Nieuwe Santa Fe

vrijdag, 16 augustus 2024 11:00
Nieuwe Santa Fe

De vijfde generatie van de Santa Fe introduceert het 'Open for More'-concept, dat de nadruk legt op stedelijke functionaliteit en buitenplezier. De nieuwe Santa Fe is uitgerust met eersteklas gemaks- en comfortvoorzieningen, waaronder heel wat wereldprimeurs, primeurs in zijn klasse en baanbrekende technologieën. Hyundai's pionierswerk op het gebied van SUV's wordt geïllustreerd door de Santa Fe, de allereerste SUV van het bedrijf. In 22 jaar tijd werden er alleen al in Europa meer dan 450.000 exemplaren van Santa Fe verkocht, wat zijn blijvende populariteit op het continent aantoont. Klanten van Santa Fe zullen opgezet zijn met unieke designverbeteringen, meer ruimte en geavanceerde technologische mogelijkheden.

Ontwerp
Een radicale transformatie in het koetswerk- en interieurdesign geeft prioriteit aan lifestyle-gebaseerde functionaliteit en vergroot de laadcapaciteit achterin.

De lengte is met 45 millimeter toegenomen, wat zorgt voor een ruim interieur en de beste terrasachtige ruimte in zijn klasse.

Voor optimaal passagierscomfort is de beenruimte voor Santa Fe aanzienlijk verbeterd.

Het koetswerk heeft een robuust ontwerp met fijne details en een geharmoniseerde H-light LED lamp.

Het interieur is voorzien van milieuvriendelijke materialen, waaronder gerecycled materiaal voor de hemelbekleding en de rugleuningen, natuurlijk lederen zetels en kunstleder voor de crashpads en de bekleding van de portieren.

Voertuiggrootte

Lengte (mm)

Breedte (mm)

Hoogte (mm)

Wielbasis (mm)

 

4,830

1,900

1.720 (zonder dakdrager)

1.770 (met dakdrager)

2,815

Connectiviteit
Santa Fe introduceert geavanceerde connectiviteit en technologie, met Hyundai's nieuwste generatie voertuigarchitectuur en infotainmentsysteem, de Connected Car Navigation Cockpit (ccNC).

Het ccNC-systeem omvat geavanceerde connected car functies en een verfijnd Graphical User Interface (GUI) concept, dat navigatie en cluster interfaces verenigt voor een verbeterde samenhang binnen het voertuig.

Een 12,3-duims dual-monitor set-up combineert de cluster en AVNT, wat de visuele ervaring verbetert.

Over-the-Air (OTA) updates voor naadloos onderhoud zorgen voor de nieuwste software.

Dankzij de verbeterde spraakherkenning in natuurlijke taal kunnen gebruikers het infotainment en de functies van de auto moeiteloos bedienen met spraakopdrachten, zodat ze geen schermen of knoppen meer handmatig hoeven te bedienen.

Veiligheid en gebruiksgemak worden verder verhoogd met een 12-duims Head-Up Display (HUD), dat de blik van de bestuurder zo min mogelijk van de weg houdt door essentiële voertuiginformatie direct op de voorruit weer te geven.

Klanten kunnen genieten van vernieuwde graphics en geavanceerde Bluelink® Connected Car-services, met functies als Connected Routing, Hyundai Live Services en realtime verbinding met de Bluelink®-app.

Comfort en gemak

Met de relaxzetel met beensteun op de eerste rij kunnen de inzittenden comfortabel achterover leunen.

De multifunctionele Bilateral Multi-Console, een wereldprimeur, biedt veel opbergruimte en handige functies voor zowel de voor- als achterzetels.

De UV-C sterilisatie Multi-tray, geplaatst boven het handschoenenkastje van de passagier, vergemakkelijkt het steriliseren van persoonlijke voorwerpen, zoals smartphones en portefeuilles.

Met Digital Key 2 kan de bestuurder de auto op afstand vergrendelen en ontgrendelen via zijn smartphone, zonder dat hij deze tegen de deurklink hoeft te houden. Met de smartphone in de auto kan de bestuurder de motor starten met een druk op de start/stop-knop.

Veiligheid

Proactieve rijassistentie en veiligheidsfuncties geven voorrang aan de veiligheid en het comfort van de gebruiker, waardoor tussenkomst door de bestuurder zelf minder nodig is.

Highway Driving Assist 2 met Hands-On-Detectie houdt een bepaalde snelheid en afstand tot de voorligger aan en blijft gecentreerd op de rijstrook. De functie blijft actief wanneer handen op het stuur worden waargenomen.

Smart Cruise Control houdt een veilige volgafstand door op intelligente wijze de remmen in te schakelen en de snelheid aan te passen met behulp van radarsensoren vooraan.

Remote Smart Parking Assist helpt bestuurders om met behulp van de smart key op afstand terug te rijden naar een parkeerplek en vooruit te rijden uit een parkeerplek - van buiten de auto.

