Nissan zet veiligheid op de eerste plaats: Interstar, Townstar en Primastar scoren hoog in EuroNCAP 2024-tests

maandag, 15 juli 2024 18:07
Nissan zet veiligheid op de eerste plaats: Interstar, Townstar en Primastar scoren hoog in EuroNCAP 2024-tests

Aartselaar – Bij strenge veiligheidstests door het gerenommeerde en onafhankelijke Euro NCAP behaalden de Townstar en Primastar indrukwekkende scores van respectievelijk 78% en 69% op het gebied van veiligheidsassistentie. De onlangs introduceerde Nissan Interstar scoorde nog hoger met 84%, waarmee de grootste bestelwagen van Nissan de Platinum-status bereikte. Deze resultaten benadrukken Nissans toewijding aan veiligheid, vooral omdat Euro NCAP vanaf 2023 nóg strengere test- en beoordelingsprotocollen toepast voor bedrijfswagens.

Nissan werkt voortdurend aan het verbeteren van de veiligheid van zijn hele gamma. Deze toewijding omvat de ontwikkeling en toepassing van geautomatiseerde rijhulptechnologieën die bestuurders kunnen helpen aanrijdingen te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken.

Autonome noodremsystemen
Op het gebied van voetgangersveiligheid (waaronder het detecteren van andere kwetsbare weggebruikers en het waarschuwen van bestuurders), presteerden alle drie de modellen uitstekend. De Nissan TOWNSTAR Van scoorde hier 26,8 van de 30 punten, de Primastar 27,9 en de nieuwe Interstar 25,6 punten. Over het geheel genomen werden alle Nissan-bedrijfswagens beoordeeld in de hoogste categorie 'goed'.

De autonome noodremsystemen (AEB) op de volledig elektrische TOWNSTAR werden zelfs als 'uitstekend' beoordeeld. Naast de AEB bieden de auto's een breed scala aan geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen en veiligheidsfuncties, zoals Intelligent Around View Monitor, Intelligent Blind Spot Warning en Intelligent Forward Collision Warning. Daarnaast prijst de Euro NCAP de compacte bestelwagen van Nissan voor het ook kunnen signaleren van stilstaande of langzamer rijdende auto's, waardoor botsingen eventueel vermeden kunnen worden.

Rijbaanondersteuning
De rijbaandetectiesystemen van de TOWNSTAR en Interstar scoorden respectievelijk 13,8 en 16,3 van de 20 punten. Deze geavanceerde systemen, bij Nissan Lane Departure Warning geheten, waarschuwen de bestuurder wanneer een ander voertuig van zijn rijbaan afwijkt. Indien noodzakelijk kan het systeem zelfs automatisch ingrijpen om ongelukken te voorkomen.

Snelheidsassistentie
Als uitbreiding op rijbaandetectie kunnen bestuurders van Nissan-bedrijfswagens gewaarschuwd worden indien ze de maximumsnelheid overschrijden. Deze systemen gebruiken digitale kaarten en camera's om de snelheidslimiet te bepalen en automatisch de snelheidsbegrenzer in te stellen. De Primastar scoorde op dit onderdeel een keurige 9/15, de Interstar noteerde 11,4/15 en de TOWNSTAR 14,5/15 behaalde op een half punt na de maximale score.

Bestuurder
Tot slot toetste en beoordeelde Euro NCAP het functioneren van de veiligheidssystemen gericht op het welzijn van de bestuurder. Denk hierbij aan gordelverklikkers en vermoeidheidsherkenning die kunnen helpen om erger te voorkomen en de gemoedsrust van de berijder te bewaken. Zowel de Nissan Interstar als Primastar scoren in deze categorie het maximaal aantal punten van 15/15), terwijl de compacte TOWNSTAR werd beoordeeld met 10 uit 15 punten.

Andrew Limbert, Manager van de Light Commercial Vehicle (LCV) afdeling bij Nissan: "De uitstekende prestaties van ons assortiment lichte bedrijfswagens toont onze toewijding en vastberadenheid aan het verbeteren van de veiligheid van passagiers en weggebruikers. Nissan loopt voorop als het gaat om de geavanceerde veiligheidstechnologieën die fungeren als een tweede paar ogen, die potentiële gevaren identificeren en de bestuurder helpen een ongeluk te voorkomen. Het grondige en onafhankelijke test- en beoordelingsprogramma van Euro NCAP is cruciaal voor consumenten om echt inzicht te krijgen in de verschillende veiligheidstechnologieën die wij in onze auto's toepassen. Het is geweldig om te zien dat dit wordt erkend in de beoordelingen".

De nieuwe criteria van Euro NCAP voor de beoordeling van bedrijfswagens zijn gericht op geavanceerde hulpsystemen voor de bestuurder en leggen meer nadruk op kwetsbare weggebruikers, waaronder de veiligheid van voetgangers in nachtscenario's, bescherming van fietsers en de introductie van een nieuw crashscenario voor bedrijfswagens.

Nissans toewijding aan kwaliteit en gemoedsrust wordt opnieuw bevestigd door het feit dat alle Nissan bedrijfswagen gedekt wordt door een toonaangevende fabrieksgarantie van 5 jaar of 160.000 km. De uitgebreide garantie omvat lakgarantie, garantie op originele onderdelen en accessoires en pechhulp - een uitgebreide dekking voor extra gemoedsrust.

Getagged onder:
nissan
Laatst aangepast op maandag, 15 juli 2024 18:09

Gerelateerde items (op tag)

Nissan Benelux breidt uit

Strombeek-Bever – Nadat het hoofdkantoor vele jaren in Aartselaar was gevestigd heeft Nissan Benelux onlangs haar intrek genomen in nieuwe kantoren in Strombeek-Bever. Er zijn op dit moment veel nieuwe introducties bij Nissan Benelux.

Nissan wil in 2024 volop elektrificeren

Nissan, pionier op het gebied van emissievrije mobiliteit met de LEAF, zal vanaf nu focussen op 100 procent elektrische mobiliteit in Europa. Dat staat in de toekomstplannen van de autofabrikant. Er wordt ook 3 miljard pond in de Nissan-fabrieken in het Verenigd Koninkrijk geïnvesteerd.

Nissan X-Trail e-POWER met e-4ORCE bewijst zich in Aragon Baja Rally

Aartselaar – Een team van toegewijde technici van Nissans technische centrum in Barcelona heeft de loodzware Baja Aragon Rally succesvol weten te trotseren in een aangepaste X-Trail e-POWER e-4ORCE. Tijdens de twee intense etappedagen (27-28 juli) werden meer dan 500 kilometers afgelegd over veeleisend en onvergefelijk terrein, met een volledig ongewijzigde e-POWER aandrijflijn.