Test: Renault Espace E-Tech Full Hybrid Esprit Alpine, Mono-SUV

zondag, 28 januari 2024 17:58
Test: Renault Espace E-Tech Full Hybrid Esprit Alpine, Mono-SUV

Iedereen herinnert zich nog de Renault Espace. Toen de eerste generatie in 1984 gelanceerd werd, was dit – samen met de ter ziele gegane Chrysler Voyager – de pionier onder de monovolumes, oftewel de MPV voor multi-purpose vehicle. Met vijf- of zeven plaatsen die op allerlei manieren moduleerbaar waren. Ondertussen zijn wij aan de zesde generatie van die Espace toe. Wij gaan na of hij zijn oorsprong als monovolume kan waarmaken.

Grand Austral 
De nieuwe Espace ziet er eigenlijk een beetje uit als een Austral, met dat verschil dat hij achteraan wat langer en breder uitvalt en hij over een derde zitrij beschikt. De derde zitrij bestaat uit 2 opklapbare zitjes. Die zijn echter niet geschikt voor volwassenen naar ons oordeel. Tenzij je lenig genoeg bent en het figuur hebt van olympisch kampioene Nina Derwael. De toegang tot de zitjes verloopt door de achterbank om te klappen en te verschuiven. En doordat de achterbank ook vast is, kunnen wij bij de Espace niet echt spreken van een monovolume. Wie geen nood heeft aan die zeven plaatsen, kan gratis opteren voor een vijfplaatser. 

Hybride
Ook in de aandrijving heeft de Espace de genen van de Austral overgenomen. Met dat verschil dat hier enkel de hybride-motorisatie beschikbaar is. Het gaat om een 1,2 liter driecilinder turbomotor die de voorwielen aandrijft en dit doet via een vierbak zonder koppeling aan de ene zijde en daarbij de hulp krijgt van een elektromotor van 70 pk die eveneens de voorwielen aandrijft met behulp van een tweeversnellingsbak. De transmissie van de benzinemotor schakelt dan weer via een tweede elektromotor van 25 pk en die indien nodig als generator dient voor de eerste elektromotor. Het geheel levert een gecombineerd vermogen van 200 pk. De werking van het schakelmechanisme is prima, ware het niet dat je af en toe een aarzeling merkt als je veel vermogen vraagt of het gaspedaal wat dieper intrapt. Precies of de versnellingsbak moeite heeft om de juiste verhouding te kiezen. Wij hadden het gevoel dat dit hier iets uitgesprokener was dan bij de test van de Austral, die wij eerder dit jaar reden. Dat wilt zeggen dat de aandrijving en hybride-combinatie niet houdt van een zware voet of enige vorm van sportief het gas erop te houden.

Rijden
Het onderstel voelt tijdens het rijden best af en toe wat stug aan, maar algemeen genomen is dit vooral een comfortabele auto. De grip is zeker voldoende, maar van enig dynamisme is alvast geen sprake. Maar daar is niets mis mee, de Espace-klanten zullen eerder mikken op het aangenaam comfort en de ruimte die de auto biedt.  Als er al enige vorm van plezier is, dan is het bij het parkeren of manoeuvreren, vermits de Espace in de Iconic- of Esprit Alpine-uitvoering standaard over vierwielbesturing beschikt. Iets waar wij zeer over te spreken zijn, je draait en keert de auto op een zakdoek als het ware.

Interieur
Zoals reeds gezegd, binnenin is het aangenaam vertoeven.  Ook de bedieningen zijn voldoende gebruiksvriendelijk en makkelijk in gebruik.  Het infotainment met Google Automotive is een aanrader, en de Espace beschikt over een aantal fysieke bedieningstoetsen onderaan het infotainment.  Altijd handig, wij zijn fan. De algemene afwerking is zeker correct. Wat uitrusting betreft, is het enkel jammer dat wie een lederen interieur wilt, voor de Iconic-versie dient te kiezen. Ook de keuze van velgen bijvoorbeeld is gelinkt aan een uitrusting, waardoor personalisering beperkt is. Maar dergelijke zaken drukken dan ongetwijfeld de prijs.

Zeven plaatsen voor minder dan 50.000
De Renault Espace is er vanaf 43.900 euro in de Techno-versie. Voor een sportiever uitziende Esprit Alpine ben je 46.900 euro kwijt en als topversie Iconic dien je 48.900 euro op zij te leggen. Een zevenzitter beneden de 50.000 euro is volgens ons nergens anders verkrijgbaar. 

De nieuwe Renault Espace pakt standaard uit met zeven plaatsen, al zijn die achterste plaatsen niet voor iedereen bestemd. De modulariteit is bijgevolg niet vergelijkbaar met zijn voorgangers, waardoor hij eerder een SUV is dan een echte monovolume.  Hij rijdt zeker vlot, maar niet sportief. De troef is vooral comfort en zijn vierwielsturing bij manoeuvreren. Tot slot is zijn prijs volgens ons concurrentieel. 

PLUS

vierwielsturing
zuinigheid
wegligging en dynamiek

MIN

af en toe aarzelende versnellingsbak
verwacht geen monovolume
weinig personalisering mogelijk

tekst: Filip Dewulf
foto’s: Renault

 

Getagged onder:
renault

Gerelateerde items (op tag)

Design Talks: wanneer ecodesign de toekomst van de auto herdefinieert

Als autobedrijf van de volgende generatie en conform zijn engagementen op het vlak van duurzame ontwikkeling, herdefinieert Renault Group het design van zijn voertuigen door hun ontwerp grondig te herzien. In een exclusieve reeks met de titel ‘Design Talks’ verwelkomt Gilles Vidal, Directeur Design van Renault en Ampere, gasten om te praten over inspiratie, emoties, wat het design vandaag bepaalt en hoe dat zich vertaalt in de Renault-modellen. Cléa Martinet, directeur duurzame ontwikkeling bij Renault Group, bijt de spits af en is de eerste genodigde van onze ontwerper. Het thema: design als katalysator voor een duurzaam engagement, daar waar de aantrekkingskracht van elektrische wagens samenvalt met de mobiliteit van morgen. Laat u onderdompelen in boeiende gesprekken over ecodesign, met de gloednieuwe Renault Scénic E-Tech electric in de hoofdrol.

Test: Renault Espace E-Tech Full Hybrid Esprit Alpine, Mono-SUV

Iedereen herinnert zich nog de Renault Espace. Toen de eerste generatie in 1984 gelanceerd werd, was dit – samen met de ter ziele gegane Chrysler Voyager – de pionier onder de monovolumes, oftewel de MPV voor multi-purpose vehicle. Met vijf- of zeven plaatsen die op allerlei manieren moduleerbaar waren

Ondertussen zijn wij aan de zesde generatie van die Espace toe. Wij gaan na of hij zijn oorsprong als monovolume kan waarmaken

Een unieke artistieke samenwerking tussen Renault en rapper Scylla voor Nieuwe Renault Clio E-Tech full hybrid

De videoclip van 3min20, gezamenlijk ontwikkeld, geproduceerd en georkestreerd door Renault, Publicis Conseil en Start-Rec, roept de vragen op van onze maatschappij en het touwtrekken tussen twee tegengestelde elementen: zwart of wit, vriendschap of liefde, het vergankelijke of het oneindige. De metaforische en artistieke beelden die in de clip worden gebruikt, illustreren de contrasterende keuzes waar we voor staan.