Forward Collision-Avoidance Assist 2 waarschuwt bestuurders voor een plotselinge vertraging van voorliggers of een mogelijk risico op een aanrijding.

Lane Keeping Assist zorgt ervoor dat de auto gecentreerd op zijn rijstrook blijft.

Met het oog op gezinnen verbetert Safe Exit Assist de veiligheid van de passagiers door nabije voertuigen te detecteren en de deuren automatisch te vergrendelen om ongevallen bij het uitstappen te voorkomen.

Intelligent Speed Limit Assist is ideaal voor het rijden op de snelweg en maakt bestuurders niet alleen attent op de snelheidslimieten, maar helpt ze ook te handhaven door gebruik te maken van verkeersborden en navigatiegegevens.

Het nieuwe Driver Attention Warning en DDMS (Driver Monitoring System) controleren actief het vermoeidheidsniveau en de vitale functies van de bestuurder, wat bijdraagt tot een veiliger rijgedrag.

Rijden en wegligging

Santa Fe geeft voorrang aan comfort en stabiliteit en biedt een uitzonderlijke rijervaring voor elke klant.

Het chassis is gericht op de verbetering van het rijcomfort en de dynamiek.

De toepassing van hydro bushes en een verbeterde stabilisatorstangbush achteraan zorgen voor nog meer rijcomfort.

Het geavanceerde Drive Traction System past zich met de Terrain Mode aan verschillende rijomstandigheden aan.

De aerodynamica is geoptimaliseerd met actieve luchtkleppen, koetswerkdesign en verbeteringen aan de onderzijde, wat bijdraagt aan de prestaties en de algemene esthetiek.

Aandrijflijnen

Santa Fe heeft twee hybride aandrijflijnen die inspelen op verschillende voorkeuren en rijbehoeften.

De nieuwe Gamma 1.6 Turbo Hybrid variant heeft een motorvermogen van 215 pk, een koppel van 367 Nm, een acceleratie van 0-100 in 9,6 seconden en een topsnelheid van 180 km/u.

Het nieuwe Gamma 1.6 Turbo Plug-in Hybrid model heeft een motorvermogen van 253 pk, een koppel van 367 Nm, een acceleratie van 0-100 in 9,3 seconden en een topsnelheid van 180 km/u.

Hyundai toont zijn toewijding aan hybride technologie met geavanceerde functies zoals de Hybrid Starter Generator (HSG) en de ontworpen tractiemotor voor efficiëntie en prestaties.

Santa Fe introduceert regeneratief remmen met peddels en regeneratieve stabiliteitscontrole (RSC) voor een verbeterde rijervaring.

02 Ontwerp

Santa Fe is naar nieuwe hoogten getild. Door de balans tussen stijl en afmetingen te bewaren, vormt het model een harmonieuze mix van grootse esthetiek die past bij een SUV voor het hele gezin. Over het geheel genomen kan het design van Santa Fe worden omschreven als verfijnd en solide, gekenmerkt door zijn overweldigende proporties.

Aan de buitenkant straalt Santa Fe een uniek en solide SUV-karakter uit. Het model heeft grotere cabines dankzij de langere wielbasis en bredere achterklepruimte, en overtreft daarmee de grenzen van zijn klasse. Het robuuste ontwerp maakt niet alleen de designspirit van Santa Fe compleet, maar markeert ook een nieuw begin voor deze stedelijke premium SUV.

Zijn gedurfde voorkant straalt een indrukwekkende aanwezigheid uit. De H-vormige designelementen vormen samen een visueel meesterwerk, dat wordt geïllustreerd door het chromen radiatorroosterpatroon en een horizontale lay-out die een breed en stabiel beeld projecteert.

Het unieke frontprofiel is voorzien van H-lampen en een lagere garnering, die bijdragen aan het kenmerkende motief. Het hoge volume van de motorkap en de scherpe spatborden onderstrepen de indrukwekkende aanwezigheid van Santa Fe. De H-light LED-lamp, een belichaming van toekomstgerichte verlichting, integreert een standlicht en een horizontale sierstrip in een slanke en uniforme lijn. Het chromen radiatorrooster, zorgvuldig afgewerkt, voegt degelijkheid en luxe toe aan de algehele uitstraling van de voorkant. Het H-vormige frontgarnituur harmonieert moeiteloos met de H-verlichting en benadrukt de vormspanning en solide identiteit van het model. Het ontgrendelen van Santa Fe wordt nog aangenamer met het Dynamic Welcome Light. Voor de HEV-variant voegt een dubbel schuifdak een extra luxelaag toe.

Het elegante zijprofiel combineert een strak en krachtig gevoel van volume met solide verhoudingen, wat resulteert in een unieke en boeiende zijstijl. De unieke stijl van Santa Fe wordt verder versterkt door een daklijn en gordellijn die een harmonieuze aanvulling vormen op het krachtige koetswerkvolume en een eenvoudig maar solide imago creëren. De robuuste wielkasten en het luxueuze design van de lichtmetalen velgen dragen bij aan een algehele verfijnde maar stoere uitstraling.

