Fabian Lurquin samen met Dacia klaar voor een grote uitdaging

maandag, 09 september 2024 14:28
Fabian Lurquin samen met Dacia klaar voor een grote uitdaging

Fabian Lurquin is al drie seizoenen de vaste corijder van Fransman Sébastien Loeb. Hij bereidt zich voor op een nieuw hoofdstuk van zijn reeds goed gevulde sportieve carrière, dit keer met een Dacia Sandrider die hij met de negenvoudige rallywereldkampioen zal delen.

 

“Deze week trek ik richting Marokko, om er onze derde grote testsessie af te werken en de nieuwe Dacia Sandrider verder te ontwikkelen”, blikt onze landgenoot vooruit. “Onmiddellijk daarna werken we de eerste wedstrijd van ons programma af, de Rally van Marokko. Eigenlijk is dat een laatste test op ware grootte, ter voorbereiding op de belangrijkste wedstrijd van het jaar, de Dakar in januari.”

Een tevreden ambassadeur
Sinds kort is Fabian Lurquin ook ambassadeur voor Dacia. Onlangs nam hij zijn persoonlijke Duster in gebruik. De veertiger zit nu zowat dagelijks aan het stuur van een All-New Duster HYBRID 140. “Ik moet toegeven, ik keek mijn ogen uit”, stelt de Luikenaar met een brede glimlach. “Kijk, als ambassadeur sta je voor de ideeën en de waarden van het merk, en het is heel aangenaam vast te kunnen stellen dat je die ook effectief in je wagen van alledag kan terugvinden. Deze Dacia mag er dan als een stoere avonturier uitzien, aan het stuur geeft de auto de indruk best licht en wendbaar te zijn. Bovendien is het ook een bijzonder comfortabele auto, met een heel aantrekkelijk design. Als ik aan het merk Dacia denk, dan zijn ‘eenvoud’ en ‘efficiëntie’ de eerste kenmerken die bij me opkomen. Kortom, deze Duster beschikt over een prijs/kwaliteitverhouding die moeilijk te verbeteren is.”

Bekendheid van het merk
Guy Vandenbranden, managing director van Dacia Belux, kijkt heel erg uit naar het wedstrijddebuut van de Dacia Sandrider en is helemaal in zijn nopjes door de samenwerking met Fabian Lurquin. “We zijn heel blij dat we met Fabian over zo een prestigieuze en talentvolle ambassadeur kunnen beschikken. Hij past perfect bij de waarden van het merk. Naast het sportieve aspect draagt de deelname van Dacia aan de grootste rallyraids zeker bij tot de bekendheid van het merk. Ook de ambassadeursrol van Fabian levert het imago van Dacia in België en Luxemburg een ware boost op.”

De splinternieuwe derde generatie van de Duster is beschikbaar met verschillende motorversies – HYBRID 140, TCe 130 en ECO-G 100 – en vormt één van de pijlers van de ontwikkeling van het merk Dacia, dat zowel op de Europese als Belgische markt stevig in de lift zit. “Dacia hoort bij tien best verkochte merken van Europa, waarbij de Sandero over alle distributiekanalen heen de best verkochte auto is. Guy Vandenbranden vervolgt : “Deze nieuwe Duster zet ook op het vlak van prestaties een grote stap voorwaarts, dankzij het CMF-B-platform, dat over een nog robuuster en assertiever design beschikt. Verder worden ook duurzamere materialen en hybride motoren gebruikt, en ook nieuwe technologieën die de veiligheid en het comfort ten goede komen. We zijn er van overtuigd dat Fabian Lurquin en zijn gezin maximaal van deze Duster zullen genieten, want het blijft de gezins-SUV met de beste prijs/prestatieverhouding op de markt.”

Getagged onder:
dacia
Laatst aangepast op vrijdag, 06 september 2024 14:30

Gerelateerde items (op tag)

Dacia Sandriders klaar voor hun eerste avontuur in Marokko

Deze week beleven de Dacia Sandriders hun competitiedebuut en verschijnen Nasser Al-Attiyah / Édouard Boulanger, Cristina Gutiérrez / Pablo Moreno en Sébastien Loeb / Fabian Lurquin aan de start van de Rally van Marokko (6-11 oktober). Deze hoogstaande wedstrijd van het FIA Wereldkampioenschap Rally-Raid 2024 fungeert als een echt oefenterrein voor de Dakar Rally, die in januari wordt gereden in Saoedi-Arabië.

DACIA: 1.000.000 VERKOCHTE LPG-VOERTUIGEN

Sinds 2010 biedt Dacia een bifuelmotor op benzine en lpg aan. Eind juli 2024 had het merk al meer dan een miljoen lpg-voertuigen verkocht in de landen waar deze krachtbron wordt gecommercialiseerd.

Nieuwe Dacia Spring : nog verleidelijker, nog steeds even elektriserend

Spring, het eerste zuiver elektrische model van Dacia, heeft de emissievrije mobiliteit binnen zijn commercialiseringsgebied toegankelijk gemaakt voor een zo groot mogelijk publiek. Hij werd in 2021 gelanceerd en was in 2022 en 2023 de op twee na meest verkochte elektrische auto aan particulieren. In het totaal werden er sinds zijn lancering wereldwijd al meer dan 150.000 Dacia's Spring ingeschreven.