FIAT Professional onthult nieuwe elektrisch line-up

mardi, 30 janvier 2024 18:17
FIAT Professional onthult nieuwe elektrisch line-up

Fiat lanceert nieuwe modellen in zijn bedrijfswagengamma: E-Ducato, E-Doblo en E-Scudo. De E-Ducato zorgt voor 30 % meer actieradius en met dezelfde eigenschappen en heeft een laadvermogen waarmee de Ducato het best verkochte voertuig in zijn segment is geworden. De nieuwe E-Doblò behoudt de binnenruimte volledig en zorgt voor een grote flexibiliteit en laadcapaciteit. De Scudo is nog slimmer en ook 100 % elektrisch.

“Deze voertuigen vertegenwoordigen de volgende generatie en bieden innovatieve, duurzame en elektrisch oplossingen om bedrijven in de toekomst te ondersteunen. FIAT Professional heeft een geschiedenis van pionieren op gebied van groenere en efficiëntere technologieën, met name met ons vlaggenschip, de Ducato, die van 204 tot 2021 8 jaar op rij marktleider is geweest. Vandaag zijn wij verheugd om de 1ste Ducato (100 % elektrisch) aan te kondigen als onderdeel van ons voortdurend engagement naar een betere toekomst. Onze focus blijft liggen op het creëren van milieuvriendelijke en inclusieve mobiliteitsoplossingen voor iedereen”, zegt Olivier Francois, FIAT & FIAT Professional CEO en Global Stellantis CMO, tijdens de voorstelling van het nieuwe gamma.

Nieuwe Ducato: een winnend model
De Nieuwe Ducato is er niet alleen op gericht om zijn leidende positie te bevestigen, maar ook op verbetering zodat hij altijd klaar is voor elke missie en om aan alle eisen van zijn klanten te voldoen met een multi-energie benadering dankzij een volledig nieuwe elektrische versie die wordt geleverd met nieuwe veiligheids-, comfort- en technologiekenmerken. Hij beschikt over een volledig ”in-house” elektrische versie met het beste bereik in zijn klasse, en een gloednieuw exterieur- en interieurdesign. De nieuwe Ducato wordt aangeboden tegen een gereduceerde prijs om hem toegankelijk te maken voor iedereen, in overeenstemming met de missie van het merk om dicht bij de klant te staan.

Eén van de belangrijkste innovaties van de E-Ducato 2024 is de nieuwe 110 kwh-batterij die zorgt voor de beste emissievrije ervaring in zijn klasse dankzij een autonomie tot 420 km in de WLTP-cyclus, waardoor de E-Ducato een topper is in zijn categorie en een bereik biedt van +30% ten opzichte van het vorige model. Een nieuwe krachtbron met een vermogen van 200 kW (270 pk) en een koppel van 410 Nm maakt het nieuwe aandrijflijnsysteem samen met de accu compleet. Het laadsysteem is ook volledig nieuw en bestaat uit twee standaard ingebouwde laders die tot 11kW AC of tot 150kW DC aankunnen om de accu snel op te laden in slechts 55 minuten. De nieuwe E-Ducato is uitgerust met een bijzonder krachtige voedingseenheid en drie rijmodi - Eco, Normal, Power - die zorgen voor de perfecte balans tussen prestaties en bereik (aanpasbaar door de bestuurder) door middel van verschillende acceleratie- en topsnelheidsprofielen, afhankelijk van de gekozen rijmodus. Het E-rijmodus kan worden geselecteerd via specifieke peddels op het stuurwiel om te kiezen tussen het meest regeneratieve remmen of de vrijloopmodus. Ook in de elektrische Ducato behoudt hij zijn laadcapaciteit tot 17 m3 en laadvermogen tot 1.500 kg.

