Tesla trekt bètaversie Autopilot terug na 24 uur

dinsdag, 26 oktober 2021 20:07
Tesla trekt bètaversie Autopilot terug na 24 uur

Minder dan 24 uur na de lancering zag Tesla zich genoodzaakt de bètaversie van zijn autonome rijhulpsysteem Autopilot terug te trekken wegens softwareproblemen.

Tesla heeft softwarebugs ontdekt in de bètaversie van zijn Full Self Driving-systeem (FSD). Om veiligheidsredenen heeft de Amerikaanse constructeur besloten deze update te trekken, minder dan 24 uur na de activatie. Tesla wordt momenteel onderzocht door de Amerikaanse agentschap voor verkeersveiligheid NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) en wil niet opnieuw onder vuur komen liggen. De door de gebruikers gemelde softwareproblemen met de bètaversie betreffen onder meer valse botswaarschuwingen. Ook de automatische remfunctie zou niet naar behoren gewerkt hebben.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
tesla

Gerelateerde items (op tag)

Test: Tesla Model X Plaid

Space X

Het topmodel bij Tesla luistert naar de naam Model X en is er al sinds 2015. Deze krijgt nu een update en komt met een topmodel met prestaties om duizelig van te worden. Wij gingen op pad met de Tesla Model X Plaid.

Tesla moet alle FSD-wagens terugroepen in de VS

Maar liefst 363.000 Tesla's krijgen te maken met een recall omdat het Full Self Driving-systeem als onveilig is bevonden door de Amerikaanse NHTSA. Een troost voor de klanten: het probleem kan verholpen worden met een update.