De eerste beelden van Renault 4 E-Tech electric onthuld

dinsdag, 01 oktober 2024 17:59
De eerste beelden van Renault 4 E-Tech electric onthuld

Renault 4, gelanceerd in 1961, was een iconische auto die een revolutie teweegbracht op de automarkt. Als eerste model met voorwielaandrijving voor particulieren bij Renault onderscheidde hij zich door zijn vlakke vloer, die mogelijk werd gemaakt door het ontbreken van een transmissietunnel. Deze kenmerken maakten er een veelzijdige auto van met een volume dat tegelijk geschikt was voor de stad en het platteland, voor de week en het weekend, voor werk en vakantie. Hij werd ontwikkeld om mee te zijn met zijn tijd, in een snel veranderende maatschappij, en kende al snel een groot succes. Renault 4, waarvan meer dan 8 miljoen exemplaren werden gebouwd, was een populaire keuze in meer dan 100 landen.

Renault 4 E-Tech electric blijft trouw aan zijn voorvader en toont zich ook veelzijdig. Hij past zich aan onze tijd aan: een 100% elektrische motor, charismatisch en modern design. Met een lengte van 4,14 meter vult Renault 4 E-Tech Electric het aanbod van het merk in het elektrische B-segment perfect aan, naast Renault 5 (3,92 m).  Hij staat ook op het AmpR Small-platform, dat hem een laadvolume geeft dat tot de beste in zijn categorie behoort, zonder toegevingen te doen op het vlak van wendbaarheid en comfort. Renault 4 E-Tech electric, geassembleerd in de fabriek van Maubeuge, wordt in 2025 op de markt gebracht.

De eerste officiële beelden van Renault 4 E-Tech electric
Nog voor zijn officiële voorstelling op 14 oktober op het Autosalon van Parijs onthult Renault enkele details van het koetswerkdesign. Deze charismatische wagen is een doordachte mix van elegantie en veelzijdigheid.

Radiatorrooster
Het horizontale radiatorrooster wordt afgebakend door een strakke, doorlopende lichtstrook met ronde led-lichtblokken aan de uiteinden. Renault 4 E-Tech electric is het eerste voertuig van Renault met een verlicht embleem in het midden van de voorkant. Hoewel het gezicht van Renault 4 E-Tech electric spontaan doet denken aan zijn voorvader uit de sixties, onderscheidt hij zich door technologische moderniteit en originaliteit.

Logo 4
In plaats van de naam van de wagen is een iconische "4" in satijnglans aangebracht op de kofferklep.

Achterlichten
Velen van ons herinneren zich de driedelige verticale capsulevormige achterlichten van de 4L. Die worden vandaag opnieuw geïnterpreteerd volgens de huidige technologieën en hedendaagse esthetische trends en dragen bij tot de originele persoonlijkheid van Renault 4 E-Tech electric. De glanzend zwarte omlijsting geeft hem een vleugje raffinement en visuele verfijning

Zijruit
Renault 4 E-Tech electric behoudt de befaamde trapeziumvormige zijruit, die precies boven het achterwiel is geplaatst. Ze verlengt het zijdelingse glasoppervlak en was een van de blikvangers van de 4L.

Sculpturen onderaan de deur
Ter herinnering aan de plastic beschermingen van de laatste generaties van de 4L worden de flanken van Renault 4 E-Tech electric geaccentueerd door 3 parallelle lijnen, gesculpteerd in het koetswerk zelf.

Met hun perfect beheerste volume structureren ze het profiel van de wagen.

Wielkasten
In het verlengde van de voorruitstijlen verwijst de aanwezigheid van een sticker naast de wielkast naar de typische uitsnijding van de voorvleugels van de 4L van weleer.

Spoiler
De aflopende daklijn zorgt voor een analogie met de achterkant van de 4L. De toevoeging van een aerodynamische spoiler aan het uiteinde geeft het silhouet van de wagen een dynamische toets.

Achterklep
De helling van de achterklep ten voordele van een bijzonder lage laaddrempel is een van de sterke kenmerken van Renault 4 E-Tech electric.

Bumpers
Hoewel er geen sprake meer is van verchroomde bumpers, zoals in de jaren zestig, noch van rubberen bufferzones, zijn de voor- en achterbumpers voorzien van stootranden, als vormelijke knipoog naar de 4L.