De aanwezigheid van een dakdrager in de vorm van een brug versterkt zijn solide indruk, aangevuld met geoptimaliseerde aerodynamische buitenspiegelvormen die zorgen voor een perfecte mix van degelijkheid en elegantie. Het profiel van Santa Fe wordt vervolledigd door scherpe wielkasten, die voor een robuust en aantrekkelijk silhouet zorgen. Met drie verschillende wielontwerpen, waaronder 18-duims lichtmetalen velgen en twee opties voor 20-duims velgen, biedt Santa Fe een aanpasbare en stijlvolle rijervaring. In vergelijking met de vorige generatie is de voorruit met 48 procent vergroot, wat het gevoel van openheid maximaliseert en de vrijheid van ruimte binnenin benadrukt.

Het ontwerp aan de achterzijde combineert ingetogen esthetiek met een solide stijl en is gemaakt als aanvulling op de verlengde achterklep. Het strakke en verfijnde achterprofiel benadrukt ingetogen schoonheid en contrasteert met de voor- en zijelementen. De unieke verlichtingssignatuur wordt doorgetrokken naar de achterkant, met hetzelfde H-lichtconcept als aan de voorkant, wat bijdraagt aan een onderscheidende en futuristische verlichtingssignatuur. Het strakke buitenontwerp wordt verder geaccentueerd door de verborgen achterwisser, die discreet is weggewerkt wanneer hij niet wordt gebruikt, waardoor het strakke en gepolijste uiterlijk van Santa Fe behouden blijft. In de achterbumper zijn richtingaanwijzers en achterlichten geïntegreerd, waardoor een verfijnd beeld ontstaat. De emblemen zijn voorzien van nieuwe belettering en een luxueuze textuur, wat bijdraagt aan een geraffineerde totaalvorm. Het ontwerp van de achterkant van Santa Fe staat voor visuele stabiliteit en moderne esthetiek en weerspiegelt de essentie van Hyundai's streven naar innovatief en elegant autovakmanschap.

Kleuren

  • Santa Fe is verkrijgbaar in tien koetswerkkleuren:
    • Creamy White Pearl
    • Creamy White Matte
    • [NIEUW] Abyss Black Pearl
    • [NIEUW] Ocado Green Pearl
    • [NIEUW] Typhoon Silver Metallic
    • [NIEUW] Magnetic Grey Metallic
    • [NIEUW] Terracotta Orange
    • [NIEUW] Cyber Sage Pearl
    • [NIEUW] Earthy Brass Matte
    • [NIEUW] Pebble Blue Pearls

Santa Fe combineert innovatie en comfort in zijn ruime interieur. Ontworpen met oog voor detail, geeft het model voorrang aan het gemak van de passagier door een veelheid aan opbergmogelijkheden en voorzieningen in het interieur te bieden. Van de eerste tot de derde zetelrij worden passagiers getrakteerd op een doordachte omgeving die een harmonieuze balans biedt tussen stijl en functionaliteit. Met de vele opbergvakken en gemaksfuncties die strategisch zijn geïntegreerd, zorgt Santa Fe voor een comfortabele en gebruiksvriendelijke reis voor alle inzittenden en zet hij een nieuwe standaard voor een uitmuntend interieur.

De verborgen sfeerverlichting in de vorm van een H strekt zich naadloos uit van het dashboard tot de voor- en achterportieren en geeft het interieur een stijlvolle en unieke look die het buitenontwerp aanvult. Het dubbele panoramisch gebogen display, dat een 12,3-duims cluster en een 12,3-duims navigatiescherm integreert, biedt uitzonderlijke bedieningsmogelijkheden, terwijl de 6,6-duims klimaatcontrole verschillende klimaatfuncties op de voorgrond plaatst via een groot touchscreen met interessante animatie-effecten. De elektronische versnellingspook, nu gemonteerd op de stuurkolom, zorgt voor intuïtieve en snelle schakelhandelingen tijdens het rijden. De bidirectionele multi-console zorgt voor meer gebruiksgemak en maakt gedeelde opbergruimte mogelijk, zelfs op de tweede zetelrij, met een afneembare lade en een verschuifbare lade voor maximale benutting van de ruimte. Met het dubbele draadloze oplaadstation voor smartphones, uitgerust met een ingebouwde ventilator om oververhitting te voorkomen, kunnen twee smartphones tegelijk worden opgeladen. Bovendien bieden de bekerhouders in de middenconsole plaats aan bekers met een maximale diameter van 105 millimeter en maken ze de rijruimte compleet met doordachte details die zowel stijl als functionaliteit hoog in het vaandel dragen.

