CITROËN’S INNOVATIEVE BENADERING VAN DUURZAME MOBILITEIT HELPT CHALKI OM TE VORMEN TOT EEN GECONNECTEERD, KOOLSTOFARM EILAND

dinsdag, 09 november 2021 22:16
CITROËN’S INNOVATIEVE BENADERING VAN DUURZAME MOBILITEIT HELPT CHALKI OM TE VORMEN TOT EEN GECONNECTEERD, KOOLSTOFARM EILAND
  • Citroën stelt een vloot van zes voertuigen ter beschikking van de overheid om de omschakeling van het Griekse eiland Chalki naar een koolstofarme economie op gang te brengen
  • Chalki wordt het eerste ECO-GRECK-eiland dankzij een innovatieve aanpak van duurzame mobiliteit
  • Citroën wil elektrificatie en vooruitgang toegankelijk maken voor iedereen op het eiland Chalki, van openbare diensten tot al zijn inwoners
  • Foto’s van de elektrische vloot op het eiland Chalki:  https://youtu.be/bYHDSDKo4i0

Citroën is er trots op te investeren in het Griekse eiland Chalki en deel uit te maken van dit baanbrekende project om het eiland om te vormen tot een duurzame mobiliteitszone zonder uitstoot van broeikasgassen. Chalki is een laboratorium in Europa geworden waar de energietransitie wordt uitgevoerd met verschillende partners die allen leiders zijn in hun vakgebied, zoals de Syngelidis Group, de Griekse importeur van Citroën, Vinci en Akuo Griekenland, om er maar een paar te noemen. Dit ligt in de lijn van Citroëns overtuiging dat mobiliteit voor iedereen toegankelijk moet zijn en onderstreept de innovatieve aanpak van het merk.

"We zijn erg blij dat we met het eiland Chalki kunnen samenwerken aan dit uitzonderlijke project. Deze samenwerking past volledig in de geest van Citroën, een vernieuwend en gedurfd merk dat dicht bij de mensen staat in hun dagelijks leven en in hun mobiliteit. Wij zetten ons in om elektrificatie voor iedereen toegankelijk te maken en zijn erg trots om bij te dragen aan de transformatie van Chalki in een eiland dat autonoom, verbonden en duurzaam zal zijn," zegt Vincent Cobée, Managing Director van Citroën.

Na de ondertekening van het memorandum van overeenstemming tussen de Griekse regering, Citroën en de Syngelidis-groep, Vinci en Akuo Griekenland, is een begin gemaakt met de omvorming van het eiland Chalki tot een koolstofvrije economie. Citroën en de Syngelidis-groep zullen alles in het werk stellen om elektrische voertuigen aan te bieden die uitsluitend op hernieuwbare elektrische energie zullen rijden. Het doel is alle inwoners en bedrijven van het eiland in staat te stellen van deze vooruitgang te profiteren.

Elektrificatie is vandaag een van de belangrijkste uitdagingen in de autowereld, maar Citroën wil graag het voortouw nemen. De groep wil dat alle inwoners en overheidsdiensten ten volle kunnen profiteren van de elektrische voertuigen die op het eiland beschikbaar zijn.

Om te beginnen levert Citroën een vloot van zes elektrische voertuigen aan de overheidsinstanties op het eiland Chalki, namelijk twee Ami's voor de politie en de kustwacht, alsook twee ë-C4's en een ë-Spacetourer voor de gemeente Chalki. Er zal ook een ë-Jumpy worden geleverd aan de Energiegemeenschap van Chalki. Voor twee van deze auto's zal Citroën, na een gratis leaseperiode van 48 maanden, de auto's terugkopen en aan de gemeente Chalki schenken.

"Dit project zal voorlopig het leven van een paar mensen veranderen, maar het is nog maar het begin. Door Chalki te helpen een 'groene' economie zonder uitstoot te worden, effent Citroën het pad voor een betere toekomst en toont het aan dat elektrificatie de weg vooruit is", voegt Vincent Cobée eraan toe.

Deze overgang heeft ook tot doel de levenskwaliteit van de eilandbewoners te verbeteren. Citroën en de groep Syngelidis hebben de aanzet gegeven tot dit project met verschillende initiatieven. De elektrificatie van het wagenpark op het eiland vordert, en het is de bedoeling alle traditionele thermische voertuigen te vervangen door elektrische voertuigen. Dankzij een ontwikkelingsplan voor intelligente en klimaatneutrale mobiliteit zal Citroën de inwoners en bedrijven van het eiland de mogelijkheid bieden om tegen betaalbare voorwaarden elektrische voertuigen zonder uitstoot aan te schaffen, via een brede waaier van koolstofvrije mobiliteitsopties, van lichte vierwielers tot personen- en bedrijfswagens, met gratis gebruik van alle innoverende technologieën en geconnecteerde toepassingen die ze bevatten. De eilandbewoners zullen profiteren van een aanzienlijke verbetering van hun levenskwaliteit, met minder lawaai, een betere luchtkwaliteit, een schoner milieu, alsook lagere energiekosten.

