Nissan presenteert geïntegreerd jaarverslag met nieuw duurzaamheidsplan

vrijdag, 02 augustus 2024 16:41
Nissan presenteert geïntegreerd jaarverslag met nieuw duurzaamheidsplan

Aartselaar – Nissan Motor Co., Ltd. heeft zijn Geïntegreerde Jaarverslag 2024 gepubliceerd. Het verslag toont de ontwikkeling van het bedrijf op weg naar realisatie van de Ambition 2030-visie, waarbij duurzaamheid centraal staat.

Het eerste geïntegreerde jaarverslag beschrijft niet alleen de visie, strategieën, bedrijfsplannen en financiële informatie van Nissan, maar ook de effecten op de samenleving op de middellange en lange termijn. Met diverse initiatieven wil Nissan veilige gemeenschappen creëren, bijdragen aan maatschappelijke vooruitgang en de natuur en ecosystemen herstellen. Tot die initiatieven behoren de vijfde versie van het Nissan Green Program 2030 (NGP2030) en het Nissan Social Program 2030 (NSP2030), die beide de overkoepelende bedrijfsstrategie ondersteunen. Meer details van de resultaten van deze inspanningen zijn te vinden in het Sustainability Data Book 2024, een update van het ESG Data Book 2023 dat Nissan vorig jaar publiceerde.

Nissan Green Program 2030
In 2002 kondigde Nissan zijn eerste milieuprogramma voor de middellange termijn aan, het Nissan Green Program (NGP). Sindsdien werkt het aan de langetermijnfilosofie over de 'symbiose van mensen, voertuigen en de natuur'.

NGP2030 gaat in op klimaatverandering, afhankelijkheid van grondstoffen, water- en luchtkwaliteit als drie essentiële prioriteiten. Nissan streeft naar een scenario waarin de opwarming van de aarde beperkt blijft tot maximaal 1,5°C om koolstofneutraliteit te bereiken, de overstap naar een circulaire economie plaatsvindt en de afhankelijkheid van en impact op de natuur en ecosystemen wordt geminimaliseerd.

Belangrijke duurzaamheidsdoelstellingen in NGP2030 zijn:

Verminderen van de CO2-uitstoot1 per voertuig over de gehele gebruikscyclus met 30 procent2
Verminderen van de CO2-uitstoot tijdens de productie met 52 procent per voertuig2
de CO2-uitstoot per voertuig tijdens het gebruik voor nieuwe modellen met 50 procent2 in vier grootste markten: Japan, de VS, Europa en China – en met 32,5 procent2 wereldwijd
Verhogen van het aandeel duurzaam materiaal3 in Japan, de VS, Europa en China tot 40 procent

Nissan Social Program 2030
NSP2030 is een uitgebreid actieplan en een versterkte voortzetting van Nissans sociale initiatieven. Het dient als fundament van The Arc en draagt bij aan het realiseren van de langetermijnvisie Nissan Ambition 2030. Met een mensgerichte benadering zet Nissan zich in om te groeien, samen met zijn medewerkers, gemeenschappen, partners en de samenleving in bredere zin. Deze holistische benadering helpt Nissan een positieve impact te maken op de samenleving, een echt duurzaam bedrijf te worden en een betere wereld te creëren voor toekomstige generaties.

De zes pijlers van NSP2030 zijn veiligheid, kwaliteit, verantwoord inkopen, intellectueel eigendom, gemeenschappen en de kracht van medewerkers. Nissan heeft in de aanloop naar 2030 doelen gesteld en actieplannen gemaakt voor elke pijler, zodat de sociale waarde van het programma gedefinieerd en duidelijk is.
De mens heeft altijd Nissans topprioriteit, met respect voor mensenrechten als kern van zijn inspanningen. Dit is de basis van de bedrijfscultuur en komt tot uiting in de zes pijlers van het programma.

De pijler 'de kracht van medewerkers' omvat DEI (de Engelstalige afkorting voor diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit), mensenrechten van werknemers, leren en ontwikkeling en ten slotte gezondheid en veiligheid. Daarmee moet Nissan een prettige werkomgeving zijn waarin alle medewerkers zich gesterkt en gesteund voelen en in staat zijn om zichzelf te zijn en hun volledige potentieel te bereiken. Dit bevordert een bedrijfscultuur waarin het bedrijf en de medewerkers samen evolueren en innovatie verder ontwikkelen. Nissan zet zich in het bijzonder in voor DEI, met bestaande werknemersgroepen die zich richten op LHBTIQ+, werkende ouders, multiculturalisme en meer. Deze groepen stimuleren activiteiten van werknemers voor een meer open en innovatieve werkomgeving.

Duurzaamheid bij Nissan
NGP2030 en NSP2030 zijn essentiële elementen van Nissans nieuwe bedrijfsplan, The Arc genaamd. Dat plan dient als brug naar de langetermijnvisie Nissan Ambition 2030. Joji Tagawa, Chief Sustainability Officer bij Nissan, zegt: 'Om ervoor te zorgen dat onze vooruitgang richting onze langetermijnvisie inclusief is en alle partners en belanghebbenden ten goede komt, is het cruciaal dat we met hen samenwerken om ideeën en meningen uit te wisselen en onze inspanningen verder te ontwikkelen. Samen moeten we ons voorbereiden op de toekomst, zodat we Nissan zelf duurzaam kunnen maken en uiteindelijk bijdragen aan een duurzame samenleving. Dit sluit aan bij Nissans bedrijfsdoel: innovatie stimuleren om het leven van mensen te verrijken.'

Nissan blijft duurzaamheid op de meest toepasselijke en geschikte manieren bevorderen. Nissan ziet het als hoeksteen van het bedrijf, op weg naar een schonere, veiligere en inclusievere wereld.

Getagged onder:
nissan
Laatst aangepast op vrijdag, 02 augustus 2024 16:43

Gerelateerde items (op tag)

Het summum van Nissan, Nissan Arya e-4ORCE EVOLVE+

De Arya mag zich sinds het verdwijnen van de GT-R en 370Z het topmodel noemen van Nissan. Met de EVOLVE+ mag hij, in afwachting van een nog krachtigere Nismo-versie, uitpakken met maar liefst 394 pk om zo de strijd aan te gaan met onder meer de best verkochte wagen van het moment: de Tesla Model Y.

Nissan Benelux breidt uit

Strombeek-Bever – Nadat het hoofdkantoor vele jaren in Aartselaar was gevestigd heeft Nissan Benelux onlangs haar intrek genomen in nieuwe kantoren in Strombeek-Bever. Er zijn op dit moment veel nieuwe introducties bij Nissan Benelux.

Nissan wil in 2024 volop elektrificeren

Nissan, pionier op het gebied van emissievrije mobiliteit met de LEAF, zal vanaf nu focussen op 100 procent elektrische mobiliteit in Europa. Dat staat in de toekomstplannen van de autofabrikant. Er wordt ook 3 miljard pond in de Nissan-fabrieken in het Verenigd Koninkrijk geïnvesteerd.

Nissan X-Trail e-POWER met e-4ORCE bewijst zich in Aragon Baja Rally

Aartselaar – Een team van toegewijde technici van Nissans technische centrum in Barcelona heeft de loodzware Baja Aragon Rally succesvol weten te trotseren in een aangepaste X-Trail e-POWER e-4ORCE. Tijdens de twee intense etappedagen (27-28 juli) werden meer dan 500 kilometers afgelegd over veeleisend en onvergefelijk terrein, met een volledig ongewijzigde e-POWER aandrijflijn.