bumperontwerp, met een verlenging van tien millimeter voor het standaardmodel en een toename van 20 millimeter voor de N Line-variant. De bandenopties voor de plug-in hybride en full hybrid versies zijn 17, 18 en 19 duim, afhankelijk van het specifieke model en de uitvoering.

De N Line-variant behoudt een sportieve, maar toch verfijnde en elegante uitstraling met speciale voor- en achterbumperontwerpen, vernieuwde grille, dezelfde dagrijlichten, 19-duims lichtmetalen velgen en wielkasten en zijkanten in koetswerkkleur.

Koetswerkkleuren:

  • Abyss Black Pearl [NIEUW]
  • Atlas White
  • Serenity White Pearl
  • Shimmering Silver metallic
  • Ecotronic Grey Pearl [NIEUW]
  • Ultimate Red Metallic [NIEUW]
  • Shadow Grey
  • Engine Red
  • Cypres Green Pearl [lanceringskleur, NIEUW]
  • Sailing Blue Pearl [NIEUW]

Interieurontwerp

Het interieur van de nieuwe Tucson geeft voorrang aan ruimtelijkheid en functionaliteit, dankzij een horizontaal design dat een gevoel van openheid creëert. De naadloze integratie van geavanceerde technologische elementen zorgt voor een harmonieuze mix van functionaliteit en esthetiek.

Het interieur van Tucson is grondig vernieuwd en biedt een opgefriste look. Tucson is toonaangevend in het segment op het gebied van technologie-integratie en biedt een aanpasbare digitale ervaring rond een nieuw 12,3-duims AVN-touchscreen. Zacht aanvoelende materialen verbeteren het interieurgevoel, terwijl nieuwe indirecte luchtroosters de luchtstroom verbeteren.

De verbeteringen aan de lay-out van het interieur omvatten een instrumentenpaneel rond het 12,3-duims digitale cluster, waardoor een ruimtelijker gevoel ontstaat. Het dashboard loopt naadloos over in de deuren en omhult de voorste inzittenden voor een futuristische ambiance. Vernieuwde functies zoals het stuurwiel en de ergonomisch geplaatste armsteun verbeteren de bruikbaarheid en esthetiek. De crashpad is omgebouwd tot een horizontale layout met een open lade en de bovenste deurbekleding heeft een nieuw design.

Sfeerverlichting, met 64 kleuren en tien helderheidsniveaus, voegt een persoonlijk tintje toe en is op verschillende plaatsen geplaatst, waaronder het dashboard en het draadloze oplaadstation. De zetels hebben een nieuw patroon en nieuwe materiaalopties. Daarnaast introduceert de N Line-variant onderscheidende kenmerken, zoals rode stiksels en suède & lederen bekleding in Obsidian Black.

03 Ruimte & gemak

De dynamische proporties en het platform van Tucson zorgen voor een brede, open binnenruimte die de inzittenden comfort en ruimte garandeert die gewoonlijk zijn voorbehouden aan modellen in het hogere segment. De N Line-variant is met 20 millimeter vergroot. De bagageruimte biedt tussen 546 en 620 liter, afhankelijk van de gekozen uitvoering en aandrijflijn.

Voertuiggrootte

Lengte (mm)

Breedte (mm)

Hoogte (mm)

Wielbasis (mm)

Koffer (l)

 

4,510 (+10)
​N Line: 4.520 (+20)

1,865

1,650

2,680

546-620

04 Connectiviteit & technologie

Tucson is uitgerust met een reeks geavanceerde technologische voorzieningen die speciaal zijn ontworpen om de digitale ervaring van gebruikers te verbeteren. De Connected Car Navigation Cockpit (ccNC) integreert audio-, video- en navigatiefuncties in twee gebogen 12,3-duims displays en creëert zo een gepersonaliseerde en intuïtieve ruimte. Het gebruik van een rastersysteem zorgt voor consistentie in de hele AVN-interface, terwijl de integratie van Amazon Music, en andere streaming muziekdiensten in de toekomst, gebruikers in staat stelt om onderweg van hun favoriete muziek te genieten. De clusterweergave volgt het merkconcept Seamless Horizon, met lineaire beeldelementen die in motieven zijn omgezet voor een esthetische samenhang.

