Stromer Universe in Basel en Genk: slimme speed-pedelecs voor de pendelaars van morgen

zaterdag, 25 september 2021 09:56
Stromer Universe in Basel en Genk: slimme speed-pedelecs voor de pendelaars van morgen

Ook in 2021 geeft Stromer met succes gestalte aan het concept huisbeurs en presenteert alle innovaties in één oogopslag. In het ‘Alte Kraftwerk’ in Basel (CH) en in ‘Thor Central’ in Genk (BE) kregen handelspartners en uitgenodigde gasten de kans om in alle rust te praten met de directie, de Market Managers, de productverantwoordelijken en het marketingteam van Stromer en om de nieuwe modellen in het stadsverkeer te testen. Niet enkel de speciale edities ST1, ST2 en ST3 staan er centraal, maar ook de nieuwe ST3 met Pinion versnelling en Gates Carbon Belt Drive en de baanbrekende concept bike 2022 met een krachtige accu van 1440 Wh en een bereik van wel 260 km.

Na een succesvolle première vorig jaar besloot Stromer om zijn nieuwigheden dan maar voor de tweede keer op rij ‘inhouse’ te presenteren. Op de driedaagse ‘Stromer Universe’-evenementen van 21 tot 23 augustus in Basel en een week later in Genk werden de nieuwe speed-pedelecs en accessoires in stijlvolle locaties voorgesteld. Bovendien stonden geselecteerde modellen in verschillende uitvoeringen ter beschikking voor testritten in het stadsverkeer. Vooral de nieuwe ST3 Pinion wekte grote belangstelling bij de testrijders. Tomi Viiala, Vice President Global Sales, heeft de ST3 Pinion op de proef gesteld door in twee dagen van Basel naar Genk te rijden (600 km, 5300 hm, 18 uur rijtijd). Zijn conclusie: "Test geslaagd!" Beide evenementen konden op grote interesse rekenen bij dealers uit DE, DK, F, GR en CH en internationale partners. En ook het geïnteresseerde publiek maakte gretig gebruik van de kans om op de Public Days de nieuwe Stromer modellen ter plaatse te testen.

De talrijke gasten werden op de avond van het evenement meteen op twee onthullingen getrakteerd. Met veel enthousiasme werd de ST3 Limited Edition met speciale laklaag San Marino Blue voorgesteld. Daarna volgde de emotionele onthulling van de wereldprimeur: met een indrukwekkende lasershow in Basel en met een fascinerende acrobatiek show in Genk werd de nieuwe concept bike 2022 voor langeafstandspendelaars met een bereik van wel 260 km gepresenteerd. De details van deze bike die een nieuwe standaard zet voor speed pedelecs worden in de lente van 2022 openbaar gemaakt - tot dan blijft het cruciale ingrediënt geheim. De presentatie ‘s avonds en de voorstelling van de modellen werden opgenomen, zodat ook Stromer dealers die niet aan de evenementen konden deelnemen, toch over de nieuwigheden kunnen worden geïnformeerd.

Productnieuwigheden

ST1 Special Edition

Verkrijgbaar vanaf oktober 2021, ST1 met nieuw geïntegreerd Daylight en OMNI C Basic, Special Edition met Stromer Antwerp Singlebag en speciale laklaag Deep Petrol

Het eersteklas instapmodel met elegant design en betrouwbare, sterke aandrijving voor moderne mobiliteit en maximaal rijplezier wordt nu ook uitgerust met Stromers unieke feature: de Stromer Daylight. In het kader van deze productupdate werd de ST1 Special Edition gelanceerd. Die is uitgerust met de grootste accu en verdubbelt daarmee het standaardbereik van de ST1 tot 180 km. De speciale laklaag in Deep Petrol en de Stromer Antwerp Single Bag (20 l) maken eveneens deel uit van deze speciale editie. De krachtige achterwielmotor ondersteunt geruisloos en dynamisch tot 45 km/u. De connectiviteit (Smartlock, motorinstellingen, statistieken) verloopt via Bluetooth. Het is nu ook mogelijk om via de app de simkaart gratis te activeren en op die manier van volledige connectiviteit inclusief GPS-plaatsbepaling te genieten.

 

Stromer ST2 Special Edition

Verkrijgbaar vanaf oktober 2021, met geveerde zadelpen van Kinekt en Copenhagen Basket, optioneel met verende voorvork, speciale laklaag Ivory Cream

De ST2, die in 2020 met onderhoudsvriendelijke riemaandrijving werd gelanceerd, krijgt een Special Edition. Deze editie is uitgerust met de krachtigste accu voor 180 km autonomie, met een geveerde zadelpen, de Stromer Basket Copenhagen en een speciale laklaag in de kleur Ivory Cream. Met de riemaandrijving, de naafschakeling en de 750 Watt krachtige achterwielmotor zorgt de ST2 voor een krachtige voortstuwing. De ST2 versnelt moeiteloos naar 45 km/u en biedt een enorm rijplezier in het woon-werkverkeer - krachtig, dynamisch en nagenoeg geruisloos. Volledige connectiviteit via geïntegreerde Bluetooth en mobiel netwerk biedt tal van mogelijkheden voor diefstalbescherming met GPS-plaatsbepaling, van Smartlock tot over-the-air-updates, individuele motorinstellingen en statistieken.

