NISMO keert terug in Europa met spectaculaire volledig elektrische Ariya

dinsdag, 16 juli 2024 21:30
NISMO keert terug in Europa met spectaculaire volledig elektrische Ariya

Aartselaar – Europa, bereid je voor: de Ariya NISMO komt eraan! In 2024 viert NISMO zijn 40-jarige jubileum en keert het terug in Europa. Europese klanten kunnen later dit jaar de gestroomlijnde, stijlvolle en sportieve Ariya NISMO bestellen. Het is Nissans eerste volledig elektrische NISMO-model in Europa.

De Nissan Ariya NISMO is dynamisch, wendbaar en heeft een brutaal karakter. Hij biedt ultieme prestaties en bouwt voort op Nissans indrukwekkende, sportieve NISMO-erfgoed. Met behoud van het kenmerkende, Japanse design voegt de Ariya NISMO extra sensatie toe aan de toch al uitstekende prestaties van de Ariya e-4ORCE 87 kWh.

Nissan voorziet de Ariya NISMO van talrijke sportieve uiterlijke details en van technische verfijning. Deze combinatie garandeert de kenmerkende, soepele elektrische rijbeleving met daarbij de extra scherpte van sportauto's.

'NISMO is terug in Europa! We brengen ons opwindende merk terug met een nieuw, fris model. Nu we onze line-up elektrificeren, is het heel belangrijk dat we óók opwindende, hoogwaardige modellen blijven aanbieden voor de NISMO-liefhebbers. De Ariya NISMO heeft de perfecte balans tussen de directe acceleratie van een volledig elektrische personenauto en de mechanische verfijning van een sportauto. Dat resulteert in een hoogwaardige, opvallende auto voor dagelijks gebruik, waarmee je je onderscheidt van de massa!', zegt Mayra González, Divisional President Marketing & Sales van Nissan Europe.

Aerodynamische details en NISMO-afstelling
De volledig elektrische Ariya NISMO is uitgerust met aerodynamische details die de luchtweerstand verminderen en op hogere snelheden extra neerwaartse druk genereren. De sportieve Nissan is daarnaast technisch op een aantal punten verfijnd en biedt een specifieke NISMO-afstelling gericht op rijdynamiek. Hij levert zijn sportieve prestaties dankzij aangepaste Vehicle Dynamics Control in combinatie met banden met extra hoge grip. Verder is de e-4ORCE-technologie nauwkeurig afgestemd op een optimale krachtverdeling over de wielen.

De door NISMO aangepaste afstemming van de e-4ORCE-technologie maximaliseert de prestaties van zowel de voor- als de achterwielophanging. Het zorgt ook voor optimale tractie onder alle weersomstandigheden, zonder dat dat ten koste gaat van de sportautoachtige precisie. Extra precisie bieden ook de aangepaste en exact afgestelde remmen, zodat die betrouwbare remkracht bieden, of het nu regent of dat de zon schijnt!

Exclusief premium interieur
Het interieur heeft door zijn strakke, zwarte uitvoering een exclusieve premiumsfeer. Pittig rode accenten zorgen voor extra stijl en verfijning, wat versterkt wordt door de speciale NISMO-stoelen. Die stoelen doen denken aan de kuipjes van een Formule E-auto en garanderen een optimale pasvorm en maximaal comfort.

Tijdens het laatste raceweekend van dit seizoen van de Formula E – de London E-Prix die plaats vindt op 20 en 21 juli – hebben bezoekers een unieke kans om de Ariya NISMO voor het eerst te zien. Nissan neemt deel aan de Formula E omdat die raceserie het toppunt is van innovatie op het gebied van elektrische technologie.

Bekijk de video van de Nissan Ariya NISMOOpent in een nieuw tabblad.. Later dit jaar volgt meer informatie over de auto.

Getagged onder:
nissan
Laatst aangepast op dinsdag, 16 juli 2024 21:33

Gerelateerde items (op tag)

Nissan Benelux breidt uit

Strombeek-Bever – Nadat het hoofdkantoor vele jaren in Aartselaar was gevestigd heeft Nissan Benelux onlangs haar intrek genomen in nieuwe kantoren in Strombeek-Bever. Er zijn op dit moment veel nieuwe introducties bij Nissan Benelux.

Nissan wil in 2024 volop elektrificeren

Nissan, pionier op het gebied van emissievrije mobiliteit met de LEAF, zal vanaf nu focussen op 100 procent elektrische mobiliteit in Europa. Dat staat in de toekomstplannen van de autofabrikant. Er wordt ook 3 miljard pond in de Nissan-fabrieken in het Verenigd Koninkrijk geïnvesteerd.

Nissan X-Trail e-POWER met e-4ORCE bewijst zich in Aragon Baja Rally

Aartselaar – Een team van toegewijde technici van Nissans technische centrum in Barcelona heeft de loodzware Baja Aragon Rally succesvol weten te trotseren in een aangepaste X-Trail e-POWER e-4ORCE. Tijdens de twee intense etappedagen (27-28 juli) werden meer dan 500 kilometers afgelegd over veeleisend en onvergefelijk terrein, met een volledig ongewijzigde e-POWER aandrijflijn.