Tucson's ccNC biedt ook volledige Over-the-Air (OTA) mogelijkheden, waardoor continue verbetering mogelijk is en handmatige software-updates niet meer nodig zijn. In de toekomst zal Feature on Demand (FOD) een reeks aanpasbare oplossingen en functionaliteiten bieden, waardoor de mogelijkheden van Tucson nog verder zullen toenemen.

Met de nieuwe Tucson introduceert Hyundai zijn nieuwe Bluelink®-programma. Klanten kunnen tien jaar gratis gebruikmaken van Bluelink® Lite en kunnen Bluelink® Pro zes maanden gratis uitproberen. Zodra de Bluelink® Store begin 2025 wordt gelanceerd, kunnen klanten kiezen uit Bluelink® Lite-, Plus- en Pro-abonnementen. Bluelink® Lite bestaat uit essentiële diensten, zoals OTA-updates, terwijl Bluelink® Plus en Pro meer geavanceerde functies bieden.

Tucson beschikt over de geavanceerde Hyundai Digital Key 2, uitgerust met drie NFC-sensoren en zes Ultra-Wide Band (UWB) sensoren voor naadloze connectiviteit. Met dit systeem kunnen bestuurders hun auto ontgrendelen door hem gewoon te benaderen, terwijl de slimme mogelijkheden het mogelijk maken om de auto te starten met de telefoon in de auto en een druk op de start/stopknop van de motor. Deze innovatieve functie is gekoppeld aan Bluelink®, waardoor de auto gemakkelijk kan worden gedeeld met maximaal 15 sleutels, elk met aanpasbare beperkingen, waaronder vergrendelen/ontgrendelen, rijden en valet mode. Hyundai Digital Key 2 is compatibel met Apple, Samsung en Google Pixel telefoons.

De veiligheid en het gebruiksgemak worden vergroot door de aanwezigheid van een 12-duims Head-Up Display (HUD), dat essentiële voertuiginformatie direct op de voorruit weergeeft om de bestuurder zo min mogelijk af te leiden.

Het Intelligent Front-Lighting System (IFS) verbetert de buitenverlichting met behulp van matrixbundel LED-technologie, die zich aanpast aan de wegomstandigheden voor optimaal zicht en minimale verblinding voor andere bestuurders.

Via ccNC zorgen draadloze Apple CarPlay en draadloze Android Auto voor een naadloze integratie van iOS- en Android-smartphones met het infotainmentsysteem van de Tucson. Andere voorzieningen zijn een premium KRELL-geluidssysteem, een draadloos oplaadpad en USB C-poorten voor en achter voor extra gebruiksgemak, vooral tijdens lange reizen.

Beschikbare connectiviteitsapparatuur:

  • [Nieuw] 12,3-duims open digitaal cluster
  • [Nieuw: 12,3-duims Audio Video Navigatie (AVN-T)
  • Draadloze Apple CarPlay en draadloze Android Auto
  • Premium KRELL geluidssysteem
  • Bluelink® Connected Car Services
  • Draadloos opladen
  • Vier USB C-poorten voor data en opladen

Bluelink® Connected Car Services

De nieuwe generatie voertuigarchitectuur, gecombineerd met het ccNC infotainmentsysteem en cluster, biedt een reeks nieuwe voordelen en diensten voor Hyundai-klanten, waaronder Connected Routing, Last Mile Navigation en een User Profile-functie. Ondertussen kunnen klanten via de Bluelink®-app hun auto lokaliseren, op afstand vergrendelen en ontgrendelen, of voertuigkenmerken zoals brandstof of accuniveau bekijken.

Inzittenden kunnen hun individuele infotainmentkeuzes aanpassen met de functie User Profile. Hiermee kunnen klanten maximaal twee hoofdaccounts en één gastaccount installeren en een profielfoto uploaden via de Bluelink®-app. Het gebruikersprofiel slaat de infotainmentvoorkeuren van de gebruiker, zoals taal-, Bluetooth-, navigatie- en spraakherkenningsinstellingen, evenals hun favoriete radiozenders, op in de cloud.

Als bestuurders hun auto binnen een straal van 200 meter tot twee kilometer van de bestemming moeten parkeren, kan Last Mile Navigation worden geactiveerd om de begeleiding in de Bluelink®-app op de smartphone van de bestuurder te hervatten.

Bovendien zal de Tucson kalenderintegratie in het infotainmentsysteem hebben, wat betekent dat de gebruiker zijn Apple of Google agenda op het AVN-scherm kan zien. De synchronisatie gebeurt via de instellingen van de Bluelink® app. Dit is nog een reden voor klanten om de Bluelink®-app te gebruiken en te downloaden.