"Wij zijn bijzonder verheugd en trots op de bijdrage van de groep Syngelidis en Citroën aan dit belangrijke project op het eiland Chalki. In lijn met onze doelstellingen om de klimaatvoetafdruk te verkleinen, zoals uiteengezet in het initiatief Chalki Green - Smart Island, steunen wij volledig de ambitie die de Griekse regering, de Franse ambassade en het Franse bedrijfsleven hebben getoond en zetten wij ons in voor de bevordering van elektrische mobiliteit zonder uitstoot," aldus de heer Polychronis Syngelidis, President van de Syngelidis Group.

De concrete en pragmatische aanpak om het eiland Chalki koolstofvrij te maken door het gebruik van elektrische voertuigen en de onmiddellijke transformatie naar een duurzaam eiland met klimaatneutrale mobiliteit op gang te brengen, sprak Citroën erg aan en sluit aan bij haar eigen engagement voor duurzame mobiliteit. Met onze steun wordt Chalki het eerste ECO-GRECK-eiland.

Citroën X Halki Island Electrification

Getagged onder:
citroen

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Citroën ë-C3, Nieuw gezicht, betaalbaar en comfortabel

Citroën is maar wat trots op hun ‘kleine’ modellen, oftewel auto’s uit het B-segment. Van de Citroën C3 verkochten ze sinds 2002 wereldwijd meer dan 5 miljoen exemplaren. Ook in België is dit één van de populairste auto’s. Tijd voor een nieuwe generatie, dachten ze bij Citroën. De vierde generatie van de C3 is dit. Citroën maakt van de gelegenheid gebruik om de nieuwe designtaal te lanceren. Een nieuw gezicht met het nieuwe logo – dat wij voor het eerst zagen op de concept-car Olli – dat prominent vooraan en achteraan aanwezig is. Het nieuwe logo is een groot ovaal en een nieuwe interpretatie van de Citroën-‘chevrons’. Vanzelfsprekend wordt dit aangevuld met nieuwe verlichtingsclusters.

CITROËN MY AMI buggy sold out in a few hours

Poissy 21 June, Citroën's new limited edition "My Ami Buggy" went on sale online in 8 countries starting from 11 a.m. on Tuesday, 20th June. More than 20,000 visits were made to the selling site, and the 800 units of this new My Ami Buggy series intended for the online sale were snapped up in just 10 hours.

AMI, kleine vriend in de stad

Onze gewoonten veranderen. Micromobiliteit is steeds meer het hedendaagse straatbeeld in de stad. Citroën gaat permanent mee in de evolutie van het autolandschap. Belgen vallen sinds juni 2021 dan ook massaal voor de Ami, de bestverkochte quadricycle vorig jaar. De elektrische tweezitter vanaf 16 jaar heeft een aaibaar imago en een guitige, aantrekkelijke look met in de openklappende portierraampjes een leuke knipoog naar de legendarische 2CV. Een blik op de eigenschappen van de Ami maakt duidelijk waarom deze kleine stadsvlegel zo populair is: toegankelijk voor iedereen, vanaf 16 jaar met een AM-rijbewijs, betaalbaar (vanaf 7.990 €, BTW incl.), comfortabel en veilig, geen uitstoot, ecologisch en duurzaam, geen lawaai, uiterst wendbaar, slechts een halve parkeerplaats nodig, makkelijk opladen net zoals je smartphone, bijna geruisloos door de stad suizen tot 45 km/u. zonder stress…Geen wonder dat het gamma intussen steeds verder is uitgebreid.

CITROËN OP DE BRUSSELS MOTOR SHOW 2023

Afgelopen september heeft Citroën een nieuwe merkidentiteit en een nieuw logo in gebruik genomen, waarmee een nieuwhoofdstuk in zijn geschiedenis wordt ingeluid.Met een nieuwe interpretatie van het oorspronkelijke ovaal uit 1919 neemt eennieuw logo trots zijn plaats in als 10e evolutie in de 103-jarige geschiedenis van Citroën.Het nieuwe logo is moderner,grafischer en aangepast aan de nieuwe digitale media. Het nieuwe logo is te zien op de nieuwe OLI concept car, en zal vanafmedio 2023 geleidelijk toekomstige producten en concepten sieren. De nieuwe merkidentiteit van Citroën zal gefaseerdworden toegepast op alle communicatiemiddelen en op alle fysieke contactpunten van het Merk (verkooppunten,werkplaatsen, enz.) en zal te zien zijn op de prachtige Citroën-stand op het Autosalon van Brussel 2023.Deze verandering gaatgepaard met een nieuwe merksignatuur die belooft de ontwikkeling van meer gedurfde en gastvrije mobiliteitsoplossingenvoor het welzijn van de Citroën-klanten te versnellen: "Nothing moves us like Citroën".