De inzittenden van Santa Fe, die verkrijgbaar is in vijf- en zevenzitsuitvoering, zullen ongeëvenaard comfort ervaren in het vernieuwde zetelsysteem. Dit werd ontworpen met het oog op ergonomie en biedt passagiers het hoogste comfort. De IMS-functie (Integrated Memory Seat) tilt personalisatie naar een hoger niveau door individuele zetelinstellingen voor elke bestuurder op te slaan en op te roepen, inclusief verstellingen voor schuiven, arm- en beensteunen. De relaxzetel op de eerste rij met geïntegreerde beensteun zorgt voor een optimale rusthouding door een gewichtsloze positie en verdeling van de lichaamsdruk te optimaliseren, wat het comfortniveau verdubbelt. Met de AVN-zetelbediening kunnen de zetelfuncties van de tweede rij via de AVN worden bediend. Het gemak is het grootst met de opklapbare zetel op de tweede rij, die gemakkelijk toegang biedt tot de laadruimte. De verstelbare rugleuning van de zetel op de derde rij zorgt voor een comfortabele zithouding en ISOFIX voegt een extra laag gemak en veiligheid toe voor een veilige bevestiging van kinderzitjes.

Kleuren interieur

  • Obsidian Black
  • Supersonic Grey
  • Pecan Brown
  • Black Ink

03 Ruimte en gemak

Santa Fe introduceert een perfecte mix van ruimte en gemak, met de nadruk op meer veiligheid en comfort voor alle passagiers. Tot de opvallende kenmerken behoren zetels op de tweede rij met een relaxmodus met één druk op de knop en een op radar gebaseerd Rear Occupant Alert (ROA)-systeem voor gezinnen. De afmetingen van het voertuig tonen een robuust en praktisch profiel dat geschikt is voor buitenactiviteiten.

Santa Fe benadrukt zijn status als SUV in het D-segment en biedt een concurrerend interieurvolume en ruimte op de achterbank, met maximale hoofdruimte voor de derde zetelrij. Het ontwerp weerspiegelt de toewijding aan outdoor levensstijlen en optimaliseert de afmetingen van het pakket om de binnen- en laadruimte te maximaliseren. In de vijfpersoonsconfiguratie biedt de hybride 711 liter laadruimte, terwijl de plug-in hybride 704 liter biedt. De zevenpersoonsconfiguratie biedt 628 liter in de hybride variant en 621 liter in de plug-in hybride. Praktisch gezien biedt Santa Fe plaats aan vier golftassen in horizontale positie en aan drie racefietsen in verticale positie als de voorwielen verwijderd zijn.

Gemaksfuncties zijn onder andere een standaard intelligente elektrisch bediende achterklep om gemakkelijk lading te laden en te lossen, een verborgen C-stijl handgreep voor de Calligraphy-versie om de toegankelijkheid van de dakdragers te verbeteren en een schakelbare USB-C-module die snelladen tot 27 W ondersteunt. Het ROA-systeem verhoogt de veiligheid door de bestuurder te waarschuwen om de achterbank te controleren op andere passagiers na het uitschakelen van het contact.

Extra comfortfuncties zijn onder andere oplaadpoorten op de rugleuning en een multi-clip voor passagiers op de tweede rij, Digital Key 2 om de auto te ontgrendelen en te starten met een smartphone, een UV-C sterilisatielade om spullen hygiënisch op te bergen, een elektrisch kantelbaar en telescopisch stuurwiel voor betere verstelbaarheid en een haptisch stuurwiel dat trilt om de bestuurder te waarschuwen voor potentieel gevaarlijke situaties tijdens het rijden of parkeren.

Voertuiggrootte

Lengte (mm)

Breedte (mm)

Hoogte (mm)

Wielbasis (mm)

 

4,830

1,900

1.720 (zonder dakdrager)

1.770 (met dakdrager)

2,815

04 Connectiviteit en technologie

Santa Fe beschikt over geavanceerde connectiviteits- en technologiefuncties in combinatie met Bluelink Connect. ​ Vooraan bevindt zich het ccNC infotainmentsysteem, de volgende-generatietechnologie van Hyundai Motor Company die geavanceerde connected car functies en een verfijnd Graphical User Interface (GUI) concept introduceert voor superieure luxe in het interieur en gebruiksgemak. De nieuwe GUI verenigt de navigatie- en clusterinterfaces, wat bijdraagt aan een verbeterd gevoel van eenheid in de auto. De 12,3-duims dual-monitor set-up, die de cluster en AVNT combineert, creëert een gepersonaliseerde en intuïtieve ruimte en verbetert de visuele ervaring, terwijl de verbeterde Voice Recognition Usability op natuurlijke taal gebaseerde spraakherkenningsservices biedt.

De clusterweergave volgt het merkconcept van Seamless Horizon, met lineaire beeldelementen die in motieven zijn omgezet voor een esthetische samenhang. Het gebruik van een rastersysteem zorgt voor consistentie in de hele AVN-interface. Dankzij de integratie van Amazon Music, en andere streaming muziekdiensten in de toekomst, kunnen gebruikers onderweg genieten van hun favoriete muziek. Later deze zomer zal SoundCloud beschikbaar zijn via een Over-the-Air (OTA) update.