Met de nieuwe cloudgebaseerde Connected Routing-navigatie worden rijroutes berekend op een krachtige server binnen de Bluelink® cloudomgeving. Dit zorgt voor nauwkeurigere verkeersvoorspellingen, preciezere aankomsttijden en betrouwbaardere herberekening van de route. Als bijkomend voordeel introduceert ccNC Global Search met een autofill-functie, waardoor het gemakkelijk is om adressen, nuttige plaatsen, menu's van het infotainmentsysteem, contactinformatie en nummers van Amazon Music op te zoeken. Het menu Global Search is toegankelijk via het pictogram of de speciale toets.

Tot slot voegt Hyundai LIVE Services real-time parkeerinformatie en locaties van tankstations inclusief prijzen toe, evenals weersinformatie. Bestemmingen of nuttige plaatsen kunnen ook van de app naar het navigatiesysteem in de auto worden gestuurd.


​Bluelink
® en LIVE Services-functies:

  • Gebruikersprofiel: slaat de infotainmentvoorkeuren van gebruikers, zoals taal-, Bluetooth-, navigatie- en spraakherkenningsinstellingen, op in de cloud
  • Verbeterde Bluelink® app connectiviteit: Zorgt voor een naadloze verbinding tussen het voertuig en de Bluelink®-app. Bij het opstarten begint een snelle sessie in realtime, wat voor een vlottere ervaring zorgt en handmatig verversen overbodig maakt.
  • Globaal zoeken: zoekfunctie met autofill, biedt informatie over adressen, namen van POI's, menu's van het infotainmentsysteem, contactgegevens, media waaronder nummers van Amazon Music en meer
  • Last Mile Navigation: maakt gebruik van augmented reality om klanten naar hun eindbestemming te leiden nadat ze hun auto hebben geparkeerd via de Bluelink®-app op de smartphone van de bestuurder
  • Aangesloten routes: cloudgebaseerd systeem dat nog preciezere rijroutes biedt dankzij online gratis tekst zoeken
  • Live parkeerservices: De functie Live parkeerservices is uitgebreid met informatie over de parkeertarieven op straat.
  • Verbeterde diensten op afstand: bestuurders kunnen hun auto vergrendelen/ontgrendelen, de claxon/verlichting gebruiken en de voertuigstatus bekijken met een nog snellere verbinding tussen het voertuig en het mobiele apparaat
  • Hyundai LIVE diensten: real-time verkeer, tankstations/parkeerplaatsen (met prijzen), weer, flitspalen
  • Online spraakherkenning: krachtige online (cloud-gebaseerde) spraakherkenning met begrip van natuurlijke taal
  • Zoek mijn auto: bestuurders kunnen hun voertuig gemakkelijk vinden in een onbekende omgeving
  • Verzenden naar auto (POI): zoeken naar lokale POI's en resultaten verzenden naar de satellietnavigatie van de auto
  • VR lokaal zoeken: online (cloud-gebaseerde) spraakherkenning
  • Beveiliging: melding voertuigalarm
  • Onderhoud: diagnose en voertuigrapport (bijv. bandenspanning en airbags), rijinformatie


05 Geavanceerde veiligheids- en rijhulpfuncties

Met uitgebreide geavanceerde rijhulpsystemen en een uitgebreid actief veiligheidspakket biedt Tucson gemoedsrust voor Hyundai-klanten.

Het model is uitgerust met een verbeterd airbagsysteem met zeven airbags, waaronder een centrale airbag op de eerste zetelrij. Dit voorkomt dat passagiers op de voorste rij tegen elkaar botsen bij een aanrijding, waardoor het risico op ernstig letsel minimaal is. Wanneer de airbags worden geactiveerd bij een frontale of zijdelingse botsing, activeert Multi-Collision Braking automatisch de noodremmen om het risico op secundaire of meervoudige botsingen te verkleinen.

Hyundai Smart Sense onderscheidt de Tucson met een reeks geavanceerde hulpsystemen voor de bestuurder voor meer veiligheid en gemak in verschillende rij- en parkeerscenario's. Deze functies overtreffen de industrienormen en tonen Hyundai's toewijding aan het leveren van geavanceerde veiligheidstechnologie.