Stoffen open dak
Net als zijn voorvader kan in Renault 4 E-Tech electric met de haren in de wind worden gereden, naargelang de versie. Het stoffen dak heeft een grote opening die een ongeëvenaard gevoel van vrijheid biedt.

R4 R Pass, de snelpas om bij de eerste klanten te horen
Net als bij de lancering van Renault 5 E-Tech electric is de exclusieve ervaring van prioritaire bestelling en levering ook mogelijk bij Renault 4 E-Tech electric.  Zo kunnen klanten met een R4 R Pass in avant-première en 15 dagen voor de opening van de bestellingen voor het grote publiek een Renault 4 E-Tech electric bestellen in het Renault-net. Door hun bestelling te plaatsen tijdens deze exclusieve periode, genieten ze een prioritaire levering van hun voertuig, dankzij een geprioriteerde productie.

De R4 R Pass zal voor € 150 beschikbaar zijn op de website https://nl.renault.be/elektrische-wagens/renault4-teaser/r-pass.html vanaf 1 oktober 2024 in België.

Er zal bijzondere aandacht worden besteed aan de houders van een R4 R Pass, die kunnen profiteren van tal van voordelen zoals een schaalmodel dat naar hen thuis wordt gestuurd en uitnodigingen voor exclusieve evenementen.

De R4 R Pass en de wt4-app, die voor de gelegenheid van naam is veranderd, bieden bevoorrechte toegang tot een selectie van in avant-première beschikbare informatie over Renault 4 E-Tech electric.

Getagged onder:
renault
Laatst aangepast op dinsdag, 01 oktober 2024 18:03

Gerelateerde items (op tag)

Testrit met Renault 5 E-Tech electric : meer rijplezier, uitzonderlijk gebruiksgemak

De originele Renault 5, een iconisch model, was resoluut vernieuwend en begeleidde miljoenen gezinnen bij een belangrijke overgang. Het was de tijd van de oliecrises, van nieuwe autotoepassingen en van de komst van een tweede wagen in het gezin. Als geen ander wist de ‘R5’ deze veranderingen in goede banen te leiden met zijn veelzijdige en zuinige karakter en dankzij slimme accenten die hem tot een waar pop-icoon maakten.

Het zou zinloos zijn geweest om Renault 5 te laten 'herrijzen' zonder voort te bouwen op dat erfgoed of zonder dat hij op zijn beurt zoveel mogelijk mensen een gedurfd antwoord kon bieden op de maatschappelijke en ecologische uitdagingen van zijn tijd. En zonder hem daarvoor de middelen te verschaffen…

Een 'adembenemend' design, een meeslepende rijervaring, aangenaam en eenvoudig te gebruiken elektrische en digitale technologie, en natuurlijk een lokale, verantwoorde en circulaire productie. Renault 5 E-Tech electric beschikt over alle troeven om de toonaangevende stadswagen van de elektrische transitie te worden.

90 procent minder CO2-e-uitstoot : een uitdaging die werkelijkheid wordt met Renault Emblème

De mobiliteit koolstofvrij maken is een belangrijke uitdaging in de strijd tegen de klimaatverandering. Een autobedrijf zoals Renault Group moet dan ook heel wat uitdagingen overwinnen: productie, energie, technologie, bevoorrading, snelheid enz. Om zijn doelstellingen te realiseren en netto koolstofvrij te zijn tegen 2040 in Europa en tegen 2050 in de rest van de wereld, moet het bedrijf zijn ontwerp- en productiemethoden voor voertuigen radicaal veranderen.

Renault Group en Suez bundelen hun krachten om de circulaire economie in de Europese autosector te versnellen

Renault Group en SUEZ, historische partners in de recyclage van metaalafval en de valorisatie van afgedankte voertuigen, versterken hun samenwerking door strategische overeenkomsten te ondertekenen om de ecologische transitie van de autosector te ondersteunen. Samen zullen Renault Group en SUEZ, een wereldmarktleider in de recyclage en valorisering van afval, The Future Is NEUTRAL in staat stellen om de ontwikkeling van zijn activiteiten te versnellen en zich te positioneren als een toonaangevende speler in de circulaire auto-economie.