Het ccNC-systeem biedt een intelligente rijervaring en omvat meer geavanceerde connected en infotainmentdiensten. Met name de OTA software-updates omvatten nu niet alleen navigatie en infotainment, maar ook hardwarecontrollers, wat zorgt voor voortdurende verbeteringen en handmatige software-updates overbodig maakt.

Dankzij de spraakherkenning in natuurlijke taal kunnen gebruikers het infotainment en de functies van de auto moeiteloos bedienen via gesproken commando's, waardoor het niet meer nodig is om schermen of knoppen handmatig te bedienen. Met de snelbedieningsfunctie hebben gebruikers toegang tot veelgebruikte functies met een simpele veegbeweging omlaag op het touchscreen.

Op het gebied van audio is Santa Fe uitgerust met een BOSE Premium geluidssysteem, dat BOSE premium geluidstechnologie combineert met twaalf optimaal afgestelde krachtige luidsprekers, inclusief een subwoofer voor een meeslepende audio-ervaring.

Veiligheid en gebruiksgemak worden verder verhoogd door de toevoeging van een 12-duims Head-Up Display (HUD). Deze innovatieve voorziening minimaliseert de blikbeweging van de bestuurder door essentiële voertuiginformatie direct op de voorruit weer te geven. De HUD biedt niet alleen cruciale rij-informatie, maar bevat ook zelfrijdende inhoud over het hele HUD-display.

Santa Fe beschikt over de geavanceerde Hyundai Digital Key 2, uitgerust met drie NFC-sensoren en zes Ultra-Wide Band (UWB)-sensoren voor naadloze connectiviteit. Verbonden met Bluelink®, kunnen bestuurders hun auto ontgrendelen door deze simpelweg te benaderen, terwijl de slimme mogelijkheden het mogelijk maken om de auto te starten met de telefoon in de auto en een druk op de start/stop-knop van de motor. Via de portemonnee-app maakt deze innovatieve functie handig autodelen mogelijk met maximaal 15 sleutels, elk met aanpasbare beperkingen, waaronder vergrendelen/ontgrendelen, rijden en valet mode. Hyundai Digital Key 2 is compatibel met Apple, Samsung en Google Pixel telefoons.

Bluelink® Aangesloten auto diensten

Hyundai verbetert zijn Bluelink® Connected Car-ervaring om nog betere klantenservice en mobiliteitsoplossingen te bieden. Met de nieuwe Santa Fe introduceert het bedrijf zijn nieuwe Bluelink®-pakketten. Zodra de Bluelink® Store begin 2025 wordt gelanceerd, kunnen klanten het connectiviteitsniveau kiezen dat bij hun behoeften past met Bluelink® LITE-, PLUS- en PRO-abonnementen.

Nieuwe auto's vanaf 2024 kunnen profiteren van een gratis tienjarig abonnement op Bluelink® LITE. Bluelink® LITE biedt essentiële diensten:

  • Aangesloten routing
  • Slimme EV-routing en EV POI
  • Statusupdates van Bluelink® app
  • Voertuig informatie
  • POI naar auto verzenden
  • Digitale sleutel
  • Online spraakherkenning
  • Voertuigsysteem OTA-updates

Met Bluelink® PLUS kan de klant genieten van alle diensten van Bluelink® LITE, plus:

  • LIVE diensten (verkeer, brandstofprijzen, flitspalen, parkeren, weer, sport)
  • Alle diensten op afstand met de Bluelink®-app
    • Vergrendelen/ontgrendelen
    • Start/stop opladen
    • Klimaatregeling
    • Batterij voorbereiden
    • en meer

Hyundai Connected Mobility biedt een gratis proefperiode van zes maanden voor Bluelink® PRO voor de ultieme verbonden rijervaring. Bluelink® PRO wordt geleverd met alle functies van Bluelink® LITE en Bluelink® PLUS, maar ook met:

  • Muziekstreamingdiensten (Amazon Music, SoundCloud binnenkort, meer op komst)
  • Gratis OTA-infotainmentupdates (volledige Europese kaart)

De nieuwe generatie voertuigarchitectuur, gecombineerd met het ccNC infotainmentsysteem en cluster, biedt een reeks nieuwe voordelen en diensten voor Hyundai-klanten, waaronder Connected Routing, Last Mile Navigation en een User Profile-functie. Ondertussen kunnen klanten hun auto lokaliseren, op afstand vergrendelen en ontgrendelen of via de Bluelink®-app de kenmerken van de auto bekijken, zoals het brandstof- of batterijniveau.

Inzittenden kunnen hun individuele infotainmentkeuzes aanpassen met de functie User Profile. Hiermee kunnen klanten maximaal twee hoofdaccounts en één gastaccount aanmaken en een profielfoto uploaden via de Bluelink®-app. Het gebruikersprofiel slaat de infotainmentvoorkeuren van de gebruiker, zoals taal-, Bluetooth-, navigatie- en spraakherkenningsinstellingen, evenals hun favoriete radiozenders, op in de cloud.

