Hyundai Motor Company en Škoda Group gaan samenwerken aan de ontwikkeling van waterstof en energiezuinige oplossingen voor mobiliteit

vrijdag, 20 september 2024 18:01
Hyundai Motor Company en Škoda Group gaan samenwerken aan de ontwikkeling van waterstof en energiezuinige oplossingen voor mobiliteit

Hyundai Motor Company en Škoda Group hebben een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekend om samen te werken aan het opzetten van een ecosysteem voor waterstofmobiliteit.

Ken Ramírez, Executive Vice President en Head of Global Commercial Vehicle and Hydrogen Business bij Hyundai Motor Company, en Petr Novotný, CEO van Škoda Group, ondertekenden het MOU tijdens de Korea-Czech Republic Business Summit in Praag.

“Ons partnerschap met Škoda Group heeft als doel de invoering van waterstof te versnellen, wat zou bijdragen aan de vooruitgang van waterstoftechnologie en koolstofneutraliteit op wereldwijde markten, waaronder Tsjechië,” zei Ken Ramírez. “Samen met Škoda Group streven we ernaar om de snel groeiende waterstofactiviteiten te leiden door positieve synergieën te creëren tussen onze brandstofceltechnologie en de mobiliteitsproducten en -projecten van Škoda Group.”

“Wij geloven dat waterstof, naast energie-efficiënte oplossingen, een essentiële rol zal spelen in de transformatie van mobiliteit voor een duurzamere toekomst. Onze samenwerking met Hyundai Motor Company is erop gericht ons in staat te stellen over de landsgrenzen heen te kijken en bredere markten te verkennen waar deze technologieën een grotere impact kunnen hebben. Door samen te werken kunnen we innovatieve, milieuvriendelijke oplossingen brengen aan het wereldwijde mobiliteitsecosysteem en schonere energie bevorderen in de gebieden waar dat het meest nodig is,” aldus Petr Novotný, CEO van Škoda Group.
Het MOU heeft betrekking op onderzoek naar de toepassing van waterstof-brandstofcelsystemen en -technologieën, onderzoek naar de toepassing van energie-efficiënte oplossingen voor mobiliteitsprojecten en -producten, en onderzoek naar de mogelijkheden van het waterstofecosysteem en de waardeketen buiten de mobiliteit.

Beide partijen delen de visie dat waterstof een belangrijke pijler wordt voor een duurzame samenleving, te beginnen met mobiliteit. Als onderdeel van het MOU zullen de partijen de mogelijkheid onderzoeken dat Hyundai zijn brandstofcelsysteem en -technologie deelt, om zo bij te dragen aan de versnelling van milieuvriendelijke mobiliteit op wereldwijde markten waar Škoda Group actief is, waaronder Tsjechië.

Hyundai Motor Company en Škoda Group zullen ook haalbaarheidsstudies uitvoeren voor brandstofceltoepassingen voor divers gebruik buiten de mobiliteit. Door gebruik te maken van zijn wereldwijde expertise en inzichten in het gebruik van verschillende waterstoftoepassingen in zowel de mobiliteits- als de energiesector, is Hyundai klaar om een centrale rol te spelen in de energietransitie.

Hyundai Motor Group zet zich in om een waterstofmaatschappij op te bouwen onder de merknaam HTWO, de business voor de waterstofwaardeketen, die de bedrijven en filialen van de groep omvat en elke fase van de hele waterstofwaardeketen mogelijk maakt.

Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) in Nošovice, opgericht in 2008, heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 350.000 voertuigen. De fabriek wordt beschouwd als een van de modernste autofabrikanten in Europa en was ook de grootste buitenlandse investering in Tsjechië.

Getagged onder:
hyundai skoda
Laatst aangepast op vrijdag, 20 september 2024 18:02

Gerelateerde items (op tag)

Inster: Compacte auto, grote mogelijkheden

Auto's in de stad moeten steeds veelzijdiger en milieuvriendelijker zijn, en de gloednieuwe Hyundai INSTER gaat met zijn geavanceerde technologieën binnen het segment van stadsauto's de uitdaging aan. Door een uitrusting te bieden die vooral kenmerkend is voor auto's uit een hoger segment, is dit model in de elektrische Hyundai line-up niet alleen een praktische keuze voor stadsritten, maar ook een overtuigende optie voor wie op zoek is naar geweldige voorzieningen in een compact pakket. INSTER zet een nieuwe maatstaf voor auto's van dit segment.

Nieuwe Santa Fe

De vijfde generatie van de Santa Fe introduceert het 'Open for More'-concept, dat de nadruk legt op stedelijke functionaliteit en buitenplezier. De nieuwe Santa Fe is uitgerust met eersteklas gemaks- en comfortvoorzieningen, waaronder heel wat wereldprimeurs, primeurs in zijn klasse en baanbrekende technologieën. Hyundai's pionierswerk op het gebied van SUV's wordt geïllustreerd door de Santa Fe, de allereerste SUV van het bedrijf. In 22 jaar tijd werden er alleen al in Europa meer dan 450.000 exemplaren van Santa Fe verkocht, wat zijn blijvende populariteit op het continent aantoont. Klanten van Santa Fe zullen opgezet zijn met unieke designverbeteringen, meer ruimte en geavanceerde technologische mogelijkheden.

Nieuwe Hyundai Tucson

Tucson van de vierde generatie heeft een facelift gekregen met vernieuwd binnen-en buitendesign en nieuwe technologische, connectiviteits- en veiligheidsvoorzieningen.

Volledig elektrische Škoda Elroq: de stoere compacte SUV van Škoda

Škoda komt met een nieuwe, volledig elektrische compacte SUV. Deze Elroq, waarvan de wereldpremière staat gepland voor begin oktober, breidt het elektrische SUV-gamma van Škoda binnenkort uit naar het A-SUV-segment – het grootste segment in Europa qua verkoopaantallen. Met zijn elegante looks is de nieuwe SUV het eerste Škoda-model dat is vormgegeven volgens de nieuwe Modern Solid designtaal van het merk. Met een riant ruimte-aanbod, waaronder een bagageruimte met een inhoud van 470 tot 1.580 liter, compacte buitenmaten en slimme opbergmogelijkheden is de Elroq de perfecte metgezel, zowel in de stad als daarbuiten. Een vermogen van 125 kW tot 220 kW (afhankelijk van de uitvoering), een actieradius van meer dan 560 kilometer* (WLTP) en een laadtijd van minder dan 28 minuten maken hem ook tot een ideale reisauto voor lange ritten. De introductie van de Škoda Elroq markeert het begin van Škoda’s nieuwe offensief van volledig elektrische auto’s, dat de introductie van zes batterij-elektrische modellen voor de komende jaren omvat.