Beschikbare Hyundai Smart Sense functies voor actieve veiligheid en rijassistentie:

  • Forward Collision-Avoidance Assist 1.5 (FCA 1.5): Deze autonome remfunctie kan niet alleen auto's, maar ook voetgangers en fietsers detecteren. FCA 1.5 omvat nu ook Junction Turning, dat het beschermingsbereik uitbreidt tot aanrijdingen op kruispunten bij het links afslaan.
  • LDVA (Leading Vehicle Departure Alert)waarschuwt de bestuurder wanneer het voertuig voor hem verder begint te rijden in gevallen waarin zijn reactie vertraging oploopt, bijvoorbeeld bij verkeerslichten.
  • Navigatiegebaseerde Smart Cruise Control Curve (NSCC-C): dit systeem gebruikt het navigatiesysteem van de gloednieuwe Tucson om te anticiperen op komende bochten of rechte stukken en past de rijsnelheid aan om veiliger te rijden.
  • Snelwegrijassistent 1.5 (HDA 1.5): als een combinatie van NSCC-C en LFA, regelt het regelt de snelheid van de auto en houdt afstand tot andere voorliggers en de huidige rijbaan op de snelweg.
  • Intelligent Speed Limit Assist (ISLA): Deze functie waarschuwt bestuurders door middel van audio- en visuele waarschuwingen wanneer ze te snel rijden en de maximumsnelheid overschrijden. Later dit jaar zal een infotainment OTA update het mogelijk maken voor bestuurders om de waarschuwingen te dempen en alleen informatie over de snelheidslimiet te ontvangen.
  • Botsingsvermijdende dodehoekassistent (BCA)maakt gebruik van radar om de achterhoeken te bewaken en als er een ander voertuig wordt gedetecteerd, verschijnt er een visuele waarschuwing op de buitenspiegels. Indien nodig grijpt BCA in op de motorrem om een aanrijding te vermijden of de impactschade te beperken bij het wegrijden uit een parallel geparkeerde auto.
  • RCCA (Rear Cross-traffic Collision-Avoidance Assist): Geeft een waarschuwing bij het risico op een aanrijding van achteren door kruisende voertuigen tijdens het achteruitrijden.
  • Waarschuwing voor veilig uitstappen (SEW): Waarschuwt inzittenden als er tegemoetkomend verkeer is wanneer ze uit de auto proberen te stappen.
  • Remote Smart Parking Assist (RSPA) [alleen bij HEV/PHEV]: Helpt bestuurders bij het parkeren en wegrijden door autonoom vooruit en achteruit te rijden, zelfs buiten de auto. De functie kan worden geactiveerd en bediend via de Smart Key.
  • Surround View Monitor (SVM): Geüpgraded zodat bestuurders een 360-graden, driedimensionaal zicht op het voertuig vanuit verschillende gezichtspunten kunnen ervaren.
  • Monitor dodehoekbeeld (BVM): biedt een verbetering van het zicht op de zijspiegel en biedt ook extra visuele ondersteuning in donkere en regenachtige omstandigheden.
  • Rear Occupant Alert (ROA): controleert de achterbank via een radar die bewegingen of ademhaling detecteert. De bestuurder krijgt vervolgens visuele en auditieve waarschuwingen om ervoor te zorgen dat de passagiers van de achterbank worden gehaald voordat het voertuig wordt verlaten en vergrendeld.
  • Lane Following Assist (LFA): past automatisch het stuurgedrag aan om de auto gecentreerd op zijn rijstrook te houden. Dit werkt samen met de Lane Keeping Assist (LKA) functie, die zowel wegkanten als lijnen detecteert.
  • Driver Attention Warning (DAW) is een functie ter bescherming van de bestuurder die helpt rijpatronen te controleren om vermoeid rijden te detecteren en mogelijke ongevallen te voorkomen. Dit werkt samen met LDVA.
  • Grootlichtassistent (HBA): detecteert 's nachts tegenliggers en voertuigen op dezelfde rijstrook en schakelt indien nodig over op dimlicht, waardoor andere bestuurders minder worden verblind.
  • Zijwind stabiliteitscontrole (CWC): werkt tegen sterke wind bij hoge rijsnelheden door een gedeeltelijke rem- en stuurkoppelregeling toe te passen, wat de rijstabiliteit verbetert.

Voor nog meer gemoedsrust biedt Hyundai vijf jaar garantie met een onbeperkt aantal kilometers bij Tucson.