Als bestuurders hun auto binnen een straal van 200 meter tot twee kilometer van de bestemming moeten parkeren, kan Last Mile Navigation in de Bluelink®-app worden geactiveerd om de begeleiding op de smartphone van de bestuurder te hervatten.

Bovendien zal Santa Fe kalenderintegratie in het infotainmentsysteem hebben, wat betekent dat de gebruiker zijn Apple of Google agenda op het AVN-scherm kan zien. Synchronisatie gebeurt via de instellingen van de Bluelink®-app.

Met de nieuwe cloudgebaseerde Connected Routing-navigatie worden rijroutes berekend op een krachtige server binnen de Bluelink® cloudomgeving. Dit zorgt voor nauwkeurigere verkeersvoorspellingen, preciezere aankomsttijden en betrouwbaardere herberekening van de route. Als bijkomend voordeel introduceert ccNC Global Search met een autofill-functie, waardoor het gemakkelijk is om adressen, nuttige plaatsen, menu's van het infotainmentsysteem, contactinformatie en nummers van Amazon Music op te zoeken. Het menu Global Search is toegankelijk via het pictogram of de speciale toets.

Tot slot voegt Hyundai LIVE Services real-time parkeerinformatie en locaties van tankstations inclusief prijzen toe, evenals weersinformatie. Bestemmingen of nuttige plaatsen kunnen ook van de app naar het navigatiesysteem in de auto worden gestuurd.

Bluelink® en LIVE Services-functies:

  • Connected Routing: cloudgebaseerd systeem dat nog preciezere rijroutes biedt dankzij online gratis tekst zoeken
  • Gebruikersprofiel: slaat de infotainmentvoorkeuren van gebruikers, zoals taal-, Bluetooth-, navigatie- en spraakherkenningsinstellingen, op in de cloud
  • Verbeterde Bluelink® app connectiviteit: Zorgt voor een naadloze verbinding tussen het voertuig en de Bluelink®-app. Bij het opstarten begint een snelle sessie in realtime, wat voor een vlottere ervaring zorgt en handmatig verversen overbodig maakt.
  • Globaal zoeken: zoekfunctie met autofill, biedt informatie over adressen, namen van POI's, menu's van het infotainmentsysteem, contactgegevens, media waaronder nummers van Amazon Music en meer
  • Last Mile Navigatie: maakt gebruik van augmented reality via de Bluelink®-app op de smartphone van de bestuurder om klanten naar hun eindbestemming te leiden nadat ze hun auto hebben geparkeerd
  • Live parkeerservices: is geüpgraded om prijsinformatie over parkeren op straat op te nemen
  • Verbeterde diensten op afstand: bestuurders kunnen hun auto vergrendelen/ontgrendelen, de claxon/verlichting gebruiken en de status van het voertuig bekijken met een nog snellere verbinding tussen het voertuig en het mobiele apparaat
  • Hyundai LIVE diensten: real-time verkeer, tankstations/parkeerplaatsen (met prijzen), weer, flitspalen
  • Online spraakherkenning: krachtige cloud-gebaseerde spraakherkenning met natuurlijke taalverstaan
  • Zoek mijn auto: bestuurders kunnen hun voertuig gemakkelijk vinden in een onbekende omgeving
  • Verzenden naar auto (POI): zoeken naar lokale POI's en resultaten verzenden naar de satellietnavigatie van de auto
  • VR lokaal zoeken: stemherkenning in de cloud
  • Beveiliging: melding voertuigalarm
  • Onderhoud: diagnose, voertuigrapporten (bijv. bandenspanning en airbags), rijinformatie

05 Geavanceerde veiligheids- en rijhulpfuncties

Santa Fe begint met een verbeterd aanrijdingsveiligheidssysteem en geeft voorrang aan veiligheid met zijn geavanceerde functies. Dit wordt bereikt door een versterkt ontwerp van het koetswerk en geavanceerde ADAS-functies, versterkt door de toepassing van geavanceerd hogesterktestaal en de integratie van warmgestanste onderdelen. Een uitgebreid airbagsysteem met tien strategisch geplaatste airbags, waaronder knieairbags op de bestuurdersrij, zijairbags op de middelste rij en zijairbags op de tweede rij, zorgt voor optimale bescherming tegen aanrijdingen over de hele linie.

Het Smart Sense-systeem onderscheidt Santa Fe met een reeks geavanceerde hulpsystemen voor de bestuurder voor meer veiligheid en gemak in verschillende rij- en parkeerscenario's. Deze functies tonen dat Hyundai zich inzet voor het leveren van geavanceerde veiligheidstechnologie.

Beschikbare Hyundai Smart Sense functies voor actieve veiligheid en rijassistentie:

De rijveiligheid is talrijk en omvat de Forward Collision-Avoidance Assist 2 (FCA 2), die niet alleen waarschuwt voor mogelijke botsingen, maar ook automatisch assisteert bij het remmen. Het systeem omvat Driver Steering Assist, Auto Evasive Steering Assist en Evasive Steering Assist om verschillende scenario's te beheren, zoals afslaan bij een kruising, oversteken bij een kruising, rijstrookwissel tegemoetkomend, direct tegemoetkomend en rijstrookwissel zijdelings.

