Human First Program - Safety by Renault

donderdag, 26 januari 2023 08:09
Human First Program - Safety by Renault

Al meer dan vijftig jaar stelt Renault alles in het werk om bestaande veiligheidssystemen te optimaliseren en de systemen van morgen te ontwikkelen. Sinds 1970 werden er al meer dan tweeduizend patenten voor veiligheidssystemen aangevraagd. Dat werk heeft – samen met de maatregelen van de ‘Service Routière’ en de opeenvolgende regeringen – geholpen om 350.000 levens te redden en 5,8 miljoen mensen te behoeden voor letsels, aldus Stéphane Buffat, directeur van het Laboratoire d’Accidentologie, de Biomécanique et du Comportement Humain.

‘Human first’-programma, de veiligheidsvisie van Renault

Het ‘human first’-programma dat Renault in 2023 lanceerde, maakt het mogelijk om alle veiligheidsinitiatieven van het merk aan het grote publiek voor te stellen en Renault te positioneren als een technologisch en menselijk merk. Het is namelijk het resultaat van een samenwerking tussen ingenieurs, veiligheidsexperts, product managers, het LAB en de hulpdiensten (brandweer). Samen met de jongste technologische innovaties zoals AI stellen ze Renault vandaag in staat om zich te onderscheiden.

De aanpak van Renault gaat veel verder dan het ontwerpen van veilige wagens. Het merk tracht iedereen te beschermen, niet alleen de automobilisten. In een tijd waarin andere transportmiddelen (elektrische step en fiets) aan populariteit winnen en waarin we allemaal met familie, vrienden of collega’s voetgangers, fietsers of automobilisten zijn, engageert Renault zich om iedereen op de weg te beschermen. 

“Wat is er beter dan veiligheid en de aanzienlijke R&D-investeringen die daaruit voortvloeien om de transitie [ingezet door Luca de Meo] van een traditionele autoconstructeur naar een marktleider in mobiliteitstechnologieën & -diensten te illustreren?” Arnaud Belloni, VP Renault Brand Global Marketing 

Het ‘human first programma’ steunt op drie belangrijke assen om ieders veiligheid te verzekeren:

1. Ongevallen voorkomen door geavanceerde rijhulp- en veiligheidssystemen te ontwikkelen: het Renault-gamma telt meer dan 36 rijhulpsystemen en 60 veiligheidsvoorzieningen die het risico op en de ernst van aanrijdingen en letsels beperken.
2. Ongevallen behandelen, door een uniek partnerschap met brandweerlieden uit heel Europa op te zetten: deze werkwijze heeft al geleid tot de opleiding van meer dan 5.000 brandweerlieden in 33 landen en tot belangrijke innovaties op het vlak van ‘post-crash’-veiligheid zoals de 'Fireman access’ of ‘QRescue Renault’, die de interventietermijnen voor hulpverleners aanzienlijk inkorten.
3. Het aantal ongevallen verminderen door massaal te investeren in R&D: met de ontwikkeling van interieurtechnologieën zoals de safety score, de safety coach en geconnecteerde diensten.

Een compleet en internationaal communicatiesysteem

Dit programma zal in de loop van het jaar worden gepromoot via alle kanalen van het merk: op televisie met een spot van 30 seconden, digitaal met een onuitgegeven documentaire over de samenwerking tussen brandweerlieden en Renault, en op tal van andere media. De televisiespot, geregisseerd door Publicis Conseil en Renault, werd geproduceerd door het regisseursduo Les Réalité en in januari in Frankrijk uitgezonden in het kader van de campagne over de resoluties van Renault. Vanuit het standpunt van een bestuurder ontdekt men er verschillende weggebruikers (voetgangers, fietsers, motorliefhebbers enz.), in uiteenlopende situaties. Aan het einde van de spot wordt de bestuurder zelf een voetganger zodra ze uit haar voertuig stapt. Zo begrijpen we dat we vandaag allemaal gebruikers tegelijk zijn en dat de technologieën van Renault (rijhulpsystemen, QRescue, safety coach) dienen om de veiligheid van iedereen in elke situatie te verbeteren.

