Inster: Compacte auto, grote mogelijkheden

vrijdag, 06 september 2024 14:18
Inster: Compacte auto, grote mogelijkheden

Auto's in de stad moeten steeds veelzijdiger en milieuvriendelijker zijn, en de gloednieuwe Hyundai INSTER gaat met zijn geavanceerde technologieën binnen het segment van stadsauto's de uitdaging aan. Door een uitrusting te bieden die vooral kenmerkend is voor auto's uit een hoger segment, is dit model in de elektrische Hyundai line-up niet alleen een praktische keuze voor stadsritten, maar ook een overtuigende optie voor wie op zoek is naar geweldige voorzieningen in een compact pakket. INSTER zet een nieuwe maatstaf voor auto's van dit segment.

Rijbereik
Het volledig elektrische rijbereik van INSTER is uniek in zijn klasse: ​ de batterij met groot bereik gaat ​ immers niet minder dan 355 kilometer lang mee op één lading. Het maakt van INSTER een veelzijdige optie in en buiten de stad.

Batterij
Het batterijverwarmingssysteem garandeert optimale prestaties van de batterij, ongeacht de weersomstandigheden. Het systeem bevat een warmtepomp (afhankelijk van de uitvoering) die van pas komt bij lage temperaturen die een negatieve invloed kunnen hebben op de efficiëntie van de batterij. Het voordeel van de warmtepomp is dat deze de batterij verwarmt om energieverlies te minimaliseren, waardoor het rijbereik in de winter wordt vergroot en de tijd om volledige efficiëntie te bereiken wordt verkort.

Voor wie afhankelijk is van een auto voor dagelijks woon-werkverkeer, betekent dit consistentere en betrouwbaardere prestaties, zowel in de zomer als in de winter.

Alle apparaten, volledig opgeladen
Smartphone bijna leeg? Zelfde probleem met je laptop of e-bike? Met de V2L-functionaliteit (Vehicle-to-Load) fungeert INSTER als een powerbank op vier wielen.

Deze functie is een game-changer voor dit segment. Wie er even tussenuit wil en van het buitenleven wilt genieten, kan met deze technologie zelfs kampeerspullen van stroom voorzien. V2L is niet alleen eenvoudig in gebruik, maar laat ook een milieuvriendelijke en actieve levensstijl toe.

Veelzijdig
Binnenin is INSTER verrassend flexibel en ontworpen om antwoorden te bieden in ​ verschillende situaties. Zo heeft de voorste rij een doorloopsysteem voor een gemakkelijke toegang tussen de bestuurderszetel en de passagierskant, en een volledige bewegingsvrijheid.

Op de tweede rij kunnen zetels versteld en verschoven worden voor meer comfort, extra beenruimte en meer laadruimte. Alle zetels, ook die van de bestuurder, kunnen worden neergeklapt. Eindeloze mogelijkheden die ook van het vervoeren van grotere voorwerpen in INSTER kinderspel maken.

Instapauto met toptechnologie
INSTER is in tegenstelling van wat er gebruikelijk is in dit segment uitgerust met een uitgebreid technisch pakket met geavanceerde infotainment- en connectiviteitsfuncties. Een 10,25-duims digitaal cluster en aanraakscherm, verleent naadloze toegang tot navigatie, media en auto-instellingen.

Hightech betekent ook veiligheid van het hoogste niveau. INSTER is uitgerust met de nieuwste Hyundai Smart Sense suite, een reeks geavanceerde rijhulpsystemen. Deze systemen geven meer vertrouwen en gemoedsrust achter het stuur en bieden onder andere automatische noodremming, lane-keeping assistentie en dodehoekbewaking.

Eco-materialen
Duurzaamheid is van groot belang voor Hyundai, en daarom gebruikt INSTER eco-materialen in het hele ontwerp. De hoogglanzende zwarte lak aan de buitenkant is gemaakt van gerecycled afval van autobanden en is bijgevolg minder belastend voor het milieu. Gerecyclede PET-flessen en bio-polypropyleen afkomstig van suikerriet werden verwerkt in het interieur en de bestuurderscabine.

Deze eco-materialen sluiten aan bij Hyundai's merkvisie 'Progress for Humanity ', met als doel een duurzamere toekomst vorm te geven voor toekomstige generaties.

Door features aan te bieden die meestal zijn voorbehouden aan hogere segmenten, herdefinieert INSTER wat er van een stadsauto mag verwacht worden. Van het indrukwekkende elektrische rijbereik en V2L tot het veelzijdige interieur en de toonaangevende technologie, INSTER levert een rijervaring die zowel praktisch als opwindend is.

De Hyundai INSTER is momenteel nog niet vergkrijgbaar maar de eerste units worden nog dit jaar verwacht. Het elektriciteitsverbruik en de CO2-waarden voor dit model zijn nog niet vastgesteld.

 

Getagged onder:
hyundai
Laatst aangepast op vrijdag, 06 september 2024 14:23

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Santa Fe

De vijfde generatie van de Santa Fe introduceert het 'Open for More'-concept, dat de nadruk legt op stedelijke functionaliteit en buitenplezier. De nieuwe Santa Fe is uitgerust met eersteklas gemaks- en comfortvoorzieningen, waaronder heel wat wereldprimeurs, primeurs in zijn klasse en baanbrekende technologieën. Hyundai's pionierswerk op het gebied van SUV's wordt geïllustreerd door de Santa Fe, de allereerste SUV van het bedrijf. In 22 jaar tijd werden er alleen al in Europa meer dan 450.000 exemplaren van Santa Fe verkocht, wat zijn blijvende populariteit op het continent aantoont. Klanten van Santa Fe zullen opgezet zijn met unieke designverbeteringen, meer ruimte en geavanceerde technologische mogelijkheden.

Nieuwe Hyundai Tucson

Tucson van de vierde generatie heeft een facelift gekregen met vernieuwd binnen-en buitendesign en nieuwe technologische, connectiviteits- en veiligheidsvoorzieningen.

Hyundai INSTER: Nieuwe A-segment Sub-Compact EV

SEOUL, 27 juni 2024 - Hyundai Motor Company onthulde vandaag op de 2024 Busan International Mobility Show de volledig elektrische INSTER1 , een nieuwe sub-compacte EV uit het A-segment met een uniek design, een toonaangevend rijbereik en veelzijdigheid, en geavanceerde technologie.