De Blind-Spot Collission Avoidance Assistent (BCA) remt automatisch wanneer het risico op een aanrijding met voertuigen in de dode hoek wordt gedetecteerd tijdens het wisselen van rijstrook of vooruit rijden. Bovendien wordt BCA geactiveerd wanneer de bestuurder een naderend voertuig over het hoofd ziet bij het verlaten van een parallelle parkeerplek.

Lane Keeping Assist (LKA) geeft waarschuwingen en automatische stuurassistentie om onbedoeld verlaten van de rijstrook te voorkomen, terwijl Safe Exit Assist (SEA) houdt de portieren gesloten en waarschuwt de inzittenden als er een botsing met naderende voertuigen wordt gedetecteerd terwijl de auto stilstaat, zodat ze veiliger kunnen uitstappen. De IntelligentSpeeds Limit Assist (ISLA) waarschuwt voor te snel rijden door gebruik te maken van een frontzichtcamera of navigatie-informatie, zodat bestuurders hun snelheid kunnen aanpassen aan de wegbeperkingen tijdens het rijden.

De Driver Attention Warning (DAW) systeem analyseert het aandachtsniveau van de bestuurder, waarschuwt wanneer de aandacht verslapt en beveelt zo nodig pauzes aan. Bovendien waarschuwt het de bestuurder wanneer het voorste voertuig tijdens een stop wegrijdt. De Blind-Spot View Monitor (BVM) toont een beeld van de achterzijde wanneer de richtingaanwijzer wordt geactiveerd, voor een beter zicht tijdens het wisselen van rijstrook.

High Beam Assist (HBA) schakelt automatisch tussen grootlicht en dimlicht op basis van het omgevingslicht en de aanwezigheid van tegenliggers of voorliggers, voor optimaal zicht. De reeks rijcomfortfuncties omvat Smart Cruise Control (SCC), Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC), Highway Driving Assist 2 (HDA-2), en Lane Following Assist 2 (LFA 2), die bijdragen aan een naadloze en stressvrije rijervaring.

Rear Occupant Alert (ROA) helpt passagiers op de achterbank te beschermen. Als de motor wordt afgezet en de auto wordt verlaten, geeft het systeem een geluidssignaal en een melding in de cluster om de achterbank te controleren op vergeten passagiers of voorwerpen. ROA vermindert het risico op een zonnesteek en andere gevaren die gepaard gaan met het achterlaten van kinderen of huisdieren in een hete auto aanzienlijk.

Op het gebied van parkeerveiligheid heeft de Santa Fe voorzieningen zoals RCCA (Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist), PDW (Forward/Side/Reverse Parking Distance Warning), PCA-R (Reverse Parking Collision-Avoidance Assist), RVM (Rear View Monitor), en Surround View Monitor (SVM). Deze voorzieningen zorgen samen voor waarschuwingen en automatische ingrepen om botsingen tijdens het parkeren te voorkomen, zodat bestuurders veiliger en gemakkelijker kunnen parkeren.

Santa Fe tilt parkeergemak naar een hoger niveau met Remote Smart Parking Assist (RSPA), Dit systeem maakt parkeren op afstand of het verlaten van een parkeerplek mogelijk. Dit systeem maakt gebruik van de sensoren in de auto om automatisch te sturen, versnellen, vertragen en schakelen. Bovendien beschikt het over een functie voor bediening op afstand met behulp van de smart key, zodat bestuurders de auto indien nodig van buitenaf kunnen bedienen.

06 Verbeteringen aan rijgedrag en handling

Santa Fe combineert comfort en stabiliteit voor een ongeëvenaarde rijervaring. Het chassis is nauwkeurig afgesteld voor een comfortabele en stabiele rit, zodat gezinnen onderweg een eersteklas gevoel ervaren.

Een van de opvallende kenmerken die bijdraagt aan deze prestaties is de toepassing van Frequency Sensitive Control (FSC)-dempers, die het rijcomfort verbeteren en de controle over de carrosserie op een hoger niveau houden.

Hyundai heeft zich gericht op het verbeteren van het middengevoel en het verminderen van de trekgevoeligheid door de jukbelasting te verhogen via een strategische aanpassing in de stijfheid van de jukveer. De voorste bumpstopper speelt een cruciale rol bij het verbeteren van de werpeigenschappen op hobbels en ruwe wegen en bij het verbeteren van de rijeigenschappen door de lengte te vergroten voor meer controle over het koetswerk en het voorkomen van abrupte reacties bij bijv. verkeersdrempels.

De toewijding aan rijcomfort wordt voortgezet met de toepassing van hydrobussen op de voorste en achterste subframes. Deze bussen verminderen effectief het weggeluid en verbeteren het algehele rijcomfort. Daarnaast is de achterste stabilisatorstangbus geüpgraded naar een niet-stalen insert bonding type, wat verder bijdraagt aan een verbeterde rijervaring.