Stromer ST3 optioneel met Pinion versnelling, riemaandrijving en ABS

Verkrijgbaar vanaf maart 2022 als Launch Edition, optioneel met ABS, laklaag in Imperial Red

De ST3 met de aandrijfoptie Pinion is een buitengewoon dynamische s-pedelec, ideaal voor dagelijks gebruik het hele jaar door. De aanpasbare zitpositie en de slimme extra's zorgen voor een comfortabele en efficiënte mobiliteit tijdens het woon-werkverkeer. Deze fiets is uiterst onderhoudsvriendelijk dankzij Pinion en Gates Carbon Belt Drive. De 820 W krachtige achterwielmotor ondersteunt geruisloos en dynamisch tot 45 km/u, de accu van 814 Wh zorgt voor tot wel 180 km autonomie. Eenmaal verbonden via mobiel netwerk en de gratis app biedt de connectiviteit van deze fiets toegang tot GPS-plaatsbepaling, de diefstalfunctie Smartlock, individuele sensor- en motorinstellingen, rijstatistieken en nog veel meer. De Launch Edition is verkrijgbaar met alle opties, zoals ABS, verende voorvork, geveerde zadelpen of Comfort stuurpen. Meer kleuren en uitvoeringen in Deep Black en Cool White vanaf mei 2022 verkrijgbaar.

Stromer ST3 Limited Edition

Verkrijgbaar vanaf september 2021, met Kinekt zadelpen en Antwerp Double Bag, optioneel met ABS, speciale laklaag in San Marino Blue

De ST3 Limited Edition is een speciale editie van het allround model ST3 dat de volgende extra uitrusting kreeg: Speciale laklaag in San Marino Blue, upgrade naar de krachtigste accu voor een bereik tot 180 km, geveerde zadelpen en de Stromer Antwerp Double Bag (2 x 20L). De aanpasbare zitpositie van dit model en de extra’s zorgen voor een efficiënte mobiliteit met veel rijplezier in het woon-werkverkeer. De 820 W krachtige achterwielmotor ondersteunt geruisloos en dynamisch tot 45 km/u. Eenmaal verbonden via mobiel netwerk en de gratis OMNI app biedt de connectiviteit toegang tot GPS-plaatsbepaling, de diefstalfunctie Smartlock, individuele sensor- en motorinstellingen, rijstatistieken en nog veel meer mogelijk.

Stromer ST5 ABS

De ST5 is het onovertroffen vlaggenschip van de Stromer s-pedelecreeks: geïntegreerd design en exclusieve high end-componenten zoals volledig geïntegreerde ABS, elektronische schakeling Di2, krachtige vierzuigerremmen en een Supernova verlichting voor efficiëntie en rijplezier. Stromers krachtigste achterwielmotor (850 W |48 Nm) met sportmodus biedt geruisloos ondersteuning tot 45 km/u voor een uitstekende rijdynamiek. De 983 Wh krachtige accu levert tot 180 km autonomie. De ST5 is volledig geconnecteerd en biedt GPS-plaatsbepaling, Smartlock-functies zoals diefstalbescherming, over-the-air-updates en individuele sensor- en motorinstellingen. De ABS voorkomt het blokkeren en wegglijden van het voorwiel, met de bescherming tegen overkop gaan blijft het achterwiel op de grond. Ook verkrijgbaar met verende voorvork en geveerde zadelpen.

 

Concept bike 2022

Verkrijgbaar vanaf zomer 2022, met een accucapaciteit van 1440 Wh en een bereik tot wel 260 km, speciale laklaag Gold

De concept bike 2022 voor langeafstandspendelaars is een echte wereldprimeur. Naast de nieuwe krachtige accu met 1440 Wh, die het tot dusver grootste bereik van Stromer speed-pedelecs zo maar even verdubbelt, zit er in de bike nog een vernieuwing. De details van deze nieuwste ontwikkeling worden in de lente van 2022 openbaar gemaakt.

--

Accessoires

Stromer Antwerp Double Bag 2 x 20 l

Waterdichte tas van polyester met 3 aparte vakken, reflecterende logo’s, rolsluiting en Racktime Snapit-adapter. Verkrijgbaar vanaf lente 2022.

Stromer Berlin Trunk Bag 16 l

Waterdichte schouder-/bagagedragertas met ruim hoofdvak, 3 binnenzakken, afneembare schouderband, helmhouder, reflecterend logo en voorgemonteerde Racktime Snapit-adapter. Verkrijgbaar vanaf herfst 2021.

Stromer Copenhagen Basket 24 l

Handige, afneembare mand van aluminium met comfortabele greep, houten bodem en voorgemonteerde Racktime Snapit-adapter. Max. draaglast 10 kg. Verkrijgbaar vanaf herfst 2021.

Pirelli Angel WT Urban winterbanden

De rubbermix en het profiel werden specifiek ontwikkeld voor het koude seizoen - voor extra grip op dunne sneeuwlagen en koud asfalt met gladde oppervlakken. Beschikt over een uitstekend bescherming tegen lekrijden. Compatibel met alle huidige modellen.

OMNI BT en OMNI app

Vanaf herfst 2021 worden alle ST1 modellen geleverd met OMNI C display en geïntegreerde dagrijverlichting. De simkaart is bij deze modellen nog niet geactiveerd. De OMNI C kan in een basisversie met beperkte functies worden gebruikt. Als tweede mogelijkheid kan ook de Stromer BT app gebruikt worden, die via Bluetooth communiceert. Met een éénmalige, betalende upgrade naar OMNI C beschikken ook ST1-rijders over de volledige functionaliteit van de OMNI C.

Laatst aangepast op zaterdag, 25 september 2021 10:05