06 Rijgedrag

Tucson versterkt zijn SUV-kwaliteiten met 4x4 mogelijkheden. Dit is te danken aan de Terrain Mode keuzeschakelaar, die bestuurders nog meer plezier biedt. Ondertussen kunnen klanten kiezen uit twee verschillende ophangingssystemen, met zowel adaptieve als conventionele dempers voor een verbeterd rij- en weggedrag.

Vierwielaandrijving en Terrain Modes maken van de nieuwe Tucson een echte SUV

De Terrain Mode functie van Tucson, beschikbaar in de hybride versie met automatische transmissie, maakt gebruik van Hyundai's kenmerkende HTRAC -vierwielaandrijvingstechnologie. Dit zorgt voor een wendbaar weggedrag en een betere toepassing van het koppel, afhankelijk van de grip van de wielen en de snelheid van de auto. Naast de verschillende rijmodi zijn er drie extra terreinmodi - Modder, Zand en Sneeuw - die de rijprestaties en HTRAC-instellingen optimaliseren voor een verbeterde rijervaring op verschillende soorten terrein.

Comfortabel of sportief rijden met elektronisch gestuurde ophanging en afstemming

Tucson is ontwikkeld en getest in Europa. Hij heeft versnelde duurzaamheidstests en dynamische tests ondergaan op het meest veeleisende circuit ter wereld, de beroemde Nürburgring Nordschleife. Dit komt bovenop de strenge tests op de openbare weg in heel Europa, van de koudste winterse testomstandigheden in Zweden tot tests met aanhangwagens in de Alpen en warm weer in Zuid-Spanje, om ervoor te zorgen dat aan de hoge verwachtingen van de Europese klanten wordt voldaan.

Dankzij de flexibiliteit die de adaptieve dempingstechnologie van de Electronic Controlled Suspension (ECS) biedt, hebben de ingenieurs van Hyundai een veelzijdig rijgedrag gerealiseerd, afhankelijk van de situatie en de voorkeur van de bestuurder. Voor het dagelijkse woon-werkverkeer in de modus 'Normal' of 'Eco' was de ontwikkeling gericht op een comfortabele, vlakke en stabiele rit, zelfs op de meest uitdagende wegen. Het ECS regelt de ophanging van de auto automatisch en continu om het rijcomfort en de prestaties te maximaliseren. Dit wordt bereikt door rekening te houden met rijomstandigheden zoals snelheid, wegdek, bochten, stopvereisten en acceleratie. Door de dempingskracht op elk wiel te regelen, vermindert ECS rol-, helling- en verticale bewegingen om de rijeigenschappen te verbeteren. In de 'Sport'-modus kunnen Tucson-bestuurders genieten van een extra respons en controle.

De conventionele dempers maken gebruik van een kleppentechnologie die meer flexibiliteit biedt bij de afstelling. Een MacPherson veerpoot aan de voorzijde en een multi-link ophanging aan de achterzijde zorgen voor een goed comfort en weggedrag.

De R-MDPS (Rack-mounted Motor Driven Power Steering) van Tucson, die is voorzien van een Belt Drive-stuurinrichting, is afgestemd op het karakter van de ophanging van de auto. In de loop van vele maanden testen met zowel prototypevoertuigen als geavanceerde simulatie- en virtuele ontwikkelingstools hebben de ingenieurs van Hyundai het systeem nauwkeurig gekalibreerd om ervoor te zorgen dat bestuurders een soepele en verbonden besturing ervaren. Bestuurders die de 'Sport'-modus selecteren, ervaren een scherpere opbouw van de stuurkracht, waarna ze genieten van een groter gevoel van precisie wanneer ze bijvoorbeeld op de snelweg rijden.

07 Nieuwe aandrijflijn

Tucson richt zich op een gevarieerde groep bestuurders door vier geëlektrificeerde aandrijflijnen en twee verbrandingsmotoren met drie transmissiekeuzes aan te bieden. Met benzine en diesel 48-volt mild hybrid, full hybrid en plug-in hybrid opties, beschikt hij over een van de meest uitgebreide selecties van geëlektrificeerde aandrijflijnen in de compacte SUV-categorie, om tegemoet te komen aan verschillende voorkeuren en milieuoverwegingen.

Een opvallende toevoeging aan de Tucson line-up is de aankomende plug-in hybride variant met tweewielaandrijving, die in juli 2024 zijn debuut maakt en Hyundai's toewijding aan het uitbreiden van milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen laat zien.