De campagne zal worden uitgerold in Europa, Latijns-Amerika en India, met uitzendingen op tv in Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland en digitaal in de rest van Europa en eind 2023 ook in Latijns-Amerika en India.

 

Getagged onder:
renault
Laatst aangepast op donderdag, 26 januari 2023 08:12

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Renault Captur : de auto om in te leven uit segment B

Captur is 'de auto om in te leven’ uit het B-segment. Hij is een veelzijdig multitalent, hij heeft zowel compacte buitenafmetingen (4,23 m) als een ruim interieur dat moduleerbaar is en zich aanpast aan het gebruik van klanten, zowel in de stad als buiten de platgetreden paden. De klanten stellen vooral de hoge rijhouding op prijs. Deze zorgt voor een vlotte toegang tot de wagen en een goed zicht op de weg. Deze kwaliteiten verklaren het commerciële succes sinds zijn debuut 10 jaar geleden, met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren in 90 landen over de hele wereld.

Renault Captur meet zich op zijn beurt de nieuwe designtaal van het merk aan die werd ingezet door Gilles Vidal, Design Director van het merk Renault. Deze nieuwe stijl, gekenmerkt door strakke lijnen en precieze details, speelt met licht en materialen voor een meer waarderende en dynamische perceptie. Met zijn volledig nieuwe voorkant oogt Nieuwe Captur statusverhogend.

In een markt van de stads-SUV's die vandaag 50% van de verkoop in het B-segment vertegenwoordigen (en zelf 30% van de totale markt), wil Nieuwe Renault Captur een referentiemodel blijven door zijn veelzijdigheid, zijn tweekleurige koetswerkuitvoeringen, zijn onovertroffen plaatsaanbod en zijn technologische en ingenieuze uitrusting te behouden. Naast die kwaliteiten die het DNA van Captur uitmaken, beschikt deze volgende generatie ook over nieuwe troeven. De meer expressieve koetswerk- en interieuraankleding transformeert in een unieke combinatie van elegantie en sportiviteit met de nieuwe Esprit Alpine-uitvoering. Het interieur wordt in de verf gezet door volledig nieuwe zetelbekledingen en nieuwe dashboardschermen. Het multimediasysteem OpenR Link met Google, dat naargelang de versie beschikbaar is, biedt het beste van de technologie aan boord, met Android Automotive 12, een wereldprimeur in het B-segment. Dankzij een volledig nieuwe elektronische architectuur staat de veiligheid centraal met rijhulpsystemen van de nieuwste generatie, waaronder voorspellend hybride rijden en Active Driver Assist, voor een gedelegeerde rijervaring van niveau 2.

Afhankelijk van het land van commercialisatie zal Nieuwe Renault Captur worden aangeboden met vijf motorversies, waaronder de E-Tech full hybrid-motor met 145 pk, die vandaag in de smaak valt bij meer dan 41% van de Franse klanten. Om meer rijplezier en een dynamischer rijgedrag te verzekeren, werden het onderstel en de afstelling van de stuurbekrachtiging herzien. Het Extended Grip-systeem, dat verkrijgbaar is op bepaalde versies, optimaliseert de tractie, ongeacht de wegomstandigheden.

Nieuwe Renault Captur wordt nog steeds gebouwd in de fabriek van Valladolid en zal vanaf april 2024 in Europa worden gecommercialiseerd.

Scenic E-Tech electric – Vijf generaties geboren in Douai

De vijfde generatie van Scenic E-Tech electric, die binnenkort wordt gecommercialiseerd, loopt van de band in Douai, de vestiging waar het model in 1996 het levenslicht zag. Niemand kan ons meer vertellen over de evolutie van dit iconische model en van de fabriek waar het wordt gebouwd, dan afdelingshoofd Franck Lucas, die dit jaar 41 jaar dienst heeft in de vestiging. Franck heeft van bij zijn debuut deelgenomen aan de productie van elke Scenic-generatie en was getuige van de technologische vooruitgang van de opeenvolgende generaties, maar ook van de verbeteringen die werden aangebracht aan de werkposten en productiemethoden in de fabriek. We praten met Franck over de evolutie van deze Franse industriële parel van Renault, die nog steeds dezelfde teamgeest weet te genereren als in zijn beginjaren.