Santa Fe heeft een geavanceerd Drive Traction System waarvan het systeem op intelligente wijze de aandrijfkracht van de voor- en achterwielen regelt en zich aanpast aan verschillende rijomstandigheden zoals sneeuw, regen en scherpe bochten. De Terrain Mode, onderdeel van dit systeem, stelt bestuurders in staat om specifieke instellingen voor sneeuw, modder en zand te selecteren, met realtime statusupdates die worden weergegeven op de cluster en het AVN.

Aerodynamica speelt een cruciale rol in de algehele prestaties van de Santa Fe. Hyundai heeft prioriteit gegeven aan het verbeteren van de koelweerstand door actieve luchtkleppen in de voorbumper te integreren. Het exterieurdesign is ontworpen om de luchtstroom rond het koetswerk tijdens het rijden te optimaliseren, wat bijdraagt aan zowel de esthetiek als de functionaliteit. Ook de onderkant van het koetswerk is geoptimaliseerd, waarbij de middenbodem is verlengd om de algehele luchtstroom te verbeteren.

Met zijn geavanceerde functies en oog voor detail herdefinieert de Santa Fe de normen voor premium familie-SUV's en biedt hij een comfortabele en opwindende rijervaring voor elke reis.

07 Gestroomlijnde aandrijflijn

Santa Fe is verkrijgbaar met twee krachtige motoropties, elk ontworpen om tegemoet te komen aan verschillende voorkeuren en rijbehoeften.

De 1.6 Turbo Hybrid variant heeft een maximaal motorvermogen van 215 pk en een koppel van 367 Nm. Met deze aandrijflijn kan de Santa Fe in 9,6 seconden van 0-100 km/u accelereren en een topsnelheid van 180 km/u bereiken.

Het 1.6 Turbo Plug-in Hybrid model heeft een maximaal motorvermogen van 253 pk en hetzelfde koppel als de hybride variant, accelereert van 0-100 km/u in een indrukwekkende 9,3 seconden en bereikt een topsnelheid van 180 km/u.

Hyundai's toewijding aan hybride technologie is duidelijk zichtbaar in de geavanceerde functies van Santa Fe. De Hybrid Starter Generator (HSG) heeft een nieuw koelontwerp en een zeer efficiënte permanente magneet om de algehele prestaties te verbeteren. De tractiemotor is ontworpen voor maximale efficiëntie en prestaties, voor een soepele rijervaring.

Verder introduceert Santa Fe regeneratief remmen met peddelsysteem, waarmee bestuurders in de ECO- of SMART-modus het regeneratief remmen in drie stappen kunnen aanpassen via de peddelshift. De RSC-functie (Regenerative Stability Control) zorgt ervoor dat regeneratief remmen behouden blijft, zelfs op wrijvingsarme trajecten met wielslip. De Smart Regenerative Braking-functie tilt efficiëntie en gemak naar een hoger niveau door tijdens het uitrollen automatisch de regeneratieve remfase aan te passen op basis van de voorwaartse verkeersstroom en informatie van de navigatiekaart.

Met deze geavanceerde technologieën staat de Santa Fe symbool voor innovatie en biedt hij een rijervaring voor gezinnen die op zoek zijn naar prestaties, efficiëntie en een milieubewust ontwerp in hun SUV.

Beschikbare motoren:

1.6 T-HEV

  • Vermogen: 215 PK
  • Koppel: ​ 367 Nm
  • Maximumsnelheid: 180 km/u

1.6 T-PHEV

  • Vermogen: 253 PK
  • Koppel: ​ 367 Nm
  • Maximumsnelheid: 180 km/u
Getagged onder:
hyundai
Laatst aangepast op vrijdag, 16 augustus 2024 11:05

Gerelateerde items (op tag)

Inster: Compacte auto, grote mogelijkheden

Auto's in de stad moeten steeds veelzijdiger en milieuvriendelijker zijn, en de gloednieuwe Hyundai INSTER gaat met zijn geavanceerde technologieën binnen het segment van stadsauto's de uitdaging aan. Door een uitrusting te bieden die vooral kenmerkend is voor auto's uit een hoger segment, is dit model in de elektrische Hyundai line-up niet alleen een praktische keuze voor stadsritten, maar ook een overtuigende optie voor wie op zoek is naar geweldige voorzieningen in een compact pakket. INSTER zet een nieuwe maatstaf voor auto's van dit segment.

Nieuwe Hyundai Tucson

Tucson van de vierde generatie heeft een facelift gekregen met vernieuwd binnen-en buitendesign en nieuwe technologische, connectiviteits- en veiligheidsvoorzieningen.

Hyundai INSTER: Nieuwe A-segment Sub-Compact EV

SEOUL, 27 juni 2024 - Hyundai Motor Company onthulde vandaag op de 2024 Busan International Mobility Show de volledig elektrische INSTER1 , een nieuwe sub-compacte EV uit het A-segment met een uniek design, een toonaangevend rijbereik en veelzijdigheid, en geavanceerde technologie.