Hyundai introduceert de tweede generatie van de Green Zone Driving Mode, exclusief beschikbaar in de plug-in hybride variant, om het rijden zonder uitlaatgassen aan te moedigen. Deze functie maakt gebruik van geofencing-technologie, waardoor de auto naadloos overschakelt op puur elektrische modus in aangewezen lage-emissiezones of gebieden met emissiebeperkingen, wat een groenere rijervaring bevordert.

Daarnaast bieden de hybride en plug-in hybride varianten de Paddle Regenerative Braking Mode in de ECO-modus. Met deze functie kunnen bestuurders de intensiteit van het regeneratief remmen aanpassen met behulp van peddels op het stuur, waardoor de vertraging op drie niveaus kan worden geregeld voor meer gebruiksgemak en een lager brandstofverbruik.

Beschikbare motoren:

Diesel 1,6-liter CRDi 4-cilinder

  • Vermogen: 115 pk
  • Koppel: 280 Nm
  • Transmissie: 6MT
  • Maximumsnelheid: 175 km/u

Diesel 1,6-liter CRDi 48V 4-cilinder

  • Vermogen: 136 pk
  • Koppel: 280 Nm (320 Nm)
  • Transmissie: 6MT / 7DCT
  • Maximumsnelheid: 180 km/u
  • Batterijcapaciteit: 0,44 kWh

Benzine 1,6-liter T-GDI 48V 4-cilinder

  • Vermogen: 160 pk
  • Koppel: 265 Nm
  • Transmissie: 6MT / 7DCT
  • Maximumsnelheid: 194 km/u
  • Batterijcapaciteit: 0,44 kWh

Benzine 1,6-liter T-GDI 4-cilinder

  • Vermogen: 160 pk
  • Koppel: 265 Nm
  • Transmissie: 6MT
  • Maximumsnelheid: 194 km/u

Benzine 1,6-liter T-GDI HEV 4-cilinder

  • Vermogen: 215 pk
  • Koppel: 265 Nm
  • Transmissie: 6AT
  • Maximumsnelheid: 186 km/u
  • Batterijcapaciteit: 1,49 kWh

Benzine 1,6-liter T-GDI PHEV 4-cilinder

  • Vermogen: 252 pk
  • Koppel: 265 Nm
  • Transmissie: 6AT
  • Maximumsnelheid: 186 km/u
  • Batterijcapaciteit: 13,8 kWh
Getagged onder:
hyundai
Laatst aangepast op vrijdag, 12 juli 2024 12:56

Gerelateerde items (op tag)

Inster: Compacte auto, grote mogelijkheden

Auto's in de stad moeten steeds veelzijdiger en milieuvriendelijker zijn, en de gloednieuwe Hyundai INSTER gaat met zijn geavanceerde technologieën binnen het segment van stadsauto's de uitdaging aan. Door een uitrusting te bieden die vooral kenmerkend is voor auto's uit een hoger segment, is dit model in de elektrische Hyundai line-up niet alleen een praktische keuze voor stadsritten, maar ook een overtuigende optie voor wie op zoek is naar geweldige voorzieningen in een compact pakket. INSTER zet een nieuwe maatstaf voor auto's van dit segment.

Nieuwe Santa Fe

De vijfde generatie van de Santa Fe introduceert het 'Open for More'-concept, dat de nadruk legt op stedelijke functionaliteit en buitenplezier. De nieuwe Santa Fe is uitgerust met eersteklas gemaks- en comfortvoorzieningen, waaronder heel wat wereldprimeurs, primeurs in zijn klasse en baanbrekende technologieën. Hyundai's pionierswerk op het gebied van SUV's wordt geïllustreerd door de Santa Fe, de allereerste SUV van het bedrijf. In 22 jaar tijd werden er alleen al in Europa meer dan 450.000 exemplaren van Santa Fe verkocht, wat zijn blijvende populariteit op het continent aantoont. Klanten van Santa Fe zullen opgezet zijn met unieke designverbeteringen, meer ruimte en geavanceerde technologische mogelijkheden.

Hyundai INSTER: Nieuwe A-segment Sub-Compact EV

SEOUL, 27 juni 2024 - Hyundai Motor Company onthulde vandaag op de 2024 Busan International Mobility Show de volledig elektrische INSTER1 , een nieuwe sub-compacte EV uit het A-segment met een uniek design, een toonaangevend rijbereik en veelzijdigheid, en geavanceerde technologie.