Nieuwe E-Doblò: vernieuwing van een bestseller
de E-Doblò behoudt zijn aantrekkingskracht door nieuwe extra functies toe te voegen die beantwoorden aan de gebruiks- en nieuwe mobiliteitsbehoeften van klanten: een vernieuwd design, geoptimaliseerd rijplezier en veiligheid, een opgewaardeerde elektrische versie met een bereik tot 330 km en een warmtepomp voor een beter rendement en rijcomfort.
De alles omvattende efficiëntie van de wagen laat de bestuurder toe een topsnelheid van 135 km/u en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 11,2 seconden te bereiken.
De nieuwe elektrische Doblò is ook uitgerust met peddels voor de selectie van regeneratief remmen, beschikbaar in drie niveaus zodat de klant het gewenste regeneratieve remniveau kan kiezen. Er zijn drie rijmodi beschikbaar om de prestaties van de nieuwe E-Doblò te verbeteren: Normaal, Eco en Power. Op de nieuwe E-Doblò debuteert ook de innovatieve warmtepomp die het comfort voor de passagiers verbetert en tegelijkertijd bijdraagt aan de efficiëntie van het voertuig en dus aan het bereik. Dankzij de ingebouwde lader van 7,4 kW en een optionele driefasige lader tot 11 kW, kan de nieuwe E-Doblò efficiënt opladen, ongeacht de beschikbare infrastructuur. De standaard DC-snellader biedt tot 100 kW vermogen waarmee 80 % van de accucapaciteit binnen 30 minuten kan worden opgeladen.

Nieuwe Scudo: multifunctioneel, smart en 100 % elektrisch
Dankzij de nieuwe elektromotor laat de nieuwe E-Scudo professionals een ongeëvenaard nieuw prestatieniveau ervaren. De 100 kW elektromotor en het direct beschikbare koppel van 260 Nm zorgen voor optimale prestaties in elke belastingssituatie, waardoor de bestuurder een topsnelheid van 130 km/u kan bereiken. Om het bereik te optimaliseren, is de nieuwe Scudo uitgerust met een regeneratief remsysteem dat kan worden geactiveerd volgens vier verschillende regeneratiepatronen met behulp van de peddels achter het stuurwiel.
Klanten kunnen kiezen uit twee batterijformaten, 50 of 75 kWh, afhankelijk van hun behoeften, voor een respectievelijke autonomie van 224 km of 350 km volgens WLTP.

Laad- & energiebeheer
Om Fiat Professional LCV (Light Commercial Vehicles)-klanten te ondersteunen, biedt Free2move Charge een 360° geïntegreerd oplaadecosysteem dat op maat gemaakt en naadloos opladen van EV's en energiebeheer biedt, waar en hoe dan ook. Klanten hebben toegang tot verschillende oplaadoplossingen thuis, op het werk en onderweg, inclusief hardware, software, installatie en diensten dankzij aanbevolen partners. Free2move Charge maakt het gemakkelijk om altijd opgeladen te zijn (de e-ABC belofte), maakt het ook slim, door de behoeften van gebruikers te begrijpen en het algehele energiebeheer te optimaliseren om de efficiëntie, betrouwbaarheid en toegang te verbeteren, de totale eigendomskosten te verlagen en de voordelen voor het milieu te maximaliseren.

tekst: Fiat Professional en Filip Dewulf
foto’s: Fiat Professional

 

Tags::
fiat
Dernière modification le mardi, 23 janvier 2024 18:19

Éléments similaires (par tag)

FIAT Professional dévoile sa nouvelle gamme de véhicules électriques

Fiat lance de nouveaux modèles dans sa gamme de véhicules utilitaires : E-Ducato, E-Doblo et E-Scudo. Le nouveau E-Ducato assure 30 % d'autonomie en plus avec les mêmes caractéristiques et dispose d'une capacité de chargement qui fait du E-Ducato le véhicule le plus vendu de son secteur. Le nouveau E-Doblò préserve entièrement l'espace intérieur qui lui garantit flexibilité et grande capacité de charge. Le E-Scudo est encore plus pratique et 100 % électrique.

Premier essai: Abarth 500e, Scorpion éclair

Depuis sa création en 1949, la société italienne Abarth construit des petits modèles sportifs. Depuis son rachat par Fiat en 1971, il s'agit principalement de modèles sportifs de la Fiat 500. La caractéristique d'Abarth est son logo, qui représente la silhouette d'un scorpion.

Premier essai : Fiat 600e, Mise à niveau

La célèbre Fiat 500e se voit dotée d'une sœur plus grande. La Fiat 600 était la grande sœur de la 500 dans les années 1950, et elle a même été baptisée Seicento dans les années 1990. Il est temps de la moderniser et, bien entendu, la 600 porte désormais le nom de 600e, ce qui signifie